Κυριακή, Δεκεμβρίου 1

«Κραυγή αγωνίας» από το ΥΠΕΘΑ για το μεταναστευτικό: «Πείτε μας τι να κάνουμε για να σωθούμε»

Άτυπη σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ) με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εμπειρογνωμόνων,ακαδημαϊκών κτλπ έγινε χθες στο ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΥΠΕΘΑ, η άτυπη σύγκληση του ΣΑΜ και η κλήση εμπειρογνωμόνων, έγινε προκειμένου να κατατεθούν μη δεσμευτικές προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης παράνομης μετανάστευσης, δεδομένου ότι κανένα σχέδιο δεν υπάρχει, που να συμβιβάζει την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του παράνομου μεταναστευτικού ρεύματο
ς και τις εντολές του Βερολίνου για εγκλωβισμό εντός του ελληνικού χώρου του συνόλου των ανθρωποροών.

Φυσικά η σύνθεση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων ήταν τέτοια που «εγγυάτο» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική και καινοτόμα πρόταση.Οι ακροβασίες μεταξύ των όσων ακολουθεί η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή (τα ίδια και σε πιο μεγάλη έκταση που έκανε και η προηγούμενη) απλά δεν επιτρέπουν στο να βρεθεί λύση.

Τα σύνορα δεν κλείνουν,δεν υπάρχουν κλειστά κέντρα υποδοχής σε απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, ούτε ενημερωτικές εκστρατείες στα στρατόπεδα των προσφύγων στην Τουρκία μέσω δορυφορικών εκπομπών και μέσα επικοινωνίας με αποτρεπτικό περιεχόμενο ανάλογα της Αυστραλίας.

Τα κλειστά κέντρα κράτησης υπονομεύτηκαν εν τη γέννεσή τους και ημερησίως φτάνουν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο, 600 άτομα τον τελευταίο μήνα. Η χθεσινή σύσκεψη είναι ενδεικτική της αδυναμίας κυβέρνησης να βρει και να διαχειριστεί μια λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβίωση της Ελλάδας..ksipnistere.com