Πέμπτη, Αυγούστου 15

Γιατί όχι ο Γεωργουσόπουλος;

Η τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ως επικεφαλής του οργάνου που θα αναλάβει τους γιορτασμούς για τα 200 χρόνια απο την Επανάσταση θυμίζει περισσότερο life style επιλογή...

Γιατί όχι ο Γεωργουσόπουλος;
Η τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ως επικεφαλής του οργάνου που θα αναλάβει τους γιορτασμούς για τα 200 χρόνια απο την Επανάσταση θυμίζει περισσότερο life style επιλογή παρά πολιτική, επιστημονική και ιδεολογική αντιμετώπιση σε ένα θέμα που ωφείλει να έχει μεγάλο ιστορικό και διπλωματικό βάρος.
Η κ Δασκαλάκη μπορεί να ήταν ιδανική για το 2004, αλλά η Επανάσταση είναι ένα κορυφαίο Πολιτικό, Επαναστατικό και Ιστορικό γεγονός, που χρήζει αντίστοιχης αντιμετώπισης.
Ηδη, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια καθηγητές διδάσκουν πολύ διαφορετικές εκδοχές για την Επανάσταση.
Άλλο ι-οι πιο πολλοί- με ιδεολογικές παρωπίδες, άλλοι με επιστημονικές αγκυλώσεις, και άλλοι -οι πιο λίγοι- με καθαρά μάτια.
Τα κόμματα επίσης έχουν άμεση ανάμειξη στή διδασκαλία της Επανάστασης στα μέλη τους, αλλά και στα σχολεία, το καθένα με τη δική του σκοπιά.
Για τα δικά τους ιδεολογικά συμφέροντα!
Ακόμα και οι κυβερνήσεις αλλάζουν τα βιβλία της Ιστορίας ανάλογα με τις ιδεολογίες τους!
Ήδη, πρωταγωνιστές της Επανάστασης διαφωνούν στα γραπτά τους μεταξύ τους στην καταγραφή όχι τόσο των γεγονότων αλλά κυρίως των προθέσεων και των χαρακτήρων προσώπων και αιτίων.
Αλλά, και στίς αναλύσεις τους.
Έτσι, η Επανάσταση δεν είναι ένα απλό γεγονός εκδηλώσεων.
Είναι πολύ σοβαρότερο.
Το οποίο θα έχει και διπλωματικές προεκτάσεις σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Και δεν θέλει ο ελληνικός λαός να ξαναμάθει ιστορία των Ελλήνων που «στριμώχνονταν στην προκυμαία της Σμύρνης»", επειδή κάποιο, κυρίαρχο δυστυχώς, καθηγητικό κατεστημένο εξυπηρετεί σκοπιμότητες φιλίας με την Τουρκία, τη Ρωσία ή όποια άλλη δύναμη.
Και το οποίο κατεστημένο είναι χωμένο παντού στα της Παιδείας.
Υποστηρίζοντας ότι σχεδόν το σύνολο των αγωνιστών ήταν ρουφιάνοι, προδότες, δολοφόνοι, φιλοχρήματοι, κατσαπλιάδες και όργανα ξένων δυνάμεων!
Ο συγκερασμός όλων των καθαρών και σοβαρών συνιστωσών για ένα όσο γίνεται πιο σοβαρό και φερέγγυο αποτέλεσμα απαιτεί και πολύ συγκροτημένα στο αντικείμενο πρόσωπα στη διενέργεια των εκδηλώσεων.
Και ένα τέτοιο, με τα απαιτούμενα τέτοια προσόντα είναι περισσότερο ο καθηγητής Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Θα είναι μια πλήρης επιλογή.
ΠΗΓΗ ΦΒ