Πέμπτη, Αυγούστου 15

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Αποτέλεσμα εικόνας για δωρεάν εικόνες για ζελατίνη
Λίγα λόγια για την ζελατίνη
Η ζελατίνη είναι ένα πηκτικό μέσο, που σύμφωνα με ότι ξέρετε μέχρι σήμερα, χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική. Με λίγα λόγια, είναι το κολλαγόνο που υπάρχει ανάμεσα στους χόνδρους των οστών αλλά και στο δέρμα των βοοειδών. Είναι πηγή πρωτεϊνης, έχει ανοιχτό καστανό χρώμα και είναι μάλλον άγευστη και άοσμη. 
Φυσικά, υπάρχει και ζελατίνη (ή πηκτίνη) φυτικής προέλευσης, το γνωστό άγαρ-άγαρ που πωλείται σε καταστήματα πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή σε μεγάλα μπαχαράδικα. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες και δυνατότητες με τη ζελατίνη ζωϊκής προέλευσης αλλά προέρχεται από κυρίως ή αποκλειστικά από λευκά φύκια και είναι ένα αρκετά ακριβό μπαχαρικό. Χρησιμοποιείται σε νηστήσιμα ή χορτοφαγικά προϊόντα αλλά και σε προϊόντα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες που δεν καταναλώνουν την αντίστοιχη ζωϊκή ζελατίνη. Το ιαπωνικό άγαρ-άγαρ θεωρείται το καλύτερο σε ποιότητα.
Ιστορία της...
Η πρώτη χρήση της ζελατίνης ήταν, σαν κολλητική ουσία.
Δυστυχώς δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος και πότε ανακάλυψε ότι μαγειρεύοντας σε νερό, για μεγάλο χρονικό διάστημα ορισμένα κομμάτια κρέατος ή και κόκκαλα, ο ζωμός που προέκυπτε, όταν κρύωνε και συμπυκνωνόταν, θα μπορούσε να πήξει σε τέτοιο σημείο που να παγιδέψει το νερό αλλά και τα αρώματά του.
Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι πάντως, γνώριζαν ήδη και την χρησιμοποιούσαν σαν συγκολλητική ουσία, ενώ κατά τον Μεσαίωνα, η ζελατίνη από κρέας (αλλά και από ψάρια) ήταν συχνά μέρος της δείπνων και των δεξιώσεων που έδινε η τάξη των ευγενών.
Στη Ιταλία παλιότερα (αλλά ακόμη και τώρα το συναντάει κανείς συχνά σε συνταγές) η ζελατίνη για τη μαγειρική λεγόταν “colla di pesce”, “κόλλα ψαριών” δηλαδή (κάποιοι θα θυμούνται ασφαλώς και την δική μας ψαρόκολλα, με άλλη όμως χρήση στις μέρες που προλάβαμε).Τώρα πια, το 80% της ζελατίνης που παράγεται στην Ευρώπη προέρχεται από την πέτσα του χοίρου. Το 15% προέρχεται από ράχες βοοειδών, ένα λεπτό στρώμα δηλαδή που υπάρχει κάτω από το δέρμα τους. Το υπόλοιπο 5% παρασκευάζεται με πρώτη ύλη που προέρχεται από τους χόνδρους των οστών χοίρων αλλά και βοοειδών,
Τι συμβαίνει στην σύγχρονη εποχή:
Έρευνα στο Tokyo University of Agriculture and Technology απέδειξε την χρησιμότητα της ζελατίνης στο να δείχνει πιο νεανικό το δέρμα. Χώρισαν τα ποντίκια σε τρεις ομάδες: αυτά που δεν τα εξέθεσαν καθόλου σε ακτίνες UV, αυτά που τα εξέθεσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνοντας τον χρόνο έκθεσης τους σταδιακά, και αυτά που τα εξέθεσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα αυξάνοντας τον χρόνο έκθεσης τους σταδιακά αλλά τους έδιναν στην τροφή τους ζελατίνη.
Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους! Τα ποντίκια που εξέθεσαν σε ακτίνες UV είχαν 53% περισσότερη απώλεια κολλαγόνου από αυτά που δεν εκτέθηκαν καθόλου σε ακτίνες UV. Αυτά που εκτέθηκαν σε ακτίνες UV αλλά κατανάλωναν ζελατίνη στην τροφή τους δεν έχασαν σχεδόν καθόλου κολλαγόνο… για την ακρίβεια αυξήθηκε το κολλαγόνο τους κατά 17%.
Το να προσθέτουμε φαγητά που αυξάνουν ή ενισχύουν το κολλαγόνο στη διατροφή μας είναι μια καλή εναλλακτική των ενέσιμων υλικών. Παρακάτω λοιπόν, ακολουθούν 2  συνταγές που συμβάλλουν ιδανικά σ’αυτό τον σκοπό, σε οποιαδήποτε μορφή, είτε αυτή του εδέσματος, είτε της απλής μα αποτελεσματικότατης μάσκας ομορφιάς…
Γλύκισμα με ζελατίνη:
·        3 κσ. ζελατίνη (σε σκόνη)
·        2 φλυτζάνια νερό
·        5 λεμόνια – το χυμό τους.
·        1-2 κ.σ. μέλι
·        1 κ.γλ. βανίλια
Μπορείτε να βάλετε προαιρετικά μερικά ολόκληρα φρέσκα βατόμουρα πριν το βάλετε στο ψυγείο.
Αναμείξτε το νερό με την ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά. Όταν η ζελατίνη έχει σχεδόν διαλυθεί προσθέστε το μέλι, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα όλα μαζί. Βάλτε το μίγμα είτε σε ειδικές φόρμες είτε σε ένα μπωλ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.
Μάσκα ανάπλασης και ενυδάτωσης για πρόσωπο, λαιμό και χέρια! 
1 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλάκια παγωμένο νερό 
2 κουταλάκια ζεστό νερό
Προαιρετικά:
1/2 κουταλάκι λεμόνι (για  σύσφιξη και λεύκανση)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο (για βαθιά ενυδάτωση και αντιγήρανση)
1/2 κουταλάκι μέλι αραιωμένο σε 1 κουταλάκι ζεστό νερό (για ανάπλαση και ενυδάτωση)
ασπράδι ενός αυγού (για σύσφιξη και αντιγήρανση)
Ανακατεύετε τη ζελατίνη με το παγωμένο νερό και αφήνετε να φουσκώσει για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το ζεστό νερό και μετά ότι άλλο υλικό εσείς επιθυμείτε και είναι έτοιμη! Την απλώνετε και επαναλαμβάνετε όσες φορές την εβδομάδα επιθυμείτε. Και τα αποτελέσματα; Απλά φανταστικά!!!
Πηγές:
www.sintagespareas.gr

www.4moms.gr

 http://drosostalidesomorfias.blogspot.com/2015/03/blog-post_12.html?m=1