Πέμπτη, Ιουλίου 18

Νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο Κ.Τασούλας – Έλαβε 283!

1
Aνανέωση: (11:15) Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία με αντικείμενο την εκλογή του νέουΠροέδρου της Βουλής, σε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης. Με ευρύτατη πλειοψηφία-ρεκόρ 283 ψήφων επί συνόλου 298, ο Κωνσταντίνος Τασούλας εξελέγη νέος Πρόεδρος της Βουλής.


Στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Βούτση.
Η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης, καθώς την υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα θα στηρίξει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Τον βουλευτή Ιωαννίνων με την ΝΔ θα στηρίξει η Κοινοβουλευτική ομάδα το κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας (158 βουλευτές), αλλά και τα 86 μέλη των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τα 22 του ΚΙΝΑΛ, τα 10 της Ελληνικής Λύσης (Κυριάκου Βελόπουλος), ακόμα και οι 9 βουλευτές του ΜεΡΑ25 του Γιανη Βαρουφάκη, σε μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής που προέκυψε από ανακοίνωση του κόμματος πριν λίγη ώρα.
Ο Κώστας Τασούλας θα καταρρίψει κατά τα φαινόμενα το ρεκόρ ψήφων που έως τώρα κατείχε μέχρι σήμερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με 235 ψήφους.
Το νέο Προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί από τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων. Για την θέση του δ’ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25
Live από τη Βουλή

Παρακολουθείστε live από τη Βουλή τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Στις τρεις πρώτες θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής θα είναι οι:

  • Χαράλαμπος Αθανασίου,
  • Νικήτας Κακλαμάνης
  • Θανάσης Μπούρας

Στην θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.