Κυριακή, Δεκεμβρίου 13

Θρίλερ κατασκοπείας> Έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες για το Καστελόριζο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ -

Ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κατασκοπείας που απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, με την προσαγωγή δύο ελλήνων υπηκόων στη Ρόδο, ο ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο και ο άλλος υπάλληλος στο τουρκικό προξενείου του νησιού. Ο 35χρόνος πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος στο πλοίο, που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Κατελλόριζο – Ρόδο και σε άλλα νησιά, έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.


Η έρευνα ξεκίνησε όταν έφτασαν πληροφορίες για τον 35χρόνο ότι εκφράζει απόψεις για «ανεξαρτητοποίηση της Θράκης» και την ύπαρξη δήθεν μειονότητας των μουσουλμάνων στα βόρεια της χώρας μας. Αμέσως μπήκε στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών και διαπίστωσαν ότι είχε έρθει σε επαφή με έναν άλλο Έλληνα μουσουλμάνο 56 ετών, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας στο προαναφερθέν πλοίο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές κατέγραφαν συστηματικά τις επαφές του και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου–στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.

Ο έτερος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου. Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 56χρόνος, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζητούσε να του μεταφέρει πληροφορίες για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελλόριζο, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω.

Οι δύο άνδρες έκλειναν τα ραντεβού τους σε καφενεία στη Ρόδο. Η ΕΥΠ διαπίστωσε ότι ο 56χρονος μάγειρας έδινε πληροφορίες και έστελνε φωτογραφίες από τα στρατιωτικά πλοία της Ελλάδας, που βρίσκονταν το καλοκαίρι στο Καστελλόριζο. Ο 56χρονος φέρεται να είπε ότι το έκανε για να βοηθήσει την πατρίδα του και όχι για τα χρήματα.
Αδιευκρίνιστο παραμένει αν είχαν συνεργούς, με τις ελληνικές Αρχές να καλούνται να διαπιστώσουν αν ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο είχε στρατολογήσει και άλλους δημιουργώντας δίκτυο πληροφοριοδοτών για στρατιωτικά δεδομένα και ποιες ήταν οι επαφές του με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

 kourdistoportocali.com/