Τρίτη, Οκτωβρίου 1

ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΚΑΙ «ΚΟΡΑΚΙ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ – ΤΗΝ «ΕΣΤΗΣΑΝ» ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΕΖΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ

9812649288
Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση δικαστικών επιμελητών να κάνουν κατάσχεση σε αντικείμενα στο σπίτι της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου μετά από δικαστική απόφαση εις βάρος της σε διένεξη που είχε με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή.
Η Γιάννα Παπαδάκου φέρεται κατά μία εκδοχή να επιτέθηκε στους δικαστικούς επιμελητές με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Α.Τ. όπου και κρατήθηκε αρκετές ώρες.

Ολα ξεκίνησαν μετά από δημοσίευμα της δημοσιογράφου το οποίο ο Σάμπι Μιωνή θεώρησε δυσφημιστικό. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε σε δικαστήριο του Λονδίνου και δικαιώθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, η Γιάννα Παπαδάκου καταδικάστηκε να πληρώσει στον Σάμπι Μιωνή το ποσό των 130.000 ευρώ. Η δημοσιογράφος προσέφυγε στο ελληνικό Πρωτοδικείο ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου. Ωστόσο, το πρωτοδικείο απεφάνθη ότι η απόφαση ισχύει και πρέπει να εφαρμοστεί.
Η Γιάννα Παπαδάκου προσέφυγε στο Εφετείο το οποίο, προσωρινά, απεφάνθη πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί απόφαση βρετανικού δικαστηρίου στην Ελλάδα. Η υπόθεση έφτασε στον Αρειο Πάγο τον περασμένο Αύγουστο, ο οποίος έκρινε τελικά, ότι μπορεί να εφαρμοστεί η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου στην Ελλάδα και αποφάσισε τελεσίδικα ότι η δημοσιογράφος οφείλει να δώσει στον επιχειρηματία το ποσό των 130.000 ευρώ.
Ετσι, ο Σάμπι Μιωνή έστειλε στην Γιάννα Παπαδάκου την τελεσίδικη δικαστική απόφαση και απαιτούσε να λάβει τα χρήματα που είχε επιδικάσει το δικαστήριο.
Σύμφωνα με την πλευρά Μιωνή, η δημοσιογράφος για να αποφύγει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όπως το σπίτι στο οποίο κατοικεί στα Μελίσσια, ένα μήνα μετά την απόφαση του Α. Πάγου, τον Σεπτέμβριο πούλησε το 50% της οικίας της σε κυπριακή εταιρία έναντι του τιμήματος των 5.000 ευρώ. Η πλευρά του επιχειρηματία μιλά για «καταδολίευση» που είναι ποινικό αδίκημα και έχει κινηθεί δικαστικά κατά του δικηγορικού γραφείου που μεσολάβησε και της εταιρείας που φαίνεται ότι εξαγόρασε το ήμισυ του σπιτιού της κυρίας Παπαδάκου.
Κατόπιν αυτών, ο Σάμπι Μιωνή έστειλε στο σπίτι της δημοσιογράφου δικαστικούς κλητήρες για να κατασχέσουν ό,τι επιτρέπεται (πλην ειδών πρώτης ανάγκης, όπως κρεβάτι, ψυγείο κλπ) ήτοι καναπέδες, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ. Η Γιάννα Παπαδάκου σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε στους δικαστικούς επιμελητές και κάποιοι λένε ότι βιαιοπράγησε εναντίον τους. Εκείνοι κάλεσαν την αστυνομία και μετά από λίγο κατέφθασε περιπολικό. Η δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο Α.Τ. Πεντέλης όπου και μετά από κάποιες ώρες αφέθηκε ελεύθερη. Στη διάρκεια της φιλονικίας μάλιστα, κατά πληροφορίες από την πλευρά του επιχειρηματία, ο αδελφός της Γ. Παπαδάκου φέρεται να τηλεφώνησε στον Σάμπι Μιωνή στον οποίο πρότεινε να του δώσει 5.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επομένη, λύση που ο επιχειρηματίας δεν δέχθηκε.
Η κα Γιάννα Παπαδάκου με δήλωσή της διευκρίνισε: «Δεν μου επεδόθη καμία κλήση. Επεισόδιο υπήρξε με τους δικαστικούς επιμελητές. Αλλά αυτό που συνέβη σήμερα αφορά μια ιδιωτική διαφορά με τον κ. Μιωνή και τίποτε δημόσιο».
Πάντως, η ενέργεια κατασχέσεως ακόμα και σε κινητά αντικείμενα οικίας προσώπου- όποιος κι αν είναι αυτός- είναι μια καταδικαστέα και κατάπτυστη ενέργεια, ακόμα κι αν ακουμπάει στο υποτιθέμενο γράμμα του νόμου.
Και δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή στιγμή που αυτό αποφασίστηκε.makeleio.gr