Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΚΙΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δ. Αβραμόπουλος στη Die Welt: Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σέγκεν...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΑΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΗΤΣΑΡΑ Ε;;;

Δ. Αβραμόπουλος στη Die Welt: Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σέγκεν
Διαβουλεύσεις με χώρες της ΕΕ που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα. Ο Επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζει,  μιλώντας στη γερμανική Die Welt, ότι πρέπει να «διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η συνθήκη του Σένγκεν».


Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχουν κληθεί όλα τα κράτη που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε συναντήσεις εντός του μηνός ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των συνοριακών ελέγχων στις γειτονικές χώρες καθώς και πιθανές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών.

«Ο στόχος μας ήταν πάντα σαφής: να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν», δήλωσε ο Επίτροπος

Ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι όλοι θέλουν να υπαρξει μια ζώνη Σένγκεν που να λειτουργεί κανονικά. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Συγχρόνως, συνιστούσαμε την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και τη διατήρηση της ελευθερίας κινήσεων διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια στον χώρο Σένγκεν» τονιζει ο Ευρωπαίος επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα.

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα