Σάββατο, Ιανουαρίου 18

«ΕΜΠΛΟΚΗ» ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΧΑΦΤΑΡ: ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Όταν δεν σε θεωρούν πια δεδομένο…
Η ξαφνική επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα έχει εξοργίσει την Τουρκία και έχει βάλει σε σκέψεις τους Ευρωπαίους διεθνιστές, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Αθήνα από την διεθνή διάσκεψη της Κυριακής, στο Βερολίνο, για την Λιβύη.

Πρέπει να επισημανθεί πως ο Χαφτάρ έχει συμμάχους και χώρες όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία.

Σήμερα μάλιστα και ενώ βρίσκεται στην Αθήνα ο Χάφταρ, η Ρωσία δημοσιοποίησε σήμερα επιστολή του, στην οποία εκφράζει την υποστήριξη του στην ρωσική πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για την Λιβύη στην Μόσχα!!!

Η κίνηση αυτή δείχνει να υποβαθμίζει την διάσκεψη που ετοιμάζει η Γερμανία την Κυριακή, εν απουσία της Ελλάδας. Οι Ρώσοι δείχνουν ποιος είναι οισχυρός!

Παράλληλα, ο στρατάρχης Χάφταρ, ο οποίος αποκαλεί τον πρόεδρο Πούτιν «αγαπητό του φίλο», αποδέχεται πρόταση του Ρώσου προέδρου να επισκεφθεί την Μόσχα για να συνεχίσει τον διάλογο που άρχισε.

«Εκφράζω την πλήρη υποστήριξη μου στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μόσχα, οι οποίες πρέπει να φέρουν την ειρήνη στην Λιβύη. 


Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρόσκλησή σας να επισκεφθούμε την Ρωσική Ομοσπονδία για να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε», γράφει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Χάφταρ.

Οι Ευρωπαίοι βλέποντας την Ελλάδα να καλεί τον Χάφταρ και την ίδια στιγμή να υπάρχει εμπλοκή της Ρωσίας, μπαίνουν σε βαθιές σκέψεις. Αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι η όποια ελληνό-ρωσική προσέγγιση βάσει κοινών συμφερόντων!!!

Ως εκ τούτου, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, σε διευκρινίσεις σχετικά με την Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την Κυριακή, δήλωσε: «Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη Διάσκεψη για τη Λιβύη δεν ήταν ποτέ θέμα».

Σημείωσε επίσης ότι αντικείμενό της δεν θα είναι οι «παράνομες συμφωνίες» που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη, αλλά η προσπάθεια τερματισμού της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην χώρα.

Ωστόσο, η Ελλάδα ζητά ρητή και κατηγορηματική καταδίκη αυτών των ενεργειών και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Όταν δεν σε θεωρούν δεδομένο, ακόμα και οι αλαζόνες Ευρωπαίοι αλλάζουν στάση.

Η επιστολή του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Β.Πούτιν, αγαπητέ μου φίλε!

“Σας εκφράζω προσωπικά την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση για τις προσπάθειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Λιβύη.

“Σας ευχαριστώ και εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μόσχα, οι οποίες πρέπει να φέρουν την ειρήνη στην Λιβύη. 


Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρότασή σας να επισκεφθούμε την Ρωσική Ομοσπονδία για να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε.

“Δεχθείτε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας»