Τρίτη, Σεπτεμβρίου 3

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Η «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Προς κατάργηση πάει την κυριακάτικη αργία η «πατριωτική» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Μετά βαΐων και κλάδων ανακοίνωσε ο ηλιοκαμένος από τις παρατεταμένες διακοπές του πρωθυπουργός, την άρση των capital control, όμως η πραγματική είδηση ήταν στα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των κατάστηματων.
Η άρση των capital control κατά πρώτον, δεν ήταν είδηση, αφού ήταν μια φυσική απόρροια του γεγονότος ότι εχουν περάσει 4 χρονια από την επιβολή τους και του, επίσης γεγονότος, ότι δεν υπάρχουν και πολλές καταθέσεις πλέον για να τις παρακρατούν τα capital control.
Από την άλλη μεριά, μια αγορά πλήρως απελευθερωμένη παράγει απτά αποτελέσματα που θα γίνουν αντιληπτά από το σύνολο των Ελλήνων. Ήτοι, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα αποτελέσει ένα βαρύτατο πλήγμα όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά γενικότερα στην ελληνική οικογένεια, την οποία οι νεοδημοκράτες εχθρεύονται εξίσου με τους συριζαίους.
Η απελευθέρωση αυτή του ωραρίου γίνεται με την πρόφαση της επιχειρηματικότητας, όμως στην πραγματικότητα οι ελληνικές επιχειρήσεις ουδόλως θα επωφεληθούν από αυτό το μέτρο, αφού έτσι κι αλλιώς φυτοζωούν και τις υπόλοιπες μέρες. Αυτοί που πραγματικά θα επωφεληθούν είναι οι αγαπημένοι των νεοφιλελεύθερων, δηλαδή οι ξένες επιχειρήσεις, τα καρτέλ και τα μονοπώλια που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία να κυριαρχήσουν στο οικονομικό μας μέλλον.
Θα πει κάποιος αφελής ότι έστω κι έτσι, έστω πλήττοντας την ελληνική οικογένεια, θα έρθουν νέες επενδύσεις. Η απάντηση σε αυτό το φαιδρό επιχείρημα έρχεται εξ ανατολών, από τις αναδυόμενες οικονομίες της νότιας Ασίας, όπου όντως είχαν πάει επενδυτές και φτιάχνανε τεράστια ξενοδοχεία. Οι λαοί εκείνων των χωρών ήταν πάμπτωχοι και εργάζονταν νυχθημερόν σε αυτά τα τεράστια ξενοδοχεία για ένα πιάτο φαΐ. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζει για τους Έλληνες η Νέα Δημοκρατία.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/pros-katarghsh-paei-thn-kuriakatikh-argia-h-patriwtikh-kubernhsh-ths-neas-d

ethnikismos.net