Σάββατο, Δεκεμβρίου 14

Ανανέωση προσώπου πριν από τα Χριστούγεννα

Σύγχρονες, μη επεμβατικές μέθοδοι αισθητικής ιατρικής, για ανανεωμένη εμφάνιση με διάρκεια
Αν υπάρχει μια εποχή του χρόνου, που όλοι θέλουμε να λάμπουμε, αυτή είναι αναμφισβήτητα τα Χριστούγεννα. Ο καλύτερος τρόπος να μπούμε σε εορταστικό mood είναι να χαρίσουμε στο πρόσωπό μας τη φροντίδα που έχει ανάγκη, με τις πιο σύγχρονες, μη επεμβατικές μεθόδους της
αισθητικής ιατρικής, για μια σούπερ ανανεωμένη εμφάνιση που θα έχει διάρκεια.

Ανόρθωση δέρματος με νήματα PDO
Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου lifting, κατευθυνόμενης κολλαγονογένησης. Με την ένθεση των βιοαπορροφήσιμων νημάτων PDO (υποδερμικά) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος. Τα νήματα PDO στην ουσία είναι απορροφήσιμα μαλακά ράμματα, πολύ λεπτά, τα οποία βοηθούν στην ανόρθωση του δέρματος με φυσικό και απόλυτα ασφαλή τρόπο. Τα νήματα εισάγονται κάτω από το δέρμα, με την βοήθεια λεπτής βελόνας.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας, σύμφωνα με τον Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικό συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), είναι:
  • σύντομη διάρκεια της εφαρμογής
  • δεν αφήνει τομές ή ουλές
  • δεν χρειάζεται νοσηλεία
  • το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια
  • το υλικό, που χρησιμοποιείται, είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές
Σημεία εφαρμογής: Στο οβάλ του προσώπου, στον λαιμό, στις περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι. Επιπλέον μπορούν να εφαρμοστούν και στο σώμα, συγκεκριμένα στην περιοχή της κοιλιάς (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ, στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά), στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα.
Όπως μας εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης, οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν, διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα την περίπτωση.
Μετά την εφαρμογή με τα νήματα PDO φαίνεται ένα ποσοστό του τελικού αποτελέσματος, ενώ, καθώς περνάει ο καιρός, αυτό συνεχώς βελτιώνεται, με συνολική διάρκεια που υπολογίζεται περίπου στα δύο χρόνια.
Ανάπλαση προσώπου, πανάδες & δυσχρωμίες με laser pixel
Τo pixel laser είναι ιδανικό για την ανανέωση και για την ανάπλαση του δέρματος.
Είναι ιδανική θεραπεία για:
  • να αποκαταστήσει τις περιοχές, που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης
  • να λειάνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • να βελτιώσει σημαντικά ουλές από ακμή ή τραυματισμούς
  • να δώσει μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη στο κουρασμένο πρόσωπο
Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα, σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά, που παρουσιάζουν ενδείξεις προβλήματος. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια, που «χτυπά» η ακτίνα και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Η θεραπεία ανάπλασης δέρματος με το λέιζερ pixel δεν επιτρέπεται να εφαρμόζεται το καλοκαίρι λόγω της έντονης ηλιοφάνειας. Συνήθως συνιστώνται 2-3 συνεδρίες.
Ενυδάτωση με μεσοθεραπεία με υαλουρονικό
Η ενυδάτωση με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος με μεγάλη διάρκεια.
«Γίνεται με μικρά τσιμπήματα από πολύ λεπτές ενέσεις,  που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα και υαλουρονικό και προσφέρουν άμεση ενυδάτωση, λάμψη και σφριγηλότητα, εντελώς ανώδυνα, με απόλυτη ασφάλεια», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.
Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο για το δέρμα:
  • βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο
  • προσφέρει στο δέρμα τη δυνατότητα να διατηρήσει την υγρασία του
Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου 5 μήνες.
Διόρθωση Ρυτίδων με botox
Το botox σβήνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (το γνωστό «πόδι της χήνας»), το μεσόφρυο και το μέτωπο. Με λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχέεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μύες, που προκαλούν τις ρυτίδες.
«Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Σε περίπου 6 μήνες η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει να «υποχωρεί» και μπορεί να γίνει επανάληψη της θεραπείας», μας λέει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Σαρκώδη χείλη με υαλουρονικό
Τα χείλη είναι ένα ιδιαίτερο σημείο στο γυναικείο πρόσωπο, καθώς αποτελούν σύμβολο θηλυκότητας. Όλες οι γυναίκες επιθυμούν να έχουν όμορφα και σαρκώδη χείλη. Η αύξηση του όγκου των χειλιών γίνεται με ασφάλεια, με τη χρήση υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού. Δεν προκαλεί αλλεργίες, χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή και δίνει θεαματικά φυσικά αποτελέσματα.
Χρησιμοποιείται στα χείλη για:
  • να αυξήσουμε το μέγεθός τους
  • να διορθώσουμε το περίγραμμά τους
Αποφεύγεται σε περίπτωση που υπάρχει στα χείλη κάποιος τοπικός ερεθισμός, όπως ενεργός έρπης, μολύνσεις, ή κάποια άλλη ευαισθησία.
Tα νέας γενιάς υαλουρονικά, σύμφωνα με τον ειδικό:
  • προσφέρουν φυσικά αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο
  • είναι πιο εύκολα στην χρήση
  • διαθέτουν ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λιδοκαΐνη), με αποτέλεσμα το αίσθημα του πόνου να μηδενίζεται, σε σχέση με τα παλαιότερα υαλουρονικά.
Τα αποτελέσματα της εφαρμογής φαίνονται κατευθείαν, με διάρκεια έως περίπου 12 μήνες και δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας./kourdistoportocali.com