Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24

ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Η ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ… ΥΠΕΡΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ!

Νέο ρατσιστικό επεισόδιο μεταξύ «προσφύγων» σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε βράδυ…) στην οδό Μοναστηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ατόμων συνεπλάκη μπροστά σε κατάστημα απέναντι από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Σύμφωνα με μαρτυρία καταστηματάρχη στο νέο ρατσιστικό επεισόδιο συμμετείχαν περισσότερα από 20 άτομα.

Κι όπως κάνουν πάντα τα ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση, τη συνόδευαν με εικόνες πληθώρας αστυνομικών, περιπολικών της άμεσης δράσης και μοτοσυκλετών της ομάδας ΔΙΑΣ. Μόνο που η εικόνα αυτή είναι «κατόπιν εορτής»! Την ώρα των επεισοδίων, δεν υπάρχει στο σημείο και στους πέριξ δρόμους ούτε ίχνος αστυνομικού! 
Τι νόημα έχουν, λοιπόν, αυτές οι φωτογραφίες; Να δείξουν στον κόσμο που ανησυχεί, ότι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχει… υπεραστυνόμευση! 
Κι ως συνήθως, η είδηση κατέληγε με το ότι «η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές». Άλλη μια απάτη της δήθεν… «πάταξης της ανομίας». «Κατόπιν εορτής», μαζεύει η αστυνομία 5-10 τυχαίους περαστικούς (συνήθως «προσφυγάκια», αλλά άσχετα με το επεισόδιο που έχει προηγηθεί), τους κάνει εξακρίβωση στοιχείων και μετά τους αμολάει. Αλλά, ο κόσμος που διαβάζει την είδηση και δεν ξέρει τη διαφορά της προσαγωγής υπόπτου μιας πράξης και της σύλληψης, μένει με την εντύπωση ότι οι δράστες εντοπίστηκαν και… συνελήφθησαν!
Με τέτοια φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια επιχειρούν να ξεγελάσουν τον κοσμάκη, καλύπτοντας την ανικανότητα του ψευδοκράτους να επιβάλλει το νόμο και την τάξη ακόμα και στο κέντρο μιας μεγαλούπολης!

ethnikismos.net