Θ. Φωτίου: Ψεύδεται ο κ. Μητσοτάκης, αποκλείονται ανάπηροι και τελείως οι συνταξιούχοι από το μέρισμα

Φωτογραφία για Θ. Φωτίου: Ψεύδεται ο κ. Μητσοτάκης, αποκλείονται ανάπηροι από το μέρισμα
Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για τον αποκλεισμό από το κοινωνικό μέρισμα μεγάλης μερίδας ατόμων με αναπηρία, ασκεί η αν. τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, κάνοντας λόγο για «νέους   ηγεμόνες, που μοιράζουν σε λίγους από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ό,τι περισσεύει από τη δήθεν αναπτυξιακή πολιτική τους».

Στη δήλωσή της η κα Φωτίου σημειώνει ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται. Το μέρισμα δίνεται μόνον σε όσους εξ αυτών παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ. Αποκλείεται έτσι ένας μεγάλος αριθμός χαμηλοσυνταξιούχων ΑμεΑ στη βάση της μικρόψυχης αριθμητικής στην οποία μας έχουν συνηθίσει: Μιας αριθμητικής με την οποία  οι μεγαλόστομες εξαγγελίες παροχών για όλους, μεταφράζονται αθόρυβα στην πράξη σε εξαπάτηση των περισσότερων».

Όταν δε ο  πολίτης, προσθέτει η κα Φωτίου, «που πίστεψε τις παραπλανητικές ανακοινώσεις που αναπαράγουν άκριτα τα φιλικά τους μέσα μπει στην πλατφόρμα για να υποβάλει αίτηση, διαπιστώνει εμβρόντητος ότι δεν είναι δικαιούχος!. Έτσι απλά, χωρίς καμία εξήγηση, σε αντίθεση με ό,τι είχε κατακτηθεί  για όλα τα μερίσματα που είχαν δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ».

Και η κα Φωτίου συμπληρώνει στη δήλωσή της ότι «όλα αυτά πέρα από την ουσία, αποτυπώνουν την απαξιωτική, αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των ευάλωτων συμπολιτών μας από την πλευρά της Κυβέρνησης της Ν.Δ., με όρους φιλανθρωπίας». Και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του, ως νέοι ηγεμόνες, μοιράζουν σε λίγους από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ό,τι περισσεύει από την δήθεν αναπτυξιακή πολιτική τους, πολιτική ενίσχυσης των υψηλών εισοδημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν δίνει λογαριασμό, δεν διστάζει να εξαπατά και να ψεύδεται. Ελπίζουμε όχι για πολύ».

«The New Daily Mail»
TheNewDailyMail