Τρίτη, Φεβρουαρίου 11

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Η Εθνική Τράπεζα κλείνει το κέντρο διαχείρισης δανείων της στην Πάτρα

Τις αντιδράσεις της επιχειρηματικής κοινότητας της Αχαΐας, αλλά και όλης της Πελοποννήσου, έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι, η κεντρική διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, έχει αποφασίσει και προτίθεται να κλείσει σύντομα, το Περιφερειακό Κέντρο Πιστοδοτήσεων της Πάτρας, ένα από τα τρία που λειτουργούν σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π» το ζήτημα τέθηκε χθες εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα, για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα.
Από τον υπουργό ζητήθηκε η παρέμβαση προς την διοίκηση της τράπεζας, για την αποτροπή αυτής της δυσμενούς εξέλιξης για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας.
Πηγές της «Π» αναφέρουν ότι το Κέντρο Πιστοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας, εξυπηρετεί πάνω από 3.800 επιχειρήσεις στην Αχαΐα και σε όλη την περιφέρεια και πιθανή διακοπή της λειτουργίας του, θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στην εξυπηρέτησή τους, σε πλήθος εργασιών και παροχής υπηρεσιών, σε θέματα δανειοδοτήσεων.
Πρακτικά, αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι, 3.800 επιχειρηματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αχαΐας, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, θα μεταφερθούν στην Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Πιστοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας, λειτουργεί στην Πάτρα για μια 20ετία περίπου, και όπως ανέφεραν επιχειρηματικοί κύκλοι στην «Π», ενώ κατάφερε να αντέξει στο τσουνάμι ανατροπών που σημειώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο τα προηγούμενα χρόνια, οδηγείται τώρα σε κλείσιμο, δίνοντας ένα αρνητικό στίγμα για την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας.
Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη αν επαληθευτεί θα εκπέμψει αρνητικά μηνύματα, σε μια κομβική στιγμή για την χώρα, όπου όλες οι δυνάμεις συστρατεύονται για την οικονομική ανάκαμψη και την αναζωογόνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το Κέντρο Πιστοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας, παίζει κομβικό ρόλο στις δανειοδοτήσεις, την διαχείριση δανείων και την ανανέωση πιστοδοτήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το δυναμικό του αποτελείται από δεκάδες στελέχη της τράπεζας και είναι η μονάδα που εγκρίνει επιχειρηματικά δάνεια, ενώ παρέχει πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε καθημερινή βάση, προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, με τις οποίες συνεργάζεται.
Λόγω της καθημερινής επαφής του κέντρου με τους επιχειρηματίες της περιοχής, έχει βαθιά γνώση με όλα τα ζητήματα διαχείρισης πιστοδοτήσεων και κυρίως, έχει συμβάλλει καθοριστικά ως χρηματοδοτικό εργαλείο, στην ανάπτυξη της περιοχής.
Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
pelop.gr

 https://www.mikrometoxos.gr