Δευτέρα, Ιανουαρίου 13

Ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος δεν αντισταθμίζεται με μια σχεδιασμένη δολοφονία...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Το Ιράν με επίσημη ανακοίνωση του προέδρου του Χασάν Ροχανί, αναγνώρισε τις ευθύνες του όσον αφορά την τραγική κατάρρευση της ουκρανικής πτήσης. Ζήτησε συγνώμη και ανακοίνωσε αποζημιώσεις, αν και τίποτα δεν μπορεί ν' αντισταθμίσει την απώλεια μια ανθρώπινης ζωής.
Η κατάσταση ήταν και παραμένει τεταμένη... και οι Αμερικανοί δημιούργησαν αυτή την κατάσταση με τη δειλή δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, που μετέβαινε στη Βαγδάτη μετά από αίτημα του Αμερικανού προέδρου κι επίσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού του Ιράκ, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με διπλωματικό διαβατήριο κι ιδιότητα και με κανονική πολιτική πτήση [Βλέπε σε: Θυμηθείτε αυτή την ημέρα: 3 Γενάρη 2020].

Η κατάρριψη μιας πολιτικής αεροπορικής πτήσης, που ήταν ένα λάθος και υπό ψυχολογικό στρες μετά από την ιμπεριαλιστική επίθεση με συνεχείς απειλές, εμπάργκο και κυρώσεις από τη δύση, δεν είναι ασήμαντο γεγονός. Είναι μια τραγική υπόθεση με... θύματα αθώους πολίτες και δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί με τη δολοφονική απάντηση των ιμπεριαλιστών στα διαρκή εγκλήματα εναντίον αμάχων: "παράπλευρες απώλειες".
Είναι συγκλονιστικό, τραγικό γεγονός η απώλεια ανθρώπινων ψυχών.

Απεικόνιση των αμερικανικών βάσεων... Σαν θηλιά σε λαιμό περικυκλώνουν το Ιράν...
«Εξ´αιτίας βλάβης στο αυτόματο σύστημα της αντιπυραυλικής ομπρέλας, ο χειριστής των φρουρών της επανάστασης, είχε δέκα δεύτερα να αποφασίσει... Η απόφαση ήταν "καταστροφικό λάθος"...»...σημειώνει ο έγκυρος δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος.
Η ειλικρίνεια του Ιράν... η ανάληψη των ευθυνών πρέπει κι αυτό να σημειωθεί, χωρίς να σημαίνει ότι δικαιολογεί το θρήνο αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.
Όπως επίσης πρέπει να σημειωθεί και το Νατοϊκό έγκλημα στον εναέριο χώρο της Ιταλίας στις 27 Ιούνη 1980, όταν στην προσπάθεια να κτυπηθεί αεροσκάφος της Λιβύης που νόμιζαν πως είχε επιβάτη τον Καντάφι, κατέρριψαν στην Ustica το αεροσκάφος DC-9 I-TIGI της "Itavia", που εκτελούσε τη διαδρομή Μπολόνια - Παλέρμο, με αποτέλεσμα 81 νεκρούς.
Μετά από 40 χρόνια δικαστικών αγώνων από τους συγγενείς των νεκρών, παρεμβάσεις ξένων κι ιταλικών μυστικών υπηρεσιών στη δικαιοσύνη, νεκρούς Νατοϊκούς στρατιωτικούς που υπηρετούσαν σε αμερικανικά, αγγλικά και γαλλικά πλοία στην περιοχή, όπως στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Saratoga" που κατάθεσε: «Καταρρίψαμε δύο Λιβυκά Mig»... κι ήταν πολιτικό αεροσκάφος ιταλικής αεροπορικής εταιρίας. Κι η δίκη συνεχίζεται μετά 40 χρόνια, αλλά ούτε οι δεσμεύσεις -κάτω από το τραπέζι για εξαγορά της σιωπής και τη συγκάλυψη-, για δισεκατομμύρια αποζημιώσεων από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν υπήρξαν.
Μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων του Ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη, θρηνεί ολόκληρος ο λαός του Ιράν, πέρα κι έξω από την ανάληψη της ευθύνης από τον πρόεδρο της χώρας.

Ήταν 3 Ιούλη 1988... στα Στενά του Ορμούζ το αμερικανικό καταδρομικό 'Vincennes' καταρρίπτει με πύραυλο το Ιρανικό πολιτικό αεροπλάνο της 'Iran Air' πτήσης 655 με 290 επιβάτες και μεταξύ αυτών 66 μικρά παιδάκια.
Η αμερικανική απάντηση στην "ιρανική απειλή" για την "ειρήνη".
Μετά από αυτό το έγκλημα, τη μαζική δολοφονία αθώων πολιτών και 66 μικρών αγγέλων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε τη... λύπη της αλλά ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι είχε κάνει κάποιο λάθος και ποτέ δεν υπέβαλε επίσημη συγγνώμη.
Τουναντίον, όλα τα μέλη του πληρώματος 'Vincennes' παρασημοφορήθηκαν με το μετάλλιο 'Combat Action Ribbon' για την “Αποστολή τους στον Περσικό Κόλπο”... [Βλέπε σε: Ιράν... έτσι προστατεύουν τα σύνορά τους κράτη με Εθνική Κυριαρχία!].
Αυτό που μπορούμε να πούμε, χωρίς να βάζουμε σε ζυγαριές τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, είναι πως το Ιράν περικυκλωμένο από τους ιμπεριαλιστές και τις χώρες λακέδες τους, λαβωμένο από αυτό που συνέβη... ήταν και παραμένει μαζί με τη Συρία το προπύργιο εναντίον της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας στην περιοχή κι ένας σημαντικός πυλώνας για όσους αγωνίζονται για Εθνική Ανεξαρτησία σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν ένα μαφιόζικο έγκλημα δειλών και δεν έχει σχέση με αυτό που συνέβη στο Ουκρανικό αεροσκάφος.
Ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος δεν αντισταθμίζεται με μια σχεδιασμένη δολοφονία.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com