Σάββατο, Ιουλίου 6

Η κάλπη κρύβει εκπλήξεις λένε τα άστρα! Σε αναμένα κάρβουνα Κούλης και Αλέξης!

astra-zodia-ekloges-2015
Με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων η κατάσταση δείχνει αρκετά ξεκάθαρη, τόσο σε σχέση με την πρωτιά της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και πιο… χαμηλά, με την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 να συμπληρώνουν την επτάδα των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Τι λένε όμως οι αστρολογικές ενδείξεις;

Κατ’ αρχάς, η δραστική συμμετοχή του πλανήτη Ουρανού παραπέμπει σε εκπλήξεις, γι’ αυτό ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη απέναντι στα δημοσκοπικά ευρήματα. Εξ άλλου μια Κυριακή του Ιουλίου ενέχει τον «κίνδυνο» να στείλει πολλούς ψηφοφόρους μακριά από τις κάλπες και πιο… κοντά στις παραλίες, αλλοιώνοντας έτσι την εικόνα που δίνεται μέχρι σήμερα.
Μπορεί λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας να ελπίζει σε ανατροπή; Έχει δίκιο να ανησυχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Η απάντηση είναι καταφατική.
Αμφότεροι τονίζουν πως «η κάλπη είναι άδεια» και η αλήθεια είναι ότι ως «εγκυμονούσα» μπορεί να «γεννήσει»… τέρατα και σημεία! Θα ξεκινήσω όμως από τα «χαμηλά» και δύο υποψηφιότητες που μπορεί να κάνουν την θετική έκπληξη, είτε τα καταφέρουν τελικά να μπουν στο κοινοβούλιο, είτε όχι.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει τον διελαύνοντα Δία επάνω στον Ήλιο της –κάτι που θα επιθυμούσε κάθε υποψήφιος/α- δεν έχει ωστόσο «υποστήριξη» από τα προοδευτικά της. Αντίθετα, ο Δημήτρης Καζάκης, που δεν κατέβηκε στις ευρωεκλογές, την έχει και μένει να δούμε πόσο θα «μετρήσει».
Από εκεί και ύστερα οι αστρολογικές εκτιμήσεις «δίνουν» την Φώφη Γεννηματά σε καλή φάση και κυβερνητικό «μπαλαντέρ», τον Δημήτρη Κουτσούμπα «εντός, εκτός και επί τα αυτά» με ανοδικές τάσεις μετά τον Αύγουστο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο με «ψαλιδισμένα» ποσοστά. Ο Κυριάκος Βελόπουλος «εξαργυρώνει» το περυσινό «μπαμ» που έκανε με τον Δία στο ζώδιό του και ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται σε μια ανοδική φάση με τον χρόνο να δουλεύει υπέρ του.
Εδώ όμως πρέπει να σημειωθεί ότι οι αστρολογικές εκτιμήσεις γίνονται συνήθως σε ετήσια βάση κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όταν υπάρχουν διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες, αφού το πράγμα μπερδεύεται. Αν για παράδειγμα ξαναγίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Απρίλιο-Μάιο του 2020, είναι λίγα εκείνα που θα έχουν διαφοροποιηθεί και το «σουξέ» κάποιου/ας εκ των υποψηφίων μπορεί να «σκάσει» στην δεύτερη ή την τρίτη αναμέτρηση.
Κι επειδή υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προτείνω να κάνουμε υπομονή, μέχρι να ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο. Θα μου πείτε ότι για να ξαναγίνουν εκλογές σημαίνει πως η αυτοδυναμία ή ακόμη και μια λειτουργική κυβερνητική συνεργασία δεν είναι στα… ουράνια πλάνα. Αυτό υποστηρίζω κι εγώ.
Συνηγορούν μάλιστα και τα ευρήματα από το ωροσκόπιο του κλεισίματος της κάλπης, που τουλάχιστον στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν πολύ αντιπροσωπευτικά, με το Μεσουράνημα της στιγμής να «δείχνει» τον γενέθλιο Δία του Κυριάκου Μητσοτάκη, άρα και την μεγάλη επιτυχία του.
Στις 7 Ιουλίου όμως το αντίστοιχο Μεσουράνημα «δείχνει» την γενέθλια σύνοδο Άρη-Κρόνου που έχει στον Κριό, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο βασικός του στόχος δεν θα επιτευχθεί. Αντίθετα ως αστρικό «δείχνει» τον γενέθλιο Δία του Αλέξη Τσίπρα. Η περιβόητη «ανατροπή» λοιπόν είναι εφικτή, έστω και ως ένα εντυπωσιακό κλείσιμο της «ψαλίδας», θα υπάρξει ωστόσο και συνέχεια, γι’ αυτό ας μην… χαίρεται, ούτε να λυπάται κανείς! Το 2020 μάλιστα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα είναι σε χειρότερη φάση, ενώ στην Νέα Δημοκρατία θα έχουν γίνει κάποιες «εκκαθαρίσεις», με τις ισορροπίες να αλλάζουν και πάλι.
Επιπλέον, η πρόσφατη Ηλιακή έκλειψη στις 2 Ιουλίου υποδεικνύει κι έναν αστάθμητο παράγοντα που θα ρυθμίσει και τις εσωτερικές εξελίξεις –από τώρα μέχρι και το τέλος της χρονιάς- κι αυτός δεν είναι άλλος από την… φίλη μας την Τουρκία! Τυπικά η περιοχή μας έχει εισέλθει σε μια φάση «ανωμαλίας», με τον Άρη να κρατά τα κλειδιά εξελίξεων που μάλλον δεν θα αρέσουν σε κανένα λογικό άνθρωπο.
Κλείνω επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον από την πλευρά μου αυτό που «βλέπω» αστρολογικά, δεν σχετίζεται ούτε με κομματικούς πόθους, ούτε με προπαγάνδα. Πρόκειται για καθαρή Αστρολογία κι αν κάποια στιγμή οι εκτιμήσεις πέφτουν έξω, είναι κι αυτό στο πρόγραμμα, οδηγεί ωστόσο σε περαιτέρω έρευνα.
Κι αν θέλετε ήταν προσωπική μου απορία η μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, παρότι δεν έκριναν διακυβέρνηση. Ψάχνοντας όμως έπεσα πάνω σε ένα πολύ υποστηρικτικό για εκείνον εύρημα, όχι όμως στο δικό του ωροσκόπιο αλλά σε εκείνο της προγενέθλιας Νέας Σελήνης του (συγκεκριμένα ένα τρίγωνο του προοδευμένου Ήλιου προς τον Δία).
Ήδη όμως μπαίνω σε λεπτομέρειες και σχήματα ακατανόητα για τους πολλούς, οπότε σταματώ εδώ. Εξ άλλου θα τα ξαναπούμε την ερχόμενη εβδομάδα, με τον απολογισμό αποτελεσμάτων κι εκτιμήσεων.
Γιάννης Ριζόπουλος