Τετάρτη, Ιουλίου 31

Ο ερωτευμένος αισθάνεται κάθε στίχο του τραγουδιού

Όταν είσαι ερωτευμένος προσπαθώντας να αποθανατίσεις  τις στιγμές σου, τις  σημαδεύεις με μέρη με ημερομηνίες, με γεγονότα προκειμένου να μην χαθούν και να μείνουν ανεξίτηλα στην μνήμη σου, να τα έχεις όλα ζωντανά. Έτσι λοιπόν και με τα τραγούδια γίνεται  ακριβώς το ίδιο, ο ερωτευμένος  αποκτά  το τραγούδι του μέσα από το οποίο συνδέονται σχετικές μνήμες.
Είναι εκείνο το τραγούδι που θα εκφράζει όσα σκέφτεσαι και νιώθεις, που οι στίχοι του θα σου ταιριάζουν τόσο πολύ.
Είναι που κάθε στίχος του τραγουδιού σε εκφράζει απόλυτα, περνάει μέσα σου θυμίζει κάθε στιγμή που ήσασταν μαζί, κάθε στίχος  περιγράφει την ιστορία σας, κάθε φορά που το ακούς θα σκέφτεσαι πάντα αυτόν. Αυτόν τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες και που τρελάθηκες για πάρτη του, που δε σου άφησε κανένα περιθώριο στην ψυχή και στο μυαλό, που μαζί του ξεπέρασες τα πάντα, γιατί απλά ήταν αυτός.
Κι είναι τόσο μαγικό πως όταν ακούς αυτό το τραγούδι είναι λες κι αυτός ο άνθρωπος είναι εκεί μαζί σου, διπλά σου. Νιώθεις τη ζεστασιά του, την παρουσία του στο χώρο. Σαν να μην πέρασε ούτε μέρα, λες κι είναι η πρώτη μέρα που τον είδες και τον γνώρισες, που ανταλλάξατε τα πρώτα βλέμματα και ξεκίνησε η δίκια σας ιστορία κι ενώ το τραγούδι συνεχίζεται η ιστορία σας ξεδιπλώνεται ταυτόχρονα.
Αλλά μόνο όταν είσαι ερωτευμένος νιώθεις τον κάθε στίχο ξεχωριστά. Ξέρεις, είναι αυτό το παράξενο συναίσθημα  που δεν μπορείς να εξηγήσεις όταν το ακούς. Είναι αυτοί στίχοι που θα τους ακούσεις τυχαία στο αυτοκίνητο ένα Σαββατόβραδο καθώς γυρνάς από ένα ξενύχτι, θα ψιλοχαμογελάσεις και θα σου θυμίσουν τα πάντα μονομιάς. Θα σου υπενθυμίσουν πως τα συναισθήματά σου είναι τόσο δυνατά. Ότι οι άνθρωποι δεν ξεγράφονται έτσι απλά, ότι είναι εδώ πάντα μέσα στην καρδιά σου και στο μυαλό σου, ότι είναι αυτό το τραγούδι είχες σταματήσει να το ακούς κι έτσι τυχαία σε έκανε να θυμηθείς τα πάντα.
Γιατί όλοι οι ερωτευμένοι δένονται με ένα τραγούδι, με κάτι που το αισθάνονται  τόσο δικό τους, κάθε στίχος περιγράφει όσα σκέφτονται και νιώθουν  όπου κι αν είναι, όσος καιρός  κι αν περάσει θα σου θυμίζει εκείνες τις στιγμές σας. Μπορεί να μην είστε  πλέον μαζί ή να είστε, δεν έχει σημασία -το τραγούδι θα είναι πάντα εκεί για σένα να σας φέρνει κοντά με το μυαλό.
Κι είναι αυτά τα τραγούδια που δεν μπορείς  χωρίς αυτά, γιατί κάθε στίχος, κάθε μελωδία είναι γραμμένη για τον έρωτά σου και θέλεις να το ακούς ξανά και ξανά, όχι απλά  το έχεις μάθει απέξω, αλλά να είναι συνεχεία στο μυαλό σου, κάθε φορά που προσπαθείς να ξεφύγεις να είναι εκεί μέσα. Να σου δείχνει ποσά συναισθήματα κρύβεις  μέσα σου πως ένα τραγούδι μπορεί να σου ανοίξει την καρδιά σου, να σε φέρει πάλι στο μηδέν, να σε κάνει να παραδεχτείς όσα δε λες κι ίσως ανατριχιάσεις και λιγάκι.
Ένα τραγούδι και μια μελωδία σου θυμίζουν ό,τι περάσατε μαζί, εύκολα και δύσκολα, καλές και κακές στιγμές, τα αστεία σας, οι αγκαλιές, τα βράδια σας, οι καβγάδες σας, οι ζήλιες σας. Σου θυμίζει το χαμόγελό του, τα λόγια του, νιώθεις την αναπνοή του κοντά σου, μυρίζεις το άρωμά του σαν να ήταν εδώ. Οι στίχοι σου φέρνουν πάλι όλα τα συναισθήματα που είχες απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, σου υπενθυμίζει ποσό σημαντικός ήταν αυτός ο άνθρωπος για σένα. Ποσά σε έκανε να αισθανθείς, πόσο σε έκανε να αλλάξεις μέσα σου.
Είναι εκείνη η στιγμή που τραγουδάς το τραγούδι αυτό στο κρεβάτι σου και δάκρυα τρέχουν  χωρίς να το θέλεις και δεν μπορείς να πιστέψεις ποσό κοντά σε φέρνει αυτό τραγούδι και συνεχίζεις να το ακούς  όσο μακριά ή κοντά κι αν είστε. Είναι  εκείνη η στιγμή που ακούς το τραγούδι αυτό κάπου τυχαία και ψάχνεις μέσα στο πλήθος να τον βρεις γιατί  σίγουρα αν ήταν εκεί, θα του αφιέρωνες ή στέλνεις ένα μήνυμα να του πεις ποσό τον αγαπάς, ή απλά αναρωτιέσαι πού να είναι τώρα κι αν έχει καταφέρει να προχωρήσει στη ζωή του.
Συντάκτης: Άννα Τζαβίδη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
pillowfights.gr