Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 6

ΩΡΑ 15:10! ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΦΑ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !»

makeleio erdogan lathrometanastes
Τη σκυτάλη των απειλών πήρε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι,  ο οποίος επιβεβαίωσε την προειδοποίηση Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες της για τους παράτυπους μετανάστες προς την Ευρώπη.
«Η Τουρκία δεν είναι φύλακας καμίας άλλης χώρας, ούτε το κέντρο μετανάστευσής της» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πρόσθεσε ότι η σκέψη πως η Τουρκία θα αντέξει μια νέα ροή μεταναστών είναι λανθασμένη.

Διαμήνυσε πως όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος «δεν είναι ούτε απειλή, ούτε μπλόφα. Είναι πραγματικότητα».
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι στην περίπτωση που υπάρξει ένα νέο κύμα παράτυπων μεταναστών λόγω των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ της Συρίας «δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστεί η Ευρώπη».
«Αν ξεκινήσει μία νέα ροή προσφύγων, το να επαναπαύονται κάποιοι ή να το προσεγγίζουν την κατάσταση με το να λένε ότι –όπως και να ‘χει- η Τουρκία θα το αντιμετωπίσει κι αυτό, είναι μία τελείως λάθος προσέγγιση και λάθος επαναπαύονται.
 Δεν είμαστε αποθήκη μεταναστών. Η Τουρκία δεν είναι η χώρα που θα πληρώσει το λογαριασμό για τις κρίσεις που άλλοι δημιούργησαν».
Εκβιάζει ο Ερντογάν
Η δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου έρχεται σε συνέχεια των αναφορών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Πέμπτη είπε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει την απαραίτητη παγκόσμια στήριξη σε ό,τι αφορά τους Σύρους πρόσφυγες και προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστεί να «ανοίξει τις πύλες» προς την Ευρώπη.
«Θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες. Δεν γίνεται να αναγκαστούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος», πρόσθεσε σε ομιλία του την Πέμπτη.
Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει τη διεθνή στήριξη – ειδικά από την ΕΕ – που ανέμενε για το ζήτημα των Σύρων προσφύγων και είπε ότι ίσως χρειαστεί να «ανοίξει τις πύλες», επιτρέποντας στους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη.makeleio.gr