Τρίτη, Δεκεμβρίου 3

Μητροπολίτης πέταξε εξω τρόφιμους Γηροκομείου για να στεγάσει λαθρομετανάστες!!!

ΠΕΤΑΞΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ

«Ο διάολος μπορεί και μπαίνει μονάχα στην Κόλαση, ο άγγελος μπορεί και μπαίνει μονάχα στον Παράδεισο. Ο άνθρωπος όπου θέλει!»
Η Ιερά Μητρόπολης Ηλείας οδήγησε σε κλείσιμο του Γηροκομείου Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης στο Πελόπιο Αρχαίας Ολυμπίας, για … οικονομικούς λόγους, αμέσως μετά που προστέθηκε καινούργια πτέρυγα και ανακαινίστηκε το γηροκομείο, εξολοκλήρου με έξοδα του ιδρύματος Λάτση, τα οποία ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο ευρώ…

Πρόκειται για ένα γνωστό ίδρυμα που λειτουργεί από το 1996, ως παράρτημα του Ασύλου Ανιάτων και Κατακοίτων Γερόντων “Η Νέα Βασιλειάς»… στα Λαστέϊκα Πύργου. Κλείνοντας το γηροκομείο μέσα σε λιγότερο από 15 ημέρες, ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός άφησε στο δρόμο 13 Έλληνες εργαζόμενους και περίπου 65 γέροντες, ενώ δεν δέχτηκε ποτέ να συναντήσει τους εργαζόμενους που προσφέρθηκαν να εργαστούν ακόμα και εθελοντικά
προκειμένου να μείνουν οι γέροντες στο ίδρυμα και αυτό να λειτουργήσει κανονικά, έναντι της πρότασης του Μητροπολίτη για περικοπές του μισθού τους κατά 46%, τη θέσπιση ετησίων συμβάσεων εργασίας και τη μεταφορά κάποιων από αυτών για να εργαστούν σε άλλες επιχειρήσεις της Μητρόπολης.
Στη συνέχεια η Μητρόπολη αποφάσισε να δωρίσει το γηροκομείο στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με στόχο να γίνει κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων μέσω επιδότησης του ΕΣΠΑ.
Έναν μήνα πριν, όμως, κι ενώ το κέντρο ουδέποτε έγινε, η Μητρόπολη ενεργοποίησε έναν όρο της συμφωνίας και πήρε ξανά στην κατοχή της το γηροκομείο.
Ακολούθως το νοίκιασε συνολικά έναντι 1.500 ευρώ τον μήνα για κάθε ένα από τα τρία κτίρια που το απαρτίζουν- στην κόρη του επιχειρηματία Αργύρη Σαλπέα, που διατηρεί κάποιου είδους εταιρεία συμβούλων στην Ηλεία, και παράλληλα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες συνεννόησης με το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΚΕΣΟΔΠ), κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε στον νομό πριν από λίγες μέρες για να επιθεωρήσει τον χώρο, προκειμένου να δοθεί για να στεγάσει λαθρομετανάστες.
Πληροφορίες και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου κάνουν λόγο και για άλλον έναν χώρο, ιδιοκτησίας της Μητρόπολης, που φέρεται ότι διαχειρίζεται ο κ. Σαλπέας και που δεν είναι άλλος από τις παιδικές κατασκηνώσεις στο χωριό Σκαφιδιά.
Ταυτόχρονα, ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται να εκπροσωπεί και εταιρεία επενδυτών που απέκτησαν την έκταση η οποία περιλαμβάνει το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», λίγο έξω από τον Πύργο, και που πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτελεί επίσης πρόταση για φιλοξενία λαθρομεταναστών.
Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Μητρόπολη Ηλείας, υπογράφηκε συμφωνία με επιχειρηματία από την Πάτρα ο οποίος ενοικίασε το κτήριο μόλις με 1.500 ευρώ ανά μήνα για 40 χρόνια (!) για τη μετατροπή και λειτουργία του Ιδρύματος-γηροκομείου της Βάρδας (πρώην Άσυλο Ανιάτων) σε ξενώνα φιλοξενίας εκατοντάδων αλλοδαπών εργατών, έναντι ενοικίου 4 ευρώ την ημέρα το κεφάλι. Και εκεί ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος. Οι επί 24 έτη υπάλληλοι πετάχτηκαν στον δρόμο μαζί με τους τρόφιμους από τον Μητροπολίτη ο οποίος επικαλέστηκε την οικονομική κρίση και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων των φιλοξενουμένων προς αυτή. Πλην όμως μια έρευνα στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Ηλείας αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα λειτουργούσε τα τρία τελευταία χρόνια της λειτουργίας του,με πλεόνασμα και όχι με παθητικό.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μητρόπολη Ηλείας αναφέρει ότι: «Με τον τρόπο αυτό λύεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάιλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία». Οπως επισημαίνεται, «με την παραπάνω συμφωνία η Μητρόπολη συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική κοινωνία και λύει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας»!
Σήμερα ο ίδιος Μητροπολίτης, βρήκε τα χρήματα για να ανακαινίσει τρία μοναστήρια και σε σύντομο χρονικό διάστημα την Ιερά Μονή Πορετσού, την Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης αλλά και η μαθητική εστία της Φιλοθέης, να προσλάβει προσωπικό για να μαγειρεύει, να καθαρίζει και να διδάσκει τους λαθρομετανάστες όπου αναμένεται να στεγαστούν εκεί. Όπως αναφέρουν θα φιλοξενηθούν μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και ασυνόδευτα παιδιά με καταγωγή από τη Συρία.
Μόνο που εκτός των άλλων αμέτρητων προβλημάτων που δημιουργούνται θα πρέπει να μας ενημερώσει ο φιλεύσπλαχνος Μητροπολίτης τι θα κάνει με τις μαθήτριες και τις φοιτήτριες που στεγάζονται αυτή τη στιγμή στη μαθητική εστία της Φιλοθέης. Τι θα κάνετε λοιπόν κύριε Μητροπολίτη με τις 25 μαθήτριες και φοιτήτριες; Θα πετάξετε τα Ελληνόπουλα στο δρόμο για άλλη μία φορά για να τα πάρετε χοντρά και να στεγάσετε λαθρομετανάστες;
Κύριε Μητροπολίτη ένα έχω να πω…..
«Ο διάολος μπορεί και μπαίνει μονάχα στην Κόλαση, ο άγγελος μπορεί και μπαίνει μονάχα στον Παράδεισο. Ο άνθρωπος όπου θέλει!»
Με τέτοιες ΑΘΛΙΕΣ επιστολές πέταξε τους ηληκιωμένους εξω για να στεγασει Λαθρομετανάστες!!!!
https://synaksiorthodoxon2.blogspot.com/search?updated-max=2019-11-16T16:36:00%2B02:00&max-results=7&start=35&by-date=false