Την άρση ασυλίας του ζήτησε ο Λοβέρδος

Την άρση ασυλίας του ζήτησε ο Λοβέρδος
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, πριν καν πατήσει το πόδι του στην αίθουσα της Επιτροπής Δεοντολογίας, καλημέρισε τους δημοσιογράφους και είπε για την υπόθεσή του και τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη ότι ο ίδιος θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του και μάλιστα άμεσα για να τελειώνει με την ιστορία αυτή.

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας:
Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019). Στην Ολομέλεια της Βουλής είχα και τότε επισημάνει πως κατά το Σύνταγμα φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή, αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα.
Έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου, δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε τη σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία ούτε την υπουργική μου ιδιότητα, σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου.
Επειδή μάλιστα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως.

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα