Παρασκευή, Αυγούστου 30

Επενδύσεις φαντάσματα συμφώνησαν Μέρκελ – Μητσοτάκης όπως το 2015 συμφώνησε ο Τσίπρας με τη Μέρκελ

Είδατε επενδύσεις;; Όπου υπήρχε στρατόπεδο σε όλη την επικράτεια τα γέμισαν λαθρομετανάστες. Αυτές τις επενδύσεις κάνουν λαμόγια πολιτικοί



ΕΔΩ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΟΥΡΩ
Τη συμφωνία της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για την προώθηση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης οικονομίας εξασφάλισε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως εξήγησε ο ίδιος στις δηλώσεις του «θέλουμε να δρομολογήσουμε και θα παρουσιάσουμε
-ελπίζω μαζί με την Καγκελάριο- στις αρχές του χρόνου, ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων γύρω από την «πράσινη οικονομία», τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, παραγωγικές δραστηριότητες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον».
Το σχέδιο περιλαμβάνει τη ΔΕΗ, η οποία «βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση» και «προχωρούμε σε δραστικές κινήσεις, προκειμένου να την εξυγιάνουμε». Αλλά για να εξυγιανθεί, είπε ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να γίνουν επενδύσεις και οι γερμανοί επιχειρηματίες έχουν τεχνογνωσία και ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας. Στις προσεχείς συνεργασίες θα συμπεριληφθεί η τεχνική εκπαίδευση στην οποία οι Γερμανοί έχουν επίσης τεχνογνωσία.
Η ελληνική αποστολή δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για τις συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς. Όπως και στο Παρίσι, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πρόσκληση για επενδύσεις την οποία συνόδευσε μιλώντας στην FAZ με την εκτίμηση για ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πάνω από 3% του ΑΕΠ. Ακόμη και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας, η ελληνική οικονομία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακή έκπληξη, εκτιμά η κυβέρνηση. Ακόμη και στην κρίση του 2008 υπήρξαν οικονομίες που δεν επλήγησαν, αντίθετα κατέγραφαν αναπτυξιακούς ρυθμούς, εξηγεί.