Σάββατο, Φεβρουαρίου 15

Το Μητσοτακικό καθεστώς βυθίζει τη χώρα στο χάος

globinfo freexchange
Αμέσως μόλις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε τα ηνία της χώρας, είχαμε προειδοποιήσει ότι, είτε με την ψήφο του, είτε με την αποχή του, ο "σοφός λαός" έδωσε το ελεύθερο στη χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης να σαρώσει σαν 'οδοστρωτήρας' τα πάντα στο πέρασμά της. Μετά από τέσσερα χρόνια νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, το τοπίο καταστροφής θα έχει κάνει τη χώρα κυριολεκτικά αγνώριστη.


Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι η Μητσοτακική δεξιά θα παρήγαγε τέτοιο χάος σε τόσο μικρό διάστημα. Κι όμως, θα έπρεπε να το είχαμε προβλέψει.

Διότι ένα τέτοιο καθεστώς, που ουσιαστικά επιβλήθηκε με τη βοήθεια της μιντιακής χούντας μέσα από μια εικονική πραγματικότητα αδιάκοπης επικοινωνιακής προπαγάνδας, ήταν θέμα χρόνου να τα βρει σκούρα όταν θα προσγειώνονταν απότομα στον πραγματικό κόσμο.

Και το προσφυγικό ζήτημα ήταν αυτό που κυρίως επίσπευσε την αποκάλυψη της απόλυτης ένδειας του καθεστώτος και την πλήρη ανικανότητά του να χειριστεί σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τα προεκλογικά επικοινωνιακά σόου λειτούργησαν τελικά σαν υπνωτικό χάπι όχι μόνο για τον μέσο Έλληνα μικροαστό, αλλά ακόμα και για τα ίδια τα στελέχη της δεξιάς παράταξης, που, απ'ότι φαίνεται, πίστεψαν ότι θα λύσουν τα προβλήματα απλά και μόνο λόγω κεκτημένης ταχύτητας που τους έδωσε η αυτοδυναμία στις εκλογές.

Έτσι, οι γαλάζιοι σαλτιμπάγκοι ξύπνησαν απότομα και προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα, αφού τους πήρε έξι μήνες για να καταλάβουν ότι έκαναν ολέθριο σφάλμα με την κατάργηση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής. Αφού πούλησαν μπόλικο πατριωτιλίκι και εθνικοψευτομαγκιά στο πόπολο, πίστεψαν ότι οι στρατιές των απελπισμένων απλά θα τους φοβηθούν και θα σταματήσουν να έρχονται στα Ελληνικά νησιά. Όταν όμως κατάλαβαν το ολέθριο λάθος τους, ήταν αργά.

Χρειάστηκαν έξι μήνες για να διαπιστώσουν πόσο εύθραυστη ήταν και είναι η κατάσταση. Πόσο γρήγορα μπορούσε να εκτροχιαστεί εκτός ελέγχου. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μην είχε λύσει το πρόβλημα (και καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε άλλωστε), αλλά υπήρχε τουλάχιστον μια κάποια αίσθηση ελέγχου. Έστω μια στοιχειώδης οργάνωση, ώστε να υπάρχει μια ροή όσον αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών και την παροχή ασύλου. Αλλά στους ψευτοπατριδόμαγκες της δεξιάς δεν αρέσουν αυτά. Θα πατούσαν το κουμπί και οι πρόσφυγες θα σταματούσαν να έρχονται ως δια μαγείας.

Όταν λοιπόν κατάργησαν άρον άρον το υπουργείο (μόνο και μόνο επειδή το ίδρυσαν οι Συριζαίοι "σταλινοφασίστες"), ήταν επόμενο να επιδεινωθεί η κατάσταση και να τεθεί εκτός ελέγχου. Όταν το πήραν χαμπάρι μετά από έξι μήνες, ήταν ήδη αργά. Τώρα, τους φταίει πάλι ο Τσίπρας, ο Πολάκης, ο Ερντογάν που τους κάνει πόλεμο με τις προσφυγικές ροές, οι διάφορες ΜΚΟ και ποιος ξέρει ποιος άλλος.

Και απ'ότι φαίνεται, το γεγονός ότι η Ελλάδα "βάφτηκε μπλε", σε περιφερειακές και εθνικές εκλογές, τους γυρίζει μπούμερανγκ. Οι γαλάζιοι τοπικοί άρχοντες είναι στα κάγκελα, καθώς δεν σηκώνουν κουβέντα. Δεν πρόκειται να δεχθούν και άλλους πρόσφυγες στις διάφορες περιφέρειες της ενδοχώρας. Όμως στα νησιά η κατάσταση είναι απελπιστική. Είναι φανερό ότι τα στελέχη της χειρότερης δεξιάς της μεταπολίτευσης βρίσκονται σε αδιέξοδο και πανικό. Γι'αυτό και έχουν φτάσει σε σημείο να προτείνουν ανοησίες (περί θαλάσσιων φραχτών, κ.λ.π.).

Όμως, δυστυχώς, μέχρι να τους πάρει να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα είναι τα επικοινωνιακά σόου και άλλο πράγμα η διακυβέρνηση της χώρας, το χάος που βλέπουμε τώρα δεν θα είναι τίποτα μπροστά σ'αυτό που θα έρθει.



https://failedevolution.blogspot.com/2020/02/blog-post.html