Και ο αποπληθωρισμός …. εμφανίστηκε στην Ελλάδα

From HEIL GAP (or mind the GAP)     
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική αρχή ΕΛ.ΣΤΑΤ  ο πληθωρισμός σε ετήσιο ρυθμό υποχώρησε κατά -0,2 τοις εκατό το Μάρτιο από 0,1 τοις εκατό τον προηγούμενο μήνα.

Μπλα – μπλα – μπλα …. έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο μετά από 46 χρόνια, από το Μάιο του 1968, όταν ο πληθωρισμός εμφανιζόταν στο -3 τοις εκατό ….

Μπλα-μπλα-μπλα
"Αυτή είναι η πρώτη ένδειξη του αποπληθωρισμού" είπαν οι εμπειρογνώμονες στις οικονομικές ειδήσεις του Capital.gr , τονίζοντας ότι ο αποπληθωρισμός έρχεται με χρονική καθυστέρηση.
Η ύφεση που ξεκίνησε το 2008, για το 2013 εκτιμάται στο 4,5%, ενώ μέχρι και πρόσφατα ακόμη … οι τιμές συνέχιζαν να αυξάνονται.
Οι ειδικοί όμως ανησυχούν ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις τιμές των  βασικών αγαθών να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Δεν είναι σαφές, αν αυτό ο αποπληθωρισμός είναι προσωρινός ή μόνιμος. 


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για την ζωή και τη συμπεριφορά των καταναλωτών; Πιθανότατα ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν την περικοπή των εξόδων από τη στιγμή που συνειδητοποιούν ότι πληρώνουν λιγότερα για τα αγαθά που δεν χρειάζονται και περισσότερο για τα αγαθά που χρειάζονται.
Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής και ΑΝΕΡΓΊΑ , κατά συνέπεια, θα μειωθούν και οι τιμές.
Οι οικονομολόγοι γενικά πιστεύουν ότι ο αποπληθωρισμός είναι ένα πρόβλημα σε μια σύγχρονη οικονομία, διότι μπορεί να επιδεινώσει την ύφεση και να οδηγήσει σε μια αποπληθωριστική σπείρα.

Η αποπληθωριστική σπείρα είναι μια κατάσταση όπου οι μειώσεις των τιμών οδηγούν σε μείωση της παραγωγής, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μείωση των μισθών και της ζήτησης, η οποία οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών.
ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΜΩΣ ;;;;;;;;
Σημειώνεται πως μόλις σήμερα ... το Δ.Ν.Τ συνεχάρη την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας η οποία θα αγοράσει κρατικά ομόλογα με στόχο να αυξήσει τον πληθωρισμό στο 2%.

Ο ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ :
Και ο αποπληθωρισμός .... εμφανίστηκε στην Ελλάδα ….
Το γράφαμε ... που ακριβώς επεδίωκαν να φτάσουν την ελληνική κοινωνία ….  
Δεν μας πιστεύατε όμως !
Είπατε τίποτα ;;;;;;;;
HEIL GAP (or mind the GAP)