Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23

Πειραιάς: Χιλιάδες Αγιοβασίληδες στο 1ο Santa Fun Run

Από χιλιάδες Αγιοβασίληδες «πλημμύρισε» σήμερα ο Πειραιάς στο 1ο SANTA FUN RUN, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.
Μικροί και μεγάλοι Πειραιώτες φόρεσαν τη στολή του Άγιου Βασίλη και έτρεξαν στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, για να σκορπίσουν το μήνυμα της χαράς των Χριστουγέννων.
Στο 1ο SANTA FUN RUN, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με την οικογένειά του,
Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου έτρεξαν στον χριστουγεννιάτικο αγώνα δρόμου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.
Tο γιορτινό αυτό αθλητικό γεγονός διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά.
Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν η εξής: Δημαρχείο – Ηρώων Πολυτεχνείου- Σωτήρος Διός – Γρηγορίου Λαμπράκη – Βασ. Γεωργίου – Δημοτικό Θέατρο. Στο τέλος της διαδρομής, οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα αναμνηστικό μετάλλιο.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η συμμετοχή του κόσμου στο 1ο SANTA FUN RUN ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ότι ο κόσμος και κυρίως τα παιδιά διασκέδασαν σε μια ξεχωριστή για την πόλη χριστουγεννιάτικη δράση.
Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι το γιορτινό αυτό αθλητικό γεγονός που διοργάνωσε ο Ο.Π.Α.Ν. θα γίνεται κάθε χρόνο και θα ενδυναμώνεται, προσθέτοντας: «Σήμερα, περισσότερα από χίλια άτομα συμμετείχαν στο 1ο SANTA FUN RUN. Θα βάλουμε στόχο του χρόνου οι συμμετέχοντες να είναι πέντε χιλιάδες. Όταν συμμετέχει ο κόσμος, χαιρόμαστε και νιώθουμε ικανοποίηση ότι αυτό που σχεδιάσαμε αρέσει, έχει ανταπόκριση στους πολίτες και αυτό είναι το νόημα των εορταστικών εκδηλώσεων».
Τέλος, ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε και φέτος ένα πλήρες εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, προκειμένου οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης να περάσουν όμορφα αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, αφού ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο χαρούμενα Χριστούγεννα, τόνισε ότι αυτό το οποίο συνέβη σήμερα στον Πειραιά δεν ήταν τίποτα άλλο, από την ανάγκη του κόσμου να βγει έξω και να δείξει ότι τα Χριστούγεννα είναι γιορτές οικογένειας και γιορτές χαράς. Είναι γιορτές – όπως είπε – για να βρισκόμαστε όλοι μαζί και πάνω από όλα να ανταλλάσουμε χαμόγελα, ευχές και ο καθένας τη δύναμη που έχει μέσα του για να μπορέσουμε να περάσουμε καλά όλες αυτές της Άγιες Ημέρες. «Το 1ο SANTA FUN RUN είναι ήδη γεγονός και πάμε ολοταχώς για το 2ο», υπογράμμισε η κα Ζαρακέλη.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε ότι κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα που έβαλαν να «βάψουν» κόκκινο τον Πειραιά και να δώσουν στους Πειραιώτες μεγάλη χαρά. Ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες είναι μικρά παιδιά και μεγάλοι, καθώς και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι τερματίζουν χαρούμενοι και παίρνουν το μετάλλιο και την στολή τους. «Πετύχαμε κάτι που θεωρώ ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερο και ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός», υπογράμμισε ο κ. Βουράκης και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Σωτήρης Κάκιας, δήλωσε, ότι το γιορτινό αθλητικό γεγονός ήταν μια ιδέα του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη, η οποία υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά. «Το 1ο SANTA FUN RUN στον Πειραιά πήρε «σάρκα και οστά». Μεγάλος αριθμός Άγιων Βασίληδων έτρεξε στο ιστορικό κέντρο του Πειραιά, ξεκινώντας από το Δημαρχείο και τερματίζοντας στο Δημοτικό Θέατρο», τόνισε ο κ. Κάκιας, σημειώνοντας ότι ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Τέλος ευχαρίστησε τον Ο.Π.Α.Ν. για τη διοργάνωση.aftodioikisi.gr/