Δευτέρα, Ιανουαρίου 27

Δήμαρχος Χαλκίδας: «Οι δήθεν πρόσφυγες θα ξεπεράσουν σε πληθυσμό τους Έλληνες» -(ΒΙΝΤΕΟ)

Ζητά άμεσα μέτρα... Αντιδρά η δήμαρχος Χαλκιδέων στην Εύβοια, Έλενα Βάκα, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αντίδραση για τους παράνομους μετανάστες στην Ριτσώνα, τους οποίους αποκαλούν πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την ίδια, ήδη έχουν μεταφερθεί 2.415 πρόσφυγες και ίσως ξεπεράσουν σε πληθυσμό τους Έλληνες κατοίκους των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας.

«Η Δήμος Χαλκιδαίων δεν μπορεί να υποδεχθεί άλλους πρόσφυγες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Σήμερα απέστειλα μία επιστολή στον καινούργιο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής στον κ. Μηταράκη και ζητώ μία συνάντηση μαζί του, παρουσία του περιφερειάρχη και των βουλευτών της Εύβοιας. Θέλω να του γνωστοποιήσω ότι ο Δήμος Χαλκιδέων δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες και δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω επέκταση της δομής στην Ριτσώνα», σημειώνει και συνεχίζει:

«Η δομή επάνω τείνει να γίνει μία δομή πάρα πολύ μεγάλη και αμφισβητώ αν μεγαλώσει και άλλο ότι θα μπορεί να ελεγχθεί και να μπορούμε και εμείς ως Δήμος να την υποστηρίξουμε, είτε στη καθαριότητα, είτε στην εκπαίδευση, φύλαξη και άλλες περιοχές… Δεν γνωρίζω ποια είναι τα σχέδια, ίσως φτάσει να ξεπεράσει σε πληθυσμό τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η δομή. Δεν μπορούν συνεχώς να μας αγνοούν και να ζητούν την υποστήριξη μας, κατόπιν εορτής…».



«Δεν μπορεί ο Δήμος Χαλκιδέων να επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Αναφερόμαστε και στην ένταξη των ανθρώπων στη τοπική μας κοινωνία. Τα παιδιά που θα διαμένουν εκεί πρέπει να πάνε σχολείο. Σε ποια σχολεία θα πάνε; ποια υποστήριξη θα έχουν αυτά τα σχολεία; Ερήμην μας θα παρθεί μία απόφαση ότι κάποια σχολεία θα φιλοξενήσουν τα παιδιά αυτά και θα κληθούμε ξαφνικά να παρέχουμε θέρμανση, καθαριότητα, αίθουσες…. Θα έρθουμε εκ των υστέρων να βοηθήσουμε με ποια μέσα;; Ζητώ την ενεργοποίηση όλων των αρχών του τόπου μας διότι ένας δήμαρχος μόνος του και ένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να πετύχει αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί… Θα υπάρχουν εξελίξεις…», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο: