Δευτέρα, Ιανουαρίου 20

Νίκος Παπαναστασίου: Ζει στην απομόνωση, μετά την αυτοκτονία της κόρης του (ΒΙΝΤΕΟ)

1
Ο ηθοποιός Νίκος Παπαναστασίου, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1984 με την κωμωδία «Λαλάκης ο εισαγόμενος» και τη διαφήμιση «Ο Επιμένων ελληνικά», ζει απομονωμένος σε ένα ορεινό χωριό, μετά την αυτοκτονία της κόρης του.
Ο ηθοποιός μετά το τραγικό περιστατικό αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη ζωή του και να μετακομίσει εκτός Αθηνών.

Ο Νίκος Παπαναστασίου έχει απομονωθεί σε ένα ορεινό χωριό στο νομό Φωκίδας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η 22χρονη κόρη του ηθοποιού, Εύα αυτοκτόνησε το 2011 και ο θάνατός της βύθισε στο απόλυτο πένθος την οικογένειά της.

Σήμερα, εκείνο που προτιμά ο ηθοποιός να κάνει είναι να διαβάζει μπροστά στο τζάκι, να κάνει ποδήλατο, να πίνει καφέ στην πλατεία του χωριού και ενίοτε να κάνει και τζόκινγκ, μιας και του αρέσει πολύ να αθλείται. Ελάχιστα βγαίνει από το πετρόχτιστο σπίτι του στο χωριό, προτιμώντας να ζει μια ήρεμη ζωή.
Η αυτοκτονία της κόρης του και η απομόνωση σε ένα πέτρινο σπίτι σε χωριό
Για την αυτοκτονία της κόρης του είχε μιλήσει στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» λέγοντας: «Πήρε, δυστυχώς, όλη τη σακούλα με τα χάπια που μας είχε δώσει ο γιατρός για την πάθησή της (βουλιμία). Κατά τις δώδεκα και μισή τη νύχτα, η πρώην σύζυγός μου άκουσε ένα θόρυβο. Άκουσαν να πέφτει η Εύα και όταν μπήκαν την είδαν να σπαρταράει στο πάτωμα. Η Εύα πήγε στο δωμάτιό της στις πέντε το απόγευμα και άρχισε την «τελετή». Πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό η πρώην σύζυγός μου που ήταν στο διπλανό δωμάτιο και διάβαζε το μικρό μας γιο. Σκεφτείτε πόση ώρα πάλευε ο οργανισμός της. Όταν με φωνάξανε και πήγα στο σπίτι, μετά από δέκα λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο. Τέσσερις ώρες στο Ασκληπιείο Βούλας βρίσκονταν από πάνω της δεκαπέντε γιατροί. Αν την προλαβαίναμε στην αρχή, θα της κάναμε μια πλύση στομάχου και θα σωνόταν το κορίτσι μας. Πήγε η κορούλα μου τσάμπα και βερεσέ».

Νίκος Παπαναστασίου – «Μοντελάκι ο δικός σου έτσι;» 
Ο Νίκος Παπαναστασίου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μιχαηλίδη και το 1960 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία «Ερωτικά παιχνίδια». Συμμετείχε στις ταινίες «Λαγοπόδαρο», «Κορίτσια για φίλημα», «Άνθρωπος της καρπαζιάς», «Ο Νάνος και οι Εφτά Χιονάτες» και πολλές ακόμη. Την εποχή της Χούντας φυλακίστηκε επειδή φώναξε συνθήματα κατά της δικτατορίας στην κηδεία του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου το ότι έκανα φυλακή, ότι βγήκα στο δρόμο και φώναξα για τη Δημοκρατία και φώναξα ‘‘κάτω η Χούντα’’. Είχα δικαστεί τρία χρόνια, αλλά με βγάλανε στα δυόμισι. Ήταν σκληρά χρόνια, αλλά εγώ ήμουν χαρούμενος και ευτυχισμένος.

Το 1984 πρωταγωνίστησε η κωμωδία «Λαλάκης ο εισαγόμενος», που βασίστηκε στη διαφήμιση για την εκστρατεία με σύνθημα «Ο Επιμένων ελληνικά». Την περίοδο εκείνη η Ελλάδα είχε μπει στον ΕΟΚ και οι Έλληνες διακατέχονταν από ξενομανία. Για την ενίσχυση της ελληνικής αγοράς, οργανώθηκε εκστρατεία επικοινωνίας με σκοπό να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα. Πρωταγωνιστής ήταν ο Παπαναστασίου με ατάκες που εκείνη την εποχή τον έκαναν πασίγνωστο στο κοινό: «Και ο πρώτος ε;. Παπούτσι εισαγωγής, 11 χιλιάρικα σκίζει, πουκάμισο, μπουφανάκι; εισαγωγής… Μοντελάκι ο δικός σου έτσι; Τσιγάρο; Εισαγόμενο! Παφ και τάληρο! Σκέτο Τέξας!».






makeleio.gr