Κυριακή, Οκτωβρίου 27

O Γ.Λαγός τους ξεφτίλισε στο Ευρωκοινοβούλιο: «Προκαλώ να διαβάσει αυτή την επιγραφή ένας…» (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

22CD6037-BB86-46CA-8774-FE8DB5BBB012-735x400
Τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στα πλαίσια της ολομέλειας στο Στρασβούργο.
Όπως τόνισε, η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και υπεγράφη παρά το παλλαϊκό αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα με τη συνενοχή τόσο της τότε όσο και της νυν κυβέρνησης. Επίσης, κάλεσε τους Ευρωβουλευτές και τους Ευρωπαίους πολίτες να βγουν από την πλάνη περί δήθεν υπάρξεως “Μακεδονικού” κράτους αφού όλοι οι ιστορικοί γνωρίζουν ότι ουδεμία σχέση έχουν οι κάτοικοι των Σκοπίων με Μακεδόνες, ενώ έδειξε στο Κοινοβούλιο μία επιγραφή 2000 ετών γραμμένη στη γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τονίζοντας ότι κάθε Έλληνας είναι σε θέση να διαβάσει και να καταλάβει το περιεχόμενό της, ενώ, αντιθέτως, οι Σκοπιανοί δήθεν “Μακεδόνες”, αδυνατούν.

Όπως επεσήμανε, αυτό το γεγονός και μόνο είναι αρκετό για να αποδείξει ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και ότι οι Σκοπιανοί πρέπει να σταματήσουν να διεκδικούν πράγματα που δεν τους ανήκουν.
Την ίδια στιγμή, το ψήφισμα που εξέδωσε για το ζήτημα της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην ΕΕ, η ευρωομάδα ECR στην οποία ανήκει το κόμμα του “μακεδονομάχου” Βελόπουλου, καταδεικνύει πόσο κορόιδο πιάστηκε για μία ακόμα φορά ο Έλληνας ψηφοφόρος. Στο σχετικό ψήφισμα, το οποίο υπερψήφισε φυσικά και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Βελόπουλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων και το ότι η συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018 για την επίλυση των διαφορών και τη θέσπιση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας έστειλε το πολύ απαραίτητο θετικό σήμα για σταθερότητα και συμφιλίωση και άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη” ενώ επιπλέον  “εκφράζει την έντονη απογοήτευσή του διότι έχει ανασταλεί η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες έχουν εκπληρώσει σαφώς τα κριτήρια που έθεσε το Συμβούλιο”.  Τα συμπεράσματα και οι διαπιστώσεις, ανήκουν στον ελληνικό λαό που στήριξε το κόμμα/έκτρωμα Βελόπουλου.

 makeleio.gr