ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΟΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-- ΚΑΛΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣΣτις προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το μεταναστευτικό ζήτημα που «καίει» την κυβέρνηση, αφενός γιατί οι ροές μεταναστών και προσφύγων προς τη χώρα μας είναι ανεξέλεγκτες, αφετέρου διότι οι τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τα κέντρα υποδοχής των μεταναστών αδυνατούν να διαχειριστούν έναν τόσο μεγάλο αριθμό αυτών. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε να
προσληφθούν 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και τη φύλαξη των κέντρων. Συνολικά, θα γίνουν 1.700 προσλήψεις για την καλύτερη δυνατή διαχείριση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, συζήτησε μαζί τους -μεταξύ άλλων- προτάσεις και λύσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, που είναι το νέο «στοίχημα» της ελληνικής κυβέρνησης.

Κλείνουν Μόρια, ΒΙΑΛ και Βαθύ - Δημιουργούνται κλειστά κέντρα μεταναστών
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης πρότεινε στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς που συμμετείχαν στη συζήτηση το κλείσιμο των ήδη υπαρχόντων κέντρων κράτησης μεταναστών σε Μόρια, ΒΙ.ΑΛ. και Βαθύ, ώστε η Περιφέρεια να συνηγορήσει στη δημιουργία κλειστών.
Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη το κλείσιμο των υπαρχουσών δομών και τη δημιουργία μίας μόνο κλειστής δομής σε κάθε νησί με περιορισμένο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.
Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα από τον Κώστα Μουτζούρη είναι ο μεγάλος αριθμός προσφύγων στα νησιά και η δυσκολία αποσυμφόρησης αυτών.
Ο περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την κυβέρνηση σε λίγες μέρες να έχουν τη συγκατάθεση των κοινωνιών οι οποίες δεν θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με νέες αδιέξοδες καταστάσεις σχετικά με το μεταναστευτικό.

Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά
Μέσα σε τρεις μέρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χθες, Δευτέρα, έφτασαν με λέμβους στην ελληνική επικράτεια 730 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου. Επίσης, το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 658 πρόσφυγες και μετανάστες, το ίδιο χρονικό διάστημα
Οι διασώσεις προσφύγων και μεταναστών έγιναν σε 20 διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης, που σημειώθηκαν σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την ίδια χρονική περίοδο μεταφέρθηκαν από το Αιγαίο στην ενδοχώρα 179 πρόσφυγες.

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα