Κυριακή, Δεκεμβρίου 1

Το μισό ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στον ΣΥΡΙΖΑ - Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Απόλυτη κυριαρχία στην Κεντροαριστερά εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή στις διαδικασίες του συνεδρίου κορυφαίων στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης.
Το πρώτο κύμα προσχωρήσεων έχει καταγραφεί με τη συμμετοχή εμβληματικών προσωπικοτήτων με μεγάλη διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερη σημασία προσλαμβάνει η συμμετοχή της Ρεγγίνας Βάρτζελη στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την πλέον στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου που είχε κεντρικό ρόλο στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η συμμετοχή της σηματοδοτεί την απόφαση των λεγόμενων Παπανδρεϊκών να εγκαταλείψουν το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά που αιμορραγεί στην κυριολεξία συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με κορμό τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της kontranews ηδη βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε επικοινωνία με την Κουμουνδούρου αναμένοντας το κατάλληλο τάιμινγκ προκειμένου να προσχωρήσουν στη μεγάλη παράταξη που δημιουργείται και η οποία εκ των πραγμάτων αναμένεται να μονοπωλήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι αυτόνομες κινήσεις για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ όπως αυτή που εκδηλώθηκε από τον Παύλο Γερουλάνο δεν έχουν πλέον καμία σημασία αφού η κοινωνία απαιτεί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη στην οποία θα έχουν ισότιμη συμμετοχή όλα τα στελέχη ανεξαρτήτως αν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων είναι απαίτηση της κοινωνίας και τα πειθαρχικά μέτρα με τα οποία η Φώφη Γεννηματά απείλησε τους διαφωνούντες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιταχύνουν τις διαλυτικές καταστάσεις στο ΚΙΝΑΛ.
Το γεγονός και μόνο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παραβρέθηκε στο συνέδριο με το οποίο επιχειρήθηκε η οριστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί τις εξελίξεις στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.
Τελικά το μόνο που κατάφερε η Φώφη Γεννηματά με το συνέδριο - παρωδία είναι να μείνει με τη σφραγίδα στο χέρι.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα της έχει ημερομηνία λήξης γιατί απλούστατα δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Η πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ενταχθούν στο νέο κόμμα που θα διαμορφωθεί μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια υπάρχουν οι βουλευτές οι οποίοι θα προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα τρεις από αυτούς έχουν ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου.
Στο μόνο που ελπίζει πλέον η Φώφη Γεννηματά είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας την οποία διαπραγματεύεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παίζει τα ρέστα της και βέβαια το ενδεχόμενο να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαφίεται στη… μεγαλοψυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει λόγους να επιδιώκει την απόλυτη διάλυση του ΚΙΝΑΛ για να πάρει ένα μέρος από τον κεντρώο χώρο.
Στη σύνθεση της ΚΕΑ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και προσωπικότητες από τα Συνδικάτα, την Αυτοδιοίκηση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία, το Φεμινιστικό και Οικολογικό Κίνημα.
Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης θα συνεδριάσει αύριο Σάββατο στις 12:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
 periodista.gr