Τετάρτη, Οκτωβρίου 30

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ…«Η Εκκλησία θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα προγράμματα για το μεταναστευτικό» …για τους Ελληνες άστεγους και φτωχούς μούγγα…











Σύσκεψη για τη αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος την ώρα που πληθαίνουν οι ροές προς τα ελληνικά νησιά, η κατάσταση είναι ασφυκτική και η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εγείρει ανησυχίες για νέο μεταναστευτικό κύμα προς την χώρας μας.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν απείλησε Ευρώπη και Ελλάδα ότι θα «αφήσει» 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες προς… Δυσμάς.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μίλησε στους δημοσιογράφους για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση.
«Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη έγινε με σκοπό να υπάρξει μια συνεργασία με την παρούσα κυβέρνηση για το ζήτημα του μεταναστευτικού. Η συνεργασία ξεκινά με καλές προϋποθέσεις γιατί και από τις δυο πλευρές υπάρχει διάθεση για δουλειά. Η ΜΚΟ της Εκκλησίας έχει όλες τις υποδομές για την νομική παροχή ασύλου στους μετανάστες αλλά και την επανένωση οικογενειών. Σήμερα συζητήθηκε η δυνατότητα να δοθούν ακίνητα της Εκκλησίας ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν οικογένειες μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ζητήθηκε όμως από την πλευρά της Εκκλησίας τα προγράμματα αυτά να τα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Εκκλησία, από την αρχή τους μέχρι το τέλος. Επιπλέον συζητήθηκε και η δυνατότητα ένταξης αυτών των ανθρώπων που θα παραμείνουν εδώ στην Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για την τεράστια προσφορά της Εκκλησίας στην περίοδο της κρίσης, προσθέτοντας «είστε αξιέπαινοι». Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του επεσήμανε ότι υπήρξε ανταπόκριση από όλους «από τη μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη» τονίζοντας την αξία του εθελοντισμού
Παρόντες ήταν επίσης οι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος  κ. Τιμόθεος και Σάμου κ. Ευσέβιος.
Επίσης, παραβρέθηκαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης και ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης.


http://asimpiestos.blogspot.com