Παρασκευή, Ιανουαρίου 17

Γιατί οι Ενοικιαστές δεν Πρέπει να Κάνουν τις Επισκευές του Σπιτιού

άντρας με μπλε πουκάμισο κάνει επισκευές του σπιτιού, φτιάχνει το παράθυρο
Αν δεν θες το ακίνητό σου να χάσει την αξία του, μην επιτρέπεις ποτέ στους ενοικιαστές να κάνουν τις επισκευές του σπιτιού.
Ίσως να μην έχεις χρόνο για να ασχοληθείς με κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στο ακίνητό σου. Το να κάνουν οι ίδιοι οι ενοικιαστές τις επισκευές του σπιτιού μπορεί να σου φαίνεται βολικό. Ακούγεται όντως δελεαστικό στην αρχή, είναι όμως και σωστό; Σίγουρα όχι. Ένα από τα βασικά καθήκοντα κάθε ιδιοκτήτη είναι το να επισκευάζει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο
σπίτι. Είναι χρέος του να εξασφαλίζει στον ενοικιαστή του ότι το ακίνητο είναι ασφαλές και ότι λειτουργούν όλα κανονικά. Από την παροχή νερού και ηλεκτρικού, μέχριτην αποχέτευση και τη θέρμανση.
Για ποιους λόγους, λοιπόν, δεν θα πρέπει να αφήνεις τους ενοικιαστές σου να κάνουν τις επισκευές, όσο απλές και αν φαίνονται;

Δείχνεις αντιεπαγγελματική εικόνα

Ένα από τα προβλήματα του να επιτρέψεις στους ενοικιαστές να κάνουν μεγάλες επισκευές στο σπίτι ή ακόμα και μερεμέτια είναι ότι σε κάνει να μοιάζεις με ερασιτέχνη που δεν σέβεται την επιχείρησή του. Γιατί να επιτρέψεις σε κάποιον που δεν είναι η δουλειά του και που δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία, να χειριστεί κάτι τόσο σημαντικό; Εξάλλου, αφορά το ακίνητό σου, την περιουσία σου. Δεν θες να χάνεις τον έλεγχο σε κάτι τόσο σημαντικό, ούτε να δείχνεις ότι δεν μπορείς να χειριστείς τις καταστάσεις.
Χρησιμοποίησε επαγγελματίες εργολάβους για να αναλάβουν το ακίνητό σου.Είναι προτιμότερο από το να κάνουν οι ίδιοι οι ενοικιαστές τις επισκευές γιατί, τουλάχιστον, αν κάτι πάει στραβά, θα μπορέσεις να ζητήσεις αποζημίωση. Από τον ενοικιαστή σου δεν μπορείς να απαιτήσεις ούτε αποζημίωση, ούτε και υψηλή ποιότητα εργασιών.

Αλλάζεις τη δυναμική ιδιοκτήτη-ενοικιαστή

Η σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή είναι κατά κάποιον τρόπο επαγγελματική, καθώς την καθορίζει μια οικονομική συμφωνία. Πρόκειται στην ουσία για μια συναλλαγή, όπου οι ενοικιαστές προσφέρουν χρήματα, με αντάλλαγμα έναν χώρο διαμονής. Όταν η συνθήκη αυτή αλλάξει, τότε είναι δύσκολο να διαχειριστείς την κατάσταση και να επιβληθείς.
Αν αφήσεις τον ενοικιαστή σου να πιστέψει ότι μπορείς να του κάνεις έκπτωση στο ενοίκιο, κάθε φορά που αναλαμβάνει κάποια επισκευή, τότε ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου. Πιθανώς να δώσεις λάθος εντυπώσεις και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις που δύσκολα θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον.

Αναλαμβάνεις μεγάλη ευθύνη


Οι προχειροδουλειές μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Φαντάσου έναν ενοικιαστή που αποφασίζει να επισκευάσει την οροφή του σπιτιού και αυτή καταρρεύσει. Εσύ θα θεωρηθείς υπεύθυνος αν κάτι πάει στραβά. Μην ξεχνάς, ότι οι μεγάλες και απαιτητικές επισκευές θα πρέπει να εκτελούνται μόνο από έμπειρους εργολάβους. Διαφορετικά, ως ιδιοκτήτης, κινδυνεύεις να σου ασκηθεί μήνυση με τη λογική ότι έχεις θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ενοικιαστών.

Δίνεις χώρο για καθοριστικές παρεμβάσεις

Το να επιτρέψεις σε έναν ενοικιαστή να κάνει επισκευές στο σπίτι μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις του, μπορεί να κάνει κινήσεις που δεν σε βρίσκουν σύμφωνο. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσει να εγκαταστήσει μια μεταλλικήπόρτα που θα θέσει σε κίνδυνο τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού.

Συμπέρασμα

Ως ιδιοκτήτης, είναι απαραίτητο να αναλαμβάνεις εσύ τη συντήρηση και τις επισκευές του σπιτιού. Οι ενοικιαστές σου, το σπίτι σου και το πορτοφόλι σου θα σε ευγνωμονούν. Εμείς στην Blueground χειριζόμαστε τις επισκευές όσο πιο επαγγελματικά και σωστά γίνεται. Είμαστε ειδικοί στο να αναλαμβάνουμε κάθε τομέα της συντήρησης και των επισκευών, λύνοντας τα χέρια του ιδιοκτήτη.
Ο Οδηγός για Ιδιοκτήτες Ακινήτων είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα πληροφοριών της Blueground για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου.Μέσω πλούσιας αρθρογραφίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με θέματα ενοικίασης και διαχείρισης ακινήτων, συντήρησης και ανακαίνισης αλλά και τις τελευταίες τάσεις διακόσμησης.

 https://landlord-resources.theblueground.com