Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ....

ΟΙ  Μ.Κ.Ο. 


ΚαραβάνιΠοιοί Είμαστε
Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης διευθύνεται από  Διοικούσα Επιτροπή και  Εκτελεστικό Συμβούλιο.
Τη Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. 
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ και ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι 7μελές και απαρτίζεται από τους:
Παπαδιγενόπουλο Κωνσταντίνο – Πρόεδρος
Κουμπιού Ζωή – Ταμίας
Καστρίτη Κατερίνα– Αναπληρώτρια ταμίας
Αντωνίου Περικλή – Μέλος
Κοντοχριστοπούλου Μαρία – Μέλος
Κωνσταντίνου Όλγα– Μέλος
Μαχαίρα Ιωάννης - Μέλος
Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης από το Δεκέμβρη του 1995 προωθεί προγράμματα  «οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών» σε διάφορες περιοχές που πλήττονται από πολέμους, φυσικές καταστροφές ή από την ανθρωπιστική κρίση. 
Τα προγράμματα συνίστανται στη συγκέντρωση χρημάτων από δωρητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν την οικονομική στήριξη – «υιοθεσία» κάποιου/ων παιδιού/ων και την παράδοσή τους στα χέρια κάθε δικαιούχου με υπογραφή.
Εκτός από το βασικό πρόγραμμα της «οικονομικής υιοθεσίας» ορφανών παιδιών, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης οργανώνει και πραγματοποιεί  αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό σε διάφορες χώρες στο κόσμο και στην Ελλάδα
Δημιούργησε το πρώτο στην Ελλάδα φιλανθρωπικό κατάστημα, το «δεύτερο χέρι» (Δεκέμβριος 2002).
Εκτός από το βασικό πρόγραμμα της «οικονομικής υιοθεσίας» ορφανών παιδιών, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης:
Το 1997, οργάνωσε και πραγματοποίησε αλλεπάλληλες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό στην Αλβανία (στάλθηκαν περισσότερα από 25,000 ατομικά δέματα ).
Οργάνωσε και πραγματοποίησε αποστολή φαρμακευτικού υλικού για το λαό του Σουδάν.
Προσέφερε τη βοήθειά του στους Κούρδους πρόσφυγες της Ελλάδας με την παροχή τροφίμων, ρουχισμού, υπνόσακκων και ειδών καθαριότητας.
Την Άνοιξη του 1999, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, πραγματοποίησε αποστολή στο Βελιγράδι, όπου παρέδωσε τρόφιμα και φάρμακα σε δύο νοσοκομεία και ένα ορφανοτροφείο.
Οργάνωσε τέσσερις εθελοντικές αιμοδοσίες για τη συγκέντρωση αίματος για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Γιουγκοσλαβίας.
Μετά το σεισμό του 1999 στην Αθήνα προσέφερε βοήθεια στους άστεγους με την παροχή σκηνών και τροφίμων, αλλά και μέσω προγράμματος στήριξης πληγέντων υπερηλίκων στο Δήμο Μενιδίου.
Βοήθησε οικονομικά και διαδικαστικά την επανασύνδεση οικογενειών Κούρδων πολιτικών προσφύγων από το ΙΡΑΚ οι οποίοι ζούσαν στην Ελλάδα με τους συγγενείς τους στη μακρινή Αυστραλία.
Προσέφερε δώρα (παιχνίδια και ρούχα) στα παιδιά του ορφανοτροφείου «Χατζηκυριάκειο».
Προσέφερε τρόφιμα (σε ατομικά δέματα) στην Κοινότητα Ασσυρίων Αττικής.
Έστειλε στο Σουδάν ιατρικό εξοπλισμό για τη δημιουργία οδοντιατρείου.
Έστρωσε  με δέματα με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από δωρητές του Ελληνικού Καραβανιού δέματα  στα πλαίσια της Καμπάνιας του «ΚΑΛΕΣΕ ΦΕΤΟΣ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙ» το πασχαλινό τραπέζι οικογενειών με ανήλικα παιδιά μας που έχουν ανάγκη…. 
ΣΧΟΛΙΟ : 14 χρόνια 10 δράσεις οι περισσότερες στο εξωτερικό.... Πόσο χρηματοδοτούνται ετήσια απο τον κρατικό κουρβανά, δεν μας λένε όμως.... Διοικούσα επιτροπή όλα τα μνημονιακά κόμματα ....

 shmantikanea.blogspot.com