«ΦΡΙΚΗ! EXOYN ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ, ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ» – ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

cc5b9930b604d1bef5b01bf5dc7875f9_xl
Η ιδιοκτήτρια ενός εκ των κτηρίων που εκκενώθηκαν μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια περιέγραψε πώς ξεκίνησε η κατάληψη, αλλά και τις καταστροφές που αντίκρισε το πρωί της Δευτέρας μετά την εκκένωσή του. Όπως δηλώνει η ίδια πρόκειται για ένα κτήριο «αγνώριστο».
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ποιοι ξεκίνησαν την κατάληψη η ίδια δήλωσε πως ξεκίνησε από «ΜΚΟ».

Όλα ξεκίνησαν στις έξι παρά δέκα το πρωί της Δευτέρας. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ μπαίνουν στα δύο υπό κατάληψη κτήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Εξαρχείων. Έξι και δέκα στην οδό Καλλιδρομίου. Αστυνομικοί με φακούς στα χέρια ανοίγουν τρίτο υπό κατάληψη κτίριο.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίστηκε… Ακολούθησε εκκένωση τέταρτης κατάληψης στην οδό Ασημάκη Φωτήλα. Από τα κτήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη βγήκαν πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία. Συνολικά η Αστυνομία μετέφερε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών 146 άτομα με καταγωγή από το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και την Τουρκία. Ανάμεσά τους 35 παιδιά.
Το ένα από τα κτήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη 17 είχε καταληφθεί το 2016. Η διαχειρίστριά του εξηγεί πως ξεκίνησαν όλα.
«Δεν μπορούσαμε να μπούμε στο κτίριο, μας ρωτούσαν ποιοι είμαστε, φοβόμασταν μη μας δείρουν κιόλας». «Σήμερα είναι μία κατάσταση φρικτή. Έχουν γκρεμίσει, έχουν χτίσει, έχουν βάλει σιδερένια πόρτα επάνω στην ταράτσα για να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση, ένα κτίριο αγνώριστο. Έχουν γράψει τους τοίχους, έχουν κάνει χωρίσματα μέσα», τόνισε.
Της αστυνομικής επιχείρησης στα δύο κτήρια επί της οδού Σπύρου Τρικούπη, στην καρδιά των Εξαρχείων, είχαν προηγηθεί μηνύσεις εκ μέρους των ιδιοκτητών και είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν όλους τους χώρους των καταλήψεων, όπου το μόνο που εντόπισαν ήταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία μάσκα.
Η Αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, δύο Έλληνες και έναν Γάλλο, στην κατάληψη της οδού Καλλιδρομίου, οι οποίοι θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για έναν 65χρονο από τη Γαλλία, ο οποίος είχε συλληφθεί για επίθεση σε βάρος αστυνομικών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, ενώ ο ένας από τους Έλληνες είχε συλληφθεί το 1995 στη μεγάλη κατάληψη του Πολυτεχνείου.
Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της ΝΔ η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια προσθέτοντας ότι «καταδεικνύει ότι στη λογική της ΝΔ η ασφάλεια ταυτίζεται μονοσήμαντα με την αστυνομοκρατία». Αναφορικά με τις δηλώσεις Μπαλάσκα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ΝΔ».
«Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία».
«Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα που παρακολουθήσαμε δεν απαντά στο κύριο αίτημα των πολιτών: τη σύγκρουση με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.»
«Σε ό,τι αφορά δε την απαράδεκτη και ρατσιστική δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ΝΔ κατά το διάστημα της προσφυγικής κρίσης, η οποία παραμένει κυρίαρχη και στην κυβέρνηση που έχει σχηματίσει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.http://www.makeleio.gr/