Παρασκευή, Ιανουαρίου 31

Μ. Κουρής: Θα φανεί στο χειροκρότημα…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα       -ΠΗΓΗ-

Η Βουλή με 261 «Ναι» άνοιξε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου στη νέα «ένοικό» του, τη μέχρι τώρα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, του Αρχηγού του Κράτους.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε επιλέξει την κ. Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και αυτή η επιλογή του Τσίπρα ήταν που οδήγησε κατά κύριο λόγο τον Μητσοτάκη να προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου για διάδοχο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με τον… υπολογισμό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να μην την ψηφίσει. Όπως και έκανε, θριαμβολογώντας μάλιστα. Είναι η τρίτη δικαστικός που αναλαμβάνει το ανώτατο αξίωμα της χώρας – είχαν προηγηθεί ο Μιχαήλ Στασινόπουλος και ο Χρήστος Σαρτζετάκης. Είναι, όμως, η πρώτη γυναίκα στην οποία ανοίγει η είσοδος. Και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μόνο για άντρες… Με ό,τι σημαίνει αυτό.
Είναι γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ