Τρίτη, Ιουλίου 23

Γ. Βαρουφάκης: Ο λαός να αποδράσει από τη χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση στον προτεινόμενο από την κυβέρνηση Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή με την ιδιότητα πλέον του προέδρου κόμματος, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το μόνον κατόρθωμα του κ. Σχοινά ήταν να αναμασά δουλικά ως εκπρόσωπος της Κομισιόν την προπαγάνδα με την οποία η τρόικα επένδυε ηχητικά το έργο καταστροφής της
πατρίδας μας.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 κινήθηκε στο μοτίβο των έως τώρα δηλώσεων του, περί απόδρασης του ελληνικού λαού από τη χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε ακόμη, στην ανάγκη έως το 2030 μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.

Σε ότι αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έκανε λόγο για ευθυγράμμιση ιδεολογίας και πολιτικών. «Ο χείμαρρος νομοσχεδίων που ετοιμάζετε μοιάζουν να συνάδουν με τις πεποιθήσεις σας. Μπορεί. Αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι πως δεν συνάδουν με τις εξαγγελίες σας. Γιατί; Επειδή οι υποσχέσεις σας απαιτούν την ρήξη με τους δανειστές που υπόσχεστε ότι δεν θα κάνετε», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.