Τέλος τα σενάρια για τους δικαιούχους --ΜΟΝΟ στους λαθρομετανάστες θα δώσει ο Κούλης της Ντόρας Κοινωνικό μέρισμα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν τα... αποκαλυπτήρια για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί τα Χριστούγεννα σε χιλιάδες οικογένειες.
Αποκαλυπτικός για το κοινωνικό μέρισμα ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο περιθώριο του 2ου Συνέδριου για την Αντιμετώπιση των «Κόκκινων» Δανείων.

Για το «μποναμά» που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα επεσήμανε πως έχουν υπερβεί το στόχο ενώ για τη διανομή του ήταν κατηγορηματικός πως το ποσό θα είναι χαμηλότερο των 500 εκατ. ευρώ και ο τρόπος διανομής του θα αποφασιστεί με τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως ο κ. Σταϊκούρας σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί το υπερπλεόνασμα με τη μορφή Κοινωνικού Eπιδόματος Αλληλεγγύης. Όπως σας είχε ενημερώσει από χτες το Dikaiologitika News, το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα είναι απείρως χαμηλότερο από τα ποσά πoυ δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι. Συγκεκριμένα, πέρσι το κονδύλι που δόθηκε για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ ενώ φέτος με δυσκολία το ποσό θα φτάσει τα 400 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις σε δικαιούχους και ποσά.
Αναμονή λοιπόν για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί και φέτος. Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα ανακοινωθεί τόσο το συνολικό ποσό που θα χορηγηθεί όσο και ο τρόπος διανομής του κοινωνικού μερίσματος.