Πανελλαδικές: Μετά τις 11.00 ανακοινώνονται οι βάσεις ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πανελλαδικές: Μετά τις 11.00 ανακοινώνονται οι βάσεις
Τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών, καθώς σήμερα μετά τις 11.00 αναμένονται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εφέτος θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια συνολικά 79.631 υποψήφιοι, ενώ υπάρχουν και περίπου 100 νέα τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα λύκεια το μεσημέρι.
Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου, 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου.