Δευτέρα, Οκτωβρίου 14

Νέα επίθεση Κων. Αγγελόπουλου στα παιδιά του: Με λένε ανοϊκό αλλά μου ζητάνε λεφτά…

aggelopoulos708k
Τη διάθεση να επιλύσει κάθε πρόβλημα που υφίσταται με τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής εκφράζει σε σημερινή επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας Χαλυβουργική, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Η επιστολή απευθύνεται στους εργαζόμενους Αριστείδη Μυζάλα, Χρήστο Παπανάγνου, Αλέξιο Πισλή και Γιάννη Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με το Mononews.gr ο κ. Αγγελόπουλος αφού υπενθυμίζει ότι εδώ και πολλά χρόνια τροφοδοτεί μαι ζημιογόνα εταιρεία, αναφέρεται στο ρόλο του κ. Γεωργίου Σκινδήλια και των παιδιών του που δεν βοηθάνε και καλεί την αντιπροσωπεία των εργαζομένων σε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στα γραφεία των δικηγόρων του, ώστε να πληροφορηθούν με λεπτομέρειες την παρούσα κατάσταση, για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να αντιληφθούν τι συμβαίνει και ποιος ειλικρίνεια ενδιαφέρεται για και τις οικογένειές τους.
«Με οποιοδήποτε κόστος θα πράξω το καθήκον μου προς ιστορία μου, προς τους εργαζομένους και τις οικογένειές σας», καταλήγει.
Επίσης ανέφερε ότι στις 4 Ιουλίου είχε αποφασιστεί ομοφώνως από τους παρισταμένους μετόχους η αποχώρηση των εργαζομένων και η αποζημίωσή τους, κάτι στο οποίο όμως ακολούθως η διοίκηση της Χαλυβουργικής, του κ. Σκινδήλια, δεν συνεργάστηκε για να ολοκληρωθεί. Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Σκινδήλιας υπό την καθοδήγηση των παιδιών του, δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας λέγοντας ότι αυτοί ελέγχουν τις δικές του εταιρείες, ενώ όπως τονίζει το πιο θλιβερό είναι ότι τα παιδιά του, τον εμφανίζουν στα δικαστήρια ως ανοϊκό, και από την άλλη πλευρά του ζητάνε να συμμετάσχει ως μέτοχος στην αύξηση κεφαλαίου για να εισφέρει χρήματα για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου προς τους εργαζόμενους:
« Σε απάντηση της από 8.10.2019 επιστολής σας, την οποία διάβασα πολλή προσοχή και θλίψη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είστε θύματα σκόπιμης παραπληροφόρησης.
Γνωρίζετε ότι από που ανέλαβα Χαλυβουργική έχω διαθέσει τεράστια χρηματικά για την ανάπτυξή της. Ιδιαίτερα μετά το έτος 2012 που έγινε αισθητή ηοικονομική κρίση Ελλάδα και μειώθηκε πολύ η οικοδομική δραστηριότητα, οι εργασίες Χαλυβουργικής μειώθηκαν τραγικά, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα η εταιρεία να διατηρείται στη ζωή, από τις κατά καιρούς τεράστιες εισφορές εμού και των εταιρειών μου, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, εν γνώσει του ότι τροφοδοτώ μία εξαιρετικά ζημιογόνα εταιρεία.
Αυτό έπραττα ως μέτοχος της Χαλυβουργικής διότι προσέβλεπα στις ελάχιστες πιθανότητες επανόδου της εταιρείας σε φυσιολογική λειτουργία.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 04.07.2019 αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παρισταμένους μετόχους, παρόλο που δεν είχε εισαχθεί από τη διοίκηση της εταιρείας επισήμως ως θέμα στην ημερήσια διάταξη, η αποχώρηση των εργαζομένων και η καταβολή των αποζημιώσεών τους και παρέμενε σε εκκρεμότητα, ο τρόπος χρηματοδοτήσεως των αποζημιωτικών ποσών.
Δυστυχώς, η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να συμπράξει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και ισχυρίζετο ότι ουδέποτε ελήφθησαν από τη γενική συνέλευση τέτοιου είδους αποφάσεις δηλαδή περί λύσεως των εργασιακών συμβάσεων. Παράλληλα, ο κ. Σκινδήλιας, υπό την καθοδήγηση των παιδιών μου δημιουργούν συνεχή προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας, αφού προς τρίτους δηλώνουν ότι ο μέτοχος της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.» είμαι εγώ είτε ονομαστικά είτε με εταιρείες μου, και ταυτόχρονα ισχυρίζονται εντός και εκτός των δικαστηρίων ότι ελέγχουν απολύτως δικές μου εταιρείες που είναι μέτοχοι της Χαλυβουργικής, δημιουργώντας έτσι σοβαρότατα προβλήματα.
Περαιτέρω πιο θλιβερό είναι, ότι η διοίκηση και τα παιδιά μου, με εμφανίζουν στα δικαστήρια ως ανοϊκό και από άλλη πλευρά μου ζητάνε να συμμετάσχω ως μέτοχος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να εισφέρω χρήματα για κάλυψη των αποζημιώσεών σας, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Σκινδήλιας ουδέποτε απευθύνεται στα παιδιά μου για την συμμετοχή τους στις δαπάνες των αποζημιώσεων και ίδιος υποστηρίζει ότι εγώ δεν ελέγχω τις εταιρείες μετόχους της Χαλυβουργικής.
Με αυτό τρόπο, η διοίκηση της εταιρείας και ιδιαίτερα ο κ. Σκινδήλιας και τα παιδιά μου, δημιουργούν νομικά εμπόδια και νομικά προβλήματα και αρνούνται να πράξουν τα αυτονόητα, που θα οδηγήσουν άμεσα στην τακτοποίηση των εργασιακών θεμάτων Χαλυβουργικής.
Όπως γνωρίζετε, από το προεδρείο του σωματείου σας, έχω συναντηθεί τους τελευταίους τρεις τέσσερις φορές και έχω συζητήσει μαζί τους αυτά τα θέματα. Τελευταία φορά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι μου εξήγησαν προφορικά τα θέματα προεδρείο που επισκέφθηκε σπίτι μου. Με θλίψη μου σας ενημερώνω ότι πρόεδρός σας (παρά γεγονός ότι με έχει συναντήσει προσωπικά αρκετές φορές) κατέθεσε ενόρκως εναντίον μου τα αντίθετα από αυτά που συνέβησαν στις συζητήσεις μας.
Διαβεβαιώ και τους λοιπούς εργαζομένους ότι εγώ και οι δικηγόροι μου, έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα να βρεθεί νομική λύση να τακτοποιηθούν τάχιστα και απόλυτα οι δίκαιες απαιτήσεις σας.
Προς τούτο, σας καλώ συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στα γραφεία των δικηγόρων μου, ώστε να πληροφορηθείτε με λεπτομέρειες την παρούσα κατάσταση, για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να αντιληφθείτε τι συμβαίνει και ποιος ειλικρίνεια ενδιαφέρεται για και τις οικογένειές σας.
Με οποιοδήποτε κόστος θα πράξω το καθήκον μου προς ιστορία μου, προς τους εργαζομένους και τις οικογένειές σας.
Ουδεμία ανησυχία να έχετε.
Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος»