Τρίτη, Δεκεμβρίου 3

Γ.Τράγκας : «Mείναμε χωρίς συμμάχους. Ο Μητσοτάκης είναι ένας αδύναμος ευρωπαϊκός κρίκος, καθοδηγούμενος από τους Γερμανούς»

Από:crashonline.gr
Για ακόμη μια φορά στην εκπομπή του «Εν Αθήναι» στα Παραπολιτικά, ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Γιώργος Τράγκας, μίλησε για όλους και για όλα.Συγκεκριμένα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις απολύσεις Της Τράπεζας Πειραιώς. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε:
«Όσοι υπάλληλοι της τράπεζας Πειραιώς κατήγγειλαν εδώ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στην εκπομπή μου στο νέο κανάλι Έψιλον τις απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποίησε η τράπεζα Πειραιώς για να τους μεταθέσει σε εισπρακτική εταιρία απολύθηκαν.

Όσοι νέοι άνθρωποι είχαν το θάρρος να έρθουν σε ένα μέσο ενημέρωσης, σε ένα δημοσιογράφο για να πουν όσα τραβάνε, έχασαν τη δουλειά τους. Ο γνωστός κος Μεγάλου, που μετέφερε ως κοινός δοσίλογος τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών σε εταιρίες ειδικού σκοπού, τους έδιωξε επειδή αρνήθηκαν να αλλάξουν ιδιότητα και από τραπεζικοί υπάλληλοι να γίνουν μέλη της εισπρακτικής εταιρίας Intrum.
Οι άνθρωποι προσλήφθηκαν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και έχασαν το ψωμί τους από τον κο Μεγάλου, επειδή είχαν το θάρρος και μαζί το δικαίωμα να καταγγείλουν παρανομίες και απάνθρωπη εργοδοτική συμπεριφορά σε βάρος εκατοντάδων υπαλλήλων της τράπεζας Πειραιώς. Είναι μια τράπεζα που φέρεται με γκανγκστερικό τρόπο, τόσο στους υπαλλήλους της, όσο και στους πελάτες της. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας απειλεί ΜΜΕ, τα εκβιάζει κόβοντας τις διαφημίσεις, επειδή παραγωγοί των μέσων προβαίνουν σε αρνητικά σχόλια για τις πράξεις του και την εν γένει συμπεριφορά του.
Μια συμπεριφορά όμοια με εκείνη των τσιφλικάδων σε αποικίες και προτεκτοράτα. Ο κος Μεγάλου απέλυσε τους 24 υπαλλήλους που αρνήθηκαν να μεταφερθούν στην εταιρία intrum. Έχω πει στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι ο κος Μεγάλου προσβάλλει το κοινό αίσθημα, προσβάλλει όλους τους καταναλωτές και τους Έλληνες πολίτες δίνοντας τα στοιχεία τους σε εταιρίες ειδικού σκοπού σε τρίτες χώρες. Η συμπεριφορά του προκαλεί σεισμικές δονήσεις στις τράπεζες στις οποίες αναμένονται εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι με το λαό ή με το οργανωμένο κεφάλαιο. Ο Κος Μητσοτάκης δυστυχώς φαίνεται ωφέλιμος μόνο για ορισμένους φίλους του που κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα και απαλλάχθηκαν επί των ημερών του λόγω αλλαγής των ποινικών κωδίκων.
Ο κος Μεγάλου που απέλυσε 24 άτομα πήρε φόρα -όπως μαθαίνω- και είπε στα παραπολιτικά ότι δεν πρόκειται να δώσει ξανά διαφήμιση αν δεν απομακρυνθεί ο Τράγκας από το πρόγραμμα ή δεν σταματήσει να σας λέει την ειδησεογραφία της Πειραιώς ή τις πράξεις του διευθύνοντος συμβούλου κου Μεγάλου. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτός ο κύριος και η τράπεζά του πρέπει να πάρει μια απάντηση από όλη την κοινωνία με μαζική άρση των καταθέσεων όλων των Ελλήνων που θέλουν να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους, από μια τέτοια άδικη μεταχείριση οικογενειαρχών. Και λέω άδικη γιατί αυτοί οι άνθρωποι θέλησαν να πιάσουν δουλειά στην Πειραιώς ως τραπεζικοί υπάλληλοι. Δηλαδή αυτό που ήθελαν ή αυτό που σπούδασαν. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να πιάσουν δουλειά σε εισπρακτική εταιρία. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να αλλάξουν ιδιότητα.
Πέραν της επιθυμίας Μητσοτάκη και των πολιτικών πιέσεων που σκέφτομαι ότι υφίσταται αυτό το ίδρυμα, υπάρχουν και οι πιέσεις του κου Μεγάλου που κόβει τις διαφημίσεις, προκειμένου να απομακρυνθώ και εγώ από τα ερτζιανά. Φυσικά σήμερα και εις το διηνεκές θα του εφιστώ την προσοχή, για να σέβεται τη δημοκρατία, την ελεύθερη επικοινωνία και τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων, όπως και τα προσωπικά δεδομένα τους. Επειδή είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας, δεν σημαίνει ότι η ισχύ που του δίνει τη θέση του μπορεί να αλλοιώνει το δημοκρατικό πολίτευμα ή να επιβάλλει τη δυστυχία σε ανθρώπους που εργάζονται στην επιχείρηση που εφήμερα διευθύνει. Ο κος Μητσοτάκης, η πολιτική νοοτροπία του νέου πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα ελιτίστικη και ιδιαίτερα σνομπ.
Είναι πολύ μακριά από το λαό. Και το δείχνει η κοσμοπολίτικη συμπεριφορά του σε χαλεπούς καιρούς, σε μέρες ανασφάλειας και αβεβαιότητας για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.
Σίγουρα και πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει πλήθος απεργιακών κινητοποιήσεων. Είτε φτιάξει νόμους για τις διαδηλώσεις, είτε κατηγοριοποιήσει τις συγκεντρώσεις, είτε προβεί σε αυταρχικά μέτρα, όλα αυτά θα δημιουργήσουν ηφαιστειώδεις αντιδράσεις και δεν πρόκειται να συγκαλυφθούν από κάποια ελάχιστα ανακουφιστικά μέτρα στη φορολογία ή από ένα επίδομα πείνας.
Το ραντεβού του κου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο κλείδωσε για τις 7 Ιανουαρίου και φυσικά όλοι ευχόμαστε να πάει καλά και να μην είναι μια τυπική συνάντηση. Η Άγκυρα προχωρεί. Σβήνει το Καστελόριζο από το χάρτη και την υφαλοκρηπίδα των νησιών. Τέμνει το Αιγαίο στη μέση και εμείς εμφανιζόμαστε πλέον ολομόναχοι. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζονται ελλιποβαρείς. Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο κος Γενς Στολτεμπεργκ απάντησε σε σχετικό ερώτημα της Καθημερινής, ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων, δηλαδή των ελληνοτουρκικών διαφορών. Δηλαδή ο κος Στόλτεμπεργκ είπε στον κο Πρωθυπουργό να μην θέσει κανένα θέμα, γιατί θα πέσει στο κενό. Η συμμαχία παραμένει αυστηρά ουδέτερη απέναντι στις δύο χώρες που είναι μέλη της. Ούτε λίγο, ούτε πολύ το ίδιο είπε και ο υπουργός Εξωτερικών κος Δένδιας, ο οποίος χθες το πρωί εμφανίστηκε στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΙ. Ο κος Δένδιας περιέγραψε την όλη κατάσταση και ουσιαστικά κατέληξε στο ότι θα αντιμετωπίσουμε ολομόναχοι αν χρειαστεί την Τουρκία.
Mείναμε χωρίς συμμάχους. Ο Μητσοτάκης είναι ένας αδύναμος ευρωπαϊκός κρίκος, καθοδηγούμενος από τους Γερμανούς. Η κυβέρνηση είναι αμήχανη μπροστά σε αυτή την τεράστια εθνική κρίση και φυσικά το περίφημο ευρωπαϊκό τόξο δεν έχει να πει τίποτα για τους Πόντιους Πιλάτους του Βερολίνου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Ο Μητσοτάκης μάταια ζητάει στήριξη από παντού, ενώ η κα Μέρκελ ούτε είδε, ούτε ξέρει τίποτα για το έγκλημα. Οι περίφημες Βρυξέλλες που ξεζουμίζουν την Ελλάδα, μας προτρέπουν σε διάλογο με την Τουρκία.
Την ίδια ώρα, η ειδησεογραφία αναφέρεται στα πάθη και τις περιπέτειες φίλων της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο κος Χριστοφοράκος, παλιός στενός φίλος της οικογένειας καταδικάστηκε σε ποινή 15 ετών αλλά οι Γερμανοί και η οικογένεια έχουν εδώ και έτη φροντίσει να ζει ελεύθερος στο Μόναχο. Και μάλιστα έχει καθαρίσει και με τη Γερμανική δικαιοσύνη. Επί της ιδίας υποθέσεως. Επομένως, η φυλακή εδώ δεν μπορεί να επιβληθεί εκεί. Ο άλλος φίλος της Σαγράδα φαμίλια ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης, κατηγορούμενος για παιδοφιλία στη Μολδαβία απηλλάγη λόγω παραγραφής και δήλωσε ότι έκλεισε μια κατασκευασμένη υπόθεση εναντίον του. Πρωτόδικα ο κος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Μετά την απαλλαγή του δεν αποκλείεται η πολιτική επαναδραστηριοποίησή του. Επί Μητσοτάκη θα πτωχεύουν και τα νοικοκυριά. Διαβάζω ότι ο πτωχευτικός κώδικας φέρνει μεγάλες ανατροπές και θα προβλέπει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων μέχρι και τα πιρούνια(!!!) για τη διαγραφή των οφειλών».