Τετάρτη, Ιουλίου 10

5+1 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σου κάνουν την ζωή λίγο πιο εύκολη!


5+1 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σου κάνουν την ζωή λίγο πιο εύκολη!
Αυτές είναι οι 5+1 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς που σίγουρα θα σου κάνουν την ζωή λίγο πιο εύκολη αυτό το καλοκαίρι!
Κανένας δεν ξέρει καλύτερα από την σοφή γιαγιά μας!
Λαμπερές κατσαρόλες!
Είναι γεγονός πως με τα χρόνια οι κατσαρόλες εξωτερικά χάνουν τη λάμψη τους, ενώ σιγά σιγά συγκεντρώνουν ποσότητες βρομιάς. Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βουτήξτε τη σε αλάτι. Τρίψτε με τη συγκεκριμένη επιφάνεια εξωτερικά την κατσαρόλα σας και δείτε τη να αλλάζει όψη.

Πόνος από διάστρεμμα;
Πάθατε διάστρεμμα και δεν αντέχετε να σταθείτε από τον πόνο; Απλώστε πάνω στην πονεμένη περιοχή φύλλα μαρουλιού! Η πλούσια περιεκτικότητα του μαρουλιού σε ένα αλκαλοειδές με κατασταλτικές ιδιότητες, τη λακτοσίνη, το καθιστά ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες για απλές περιπτώσεις διαστρεμμάτων. Αρκεί να είναι καλά πλυμένα και στεγνωμένα.
Τέλος στις δυσχρωμίες του δέρματος!
Το οξύ που περιέχει το λεμόνι μειώνει τις δυσχρωμίες στα χέρια, άρα, δεν έχετε παρά να απλώνετε φέτες λεμονιού πάνω στις κηλίδες. Το συγκεκριμένο γιατροσόφι πάντως θέλει... τον χρόνο του για να λειτουργήσει, κοινώς, μην περιμένετε να δείτε αποτέλεσμα από τη μία μέρα στην άλλη.
Γλυκές... πληγές!
Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και... πληγές κυρίως στους μικρότερους της οικογένειας, από το έντονο παιχνίδι τους στη φύση. Μη διστάσετε να απλώσετε λίγο μέλι πάνω στις πληγές του την επόμενη φορά, καθώς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση της γλυκόζης και έχει αντισηπτική δράση.
Ελαιόλαδο... για δόντια λευκότερα
Βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο στόμα σας και κρατήστε την 5 λεπτά. Επειτα φτύστε την. Οσο περνούν οι μέρες φροντίζετε να κρατάτε το ελαιόλαδο στο στόμα σας μέχρι και 20 λεπτά, ώστε να έχετε περισσότερα οφέλη στην υγεία σας. Ταυτόχρονα θα προσέξετε πως τα δόντια σας... λάμπουν!
Αυτοκόλλητα παντού;
Και ποιος -που έχει, βέβαια, παιδί- δεν έχει ένα σπίτι γεμάτο αυτοκόλλητα; Οταν έρθει η στιγμή για να τα βγάλετε, βουτήξτε ένα βαμβάκι μέσα σε ένα ποτήρι με ξίδι και αφήστε το πάνω στην επιφάνεια του αυτοκόλλητου. Δέκα λεπτά αργότερα θα διαπιστώσετε πως το αυτοκόλλητο αφαιρείται εύκολα.
Το μυστικό για να έχει πάντα ένα πεντακάθαρο σπίτι!
ΠΗΓΗ: TV 24

6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι 6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Πρόκειται για απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!
Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!
Ελεύθερη πτώση πιάτου;
Αν σας έπεσε ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό πάνω στο χαλί σας, μην ταραχτείτε. Ρίξτε μεγάλη ποσότητα αφρού ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για λίγα λεπτά. Επειτα, με ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί κουζίνας μαζέψτε τον αφρό. Θα συνειδητοποιήσετε πως ο λεκές έχει μείνει πάνω στο χαρτί.
Κουζίνα που αστράφτει!
Αν η επιφάνεια της κουζίνας σας έχει βρομίσει από το μαγείρεμα, βάλτε πάνω στις βρομιές χρωμοπαγίδες (τα λευκά πανάκια) και ψεκάστε από πάνω με καθαριστικό για τζάμια. Αφήστε για 15 λεπτά. Λίγο αργότερα,
βγάζοντάς τα, η επιφάνεια της κουζίνας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.
Το νέο σας τηγάνι!
Βράστε σέλερι στο τηγάνι που έχει μαυρίσει και έχει μαζέψει λίπος στον πάτο του για να καθαρίσει. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.
Εργαλεία σαν καινούρια!
Είναι λογικό τα εργαλεία του σπιτιού με τα χρόνια να σκουριάζουν. Αν βέβαια τα βουτήξετε σε ένα μπολ γεμάτο μπύρα θα δείτε πως μπορούν να ανακτήσουν την αρχική τους όψη.
Προσοχή στις σήτες!
Και οι σήτες θέλουν, φυσικά, το καθάρισμά τους. Μπορείτε να πάρετε το ρολό που μαζεύει τις τρίχες από τα ρούχα και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια της σήτας όσες φορές το επιθυμείτε. Αυτό θα μαζέψει βρομιές, μυγάκια και λοιπά στοιχεία που δεν θέλετε πάνω στις σήτες σας.
Νεροχύτης που λάμπει...
Πόσα σημάδια δεν μένουν καθημερινά μέσα στους νεροχύτες σας; Πολλά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε μια μεγάλη ποσότητα κέτσαπ μέσα σε αυτόν και να αφήνετε για περίπου 15 λεπτά.
Επειτα, ρίξτε χλιαρό νερό και δείτε τον νεροχύτη σας να αποκτά ξανά τη χαμένη λάμψη του.
Πηγή: TV24
 Υouweekly.gr: