Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 6

Στις εξαιρέσεις αποδίδουμε τα εύσημα.....Είχε αποκαλέσει τους Έλληνες «χρήσιμους ηλίθιους» και τώρα είναι σύμβουλος της κυβέρνησης

ilves1
Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ψηφιακής επανάστασης στην Εσθονία θα συμβουλεύει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ο Τόμας Χέντρικ Ιλβές αναλαμβάνει επικεφαλής επιτροπής Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων που συγκροτεί σε ανώτατο επίπεδο ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Ιλβές θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί στην επιτροπή, ο χαρακτήρας της οποίας θα είναι συμβουλευτικός. Το πρόβλημα με τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας είναι ότι το 2015 είχε αποκαλέσει τους Έλληνες: Χρήσιμους ηλίθιους.
Η δήλωση του Εσθονού, τότε, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα και μάλιστα είχε γίνει και επίσημο διάβημα του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά προς τον πρέσβη της Εσθονίας στην Αθήνα.
Οι δηλώσεις του κ. Ίλβες μιλούσαν για την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο γιατί πίεζαν την Ευρώπη για χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων που τούς είχαν επιβληθεί με την αιτιολογία ότι διαταράσσουν την ευρωπαϊκή ενότητα.
Η συνέντευξη του Ιλβές

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη 


http://www.makeleio.gr/