Κυριακή, Φεβρουαρίου 9

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι «ελέγχει» τον Μητσοτάκη Οι δηλώσεις του Σουλτάνου ανάβουν φωτιές στο πολιτικό σκηνικό

Το ψύχος είναι δριμύ. Ντυθείτε καλά. Η παγωνιά ανάβει φωτιές στα νησιά του Αιγαίου. Οι μετανάστες ξεπαγιάζουν στις σκηνές των hotspot και συντονίζονται με όλες τις εκδηλώσεις τους από πράκτορες του Ερντογάν που έχουν κατακλύσει το Αιγαίο. Ήδη κατέχουν οπλισμό. Έτσι αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου. Εδώ στην Αθήνα, η μωρία και η απληστία των Νοταράδων ξεχειλίζει. Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι τα τακτοποιεί όλα. Ψεκάστε,
σκουπίστε, τελειώσατε. Η κυβέρνηση φτιάχνει μητρώο των ΜΚΟ. Μέχρι τώρα δεν είχαν. Δεν ξέρανε ποιοι πράκτορες ή ποια μέλη πολιτικών οικογενειών ή ποιοι Σόρος απορροφούσαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια. Ο κος Μητσοτάκης, ο κος Μηταράκης και όλοι τα ονόματα των οποίων λήγουν σε –ΑΚΗΣ διαβεβαιώνουν ευρισκόμενοι στην ηπειρωτική Ελλάδα, ότι τα πάντα εξελίσσονται ομαλά στη νησιωτική Ελλάδα. Φυσικά ο κος Μηταράκης κινδυνεύει, ίσως ρισκάρει πολύ εάν μεταβεί στην εκλογική του περιφέρεια. Σίγουρα δεν είναι καλή εποχή και καλή σκέψη να πάει ο ο κος Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη ή στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά.
Οι περισσότεροι εκεί πιστεύουν ότι μέχρι τώρα κοροϊδεύει τον κόσμο και αρνείται να δει την πραγματικότητα. Για δικούς του λόγους. Ουδείς από τους κυβερνητικούς δεν απαντά στο ερώτημα πόσοι από το περιβάλλον ή την οικογένεια του αγαπητού πρωθυπουργού ασχολούνται πυρετωδώς με ΜΚΟ. Ουδείς απαντά πόσα χρήματα απορροφούν, πόσα εκατομμύρια παίρνουν οι ΜΚΟ στις οποίες μετέχουν οι έχοντες φιλάνθρωπα αισθήματα συγγενείς του ή οι παλιοί συμμαθητές και συμμαθήτριές του.
Θα ήταν χρήσιμο για την καλύτερη κατάρτιση του μητρώου να ξέρουμε πόσοι σε – ΑΚΗΣ επιχειρούν στο μεταναστευτικό. Μεγάλη μπίζνα το μεταναστευτικό σε μια εποχή που χιλιάδες Έλληνες, ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν έχουν σπίτια, δεν έχουν ψωμί, δεν έχουν δουλειά και περιμένουν τους πλειστηριασμούς. Μεγάλη μπίζνα να παίρνεις εκατομμύρια είτε είσαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, είτε ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και να προσφέρεις δυστυχία, πυρίμαχα τούβλα από ρύζι για φαγητό, ψυχολογική στήριξη σε ασυνόδευτα παιδιά, συνεργαζόμενος φυσικά ενίοτε με τους Τούρκους διακινητές. Περίεργο πράγμα τόσα χρόνια, να μην έχει γίνει μητρώο ΜΚΟ. Περίεργο πράγμα τόσα χρόνια να μην θέλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις να ξεκαθαρίσουν ποιοι παίρνουν τα εκατομμύρια για να αλώσουν με μουσουλμάνους τα ελληνικά νησιά απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Όταν βγάζεις πολλά λεφτά παθαίνεις εύκολα αχρωματοψία και οπίσθιο πυρηνικό καταρράκτη. Δεν μπορείς να δεις τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Ούτε θέλεις να θυμίσεις στους Έλληνες την επέτειο των Ιμίων. Ούτε ένα στεφάνι. Όχι στα Ίμια, ούτε κάπου έξω από τα νερά της Αίγινας. Φτάσαμε στο σημείο να μαθαίνουμε από τον Ερντογάν, πολύ καλός άνθρωπος όπως λέει και ο κος Δένδιας, ότι ο κος «μην ανησυχείτε τα τακτοποιούμε όλα» ειδοποιήθηκε από το Σουλτάνο να μην προβεί σε καμία εκδήλωση για την επέτειο των Ιμίων. Ούτε στεφάνια, ούτε μνημόσυνα, ούτε δηλώσεις για την ελληνικότητα της νήσου. Και ο κύριος « τα τακτοποιήσαμε όλα» περιήλθε σε απόλυτη σιωπή. Ως νήσσα παρακολουθούσε το ντοκιμαντέρ του ΕΛΙΑΜΕΠ. Για την ευτυχία και ανάπτυξη που έφερε η τουρκοκρατία στους Έλληνες. Ο Ερντογάν ( Ο Κωστίδης) φυσικά ενημερώνουν καθημερινά πλήρως τον ελληνικό λαό. Κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ πλένουν τη φαιά ουσία του εγκεφάλου του. Τι είπε χθες ο Ερντογάν; Πολύ καλό το αφεντικό του Ντόκου. Εξαιρετικός ο συνομιλητής του Ροζάκη. Του είπαν: «μην τολμήσεις να πεις κουβέντα για τα Ίμια», το άκουσε. Μπορεί τα υπέροχα μάτια του να κινήθηκαν ως εναλλασσόμενα φώτα σήμανσης και ως τα ταβάνια του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά με ακούει ο φίλος των Νοταράδων. Η νεκρή δε ζώνη και όλα τα νησιά που θα βάλουμε στο καλάθι του συνυποσχετικού της Χάγης. Αυτή η οικογένεια μου πάει. Αυτό δεν το είπε, αλλά εννοούσε καζάν – καζάν, δηλαδή τα πιο πολλά εγώ.
Ευτυχώς υπάρχει ο Ερντογάν και μαθαίνουμε κάθε μέρα αυτά που κάνει η Αθήνα. Για την ακρίβεια μαθαίνουμε τι ετοιμάζει η παρούσα κυβέρνηση, η συνέχεια της αλησμόνητης προηγούμενης. Εάν συναρμολογήσει κάποιος αυτά που συνέβησαν τους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τον φίλο μας, τώρα η πολιτική άλλαξε και τα τακτοποιούμε όλα, θα αντιληφθεί γιατί δεν λύνεται το μεταναστευτικό και γιατί φίλοι, συγγενείς και συμμαθητές βγαίνουν σε όλα τα κανάλια των τουρκικών παραγωγών και λένε στους Έλληνες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά μόνο να διεκδικήσουμε μια έντιμη μοιρασιά. Και ότι μας μείνει.
Η κυβέρνηση δεν απαντά στο ερώτημα για τη συμμετοχή μελών της σε ΜΚΟ
Απόλυτη παρακμή και σήψη στη νέα πόλη. Όλες οι εφημερίδες αναφέρουν λίγο πολύ ότι αρκετά μέλη του κυβερνητικού επιτελείου και συγγενείς του κου Μητσοτάκη είναι μπερδεμένοι με ΜΚΟ. Φυσικά ο ίδιος επιμένει ότι δεν θα ανεχθεί άλλο ΜΚΟ χωρίς ονόματα και διευθύνσεις. Επομένως η πρώτη του εξαδέλφη που έχει όνομα και διεύθυνση είναι ΟΚ. Το ίδιο και η αδελφή του, το ίδιο και όλοι εκείνοι στη ΝΔ που εργάζονται φιλάνθρωπα μέσα σε ΜΚΟ. Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση έχει δύο κλάδους οικονομικής ανάπτυξης. Τη φιλανθρωπία και τις διαφημίσεις. Όλες οι μεγάλες οικογένειες ασχολούνται με τη διαφήμιση και τα PR. Είναι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις Ερντογάν. Σκεφτείτε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ενημέρωσε τον κο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη ότι θα κηρύξει ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως και οι Κύπριοι αδελφοί μας δεν κήρυξαν ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου φοβούμενοι αντιδράσεις της Τουρκίας.
Ο κος Μητσοτάκης παρέμεινε σιωπηλός στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Άφησε τον Ερντογάν να καταχωρίσει στον ΟΗΕ την ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης. Άφησε στην Τουρκία όλες τις πρωτοβουλίες κινήσεων. Περιορίστηκε στη συγκέντρωση δηλώσεων υπέρ της Ελλάδος αλλά όλοι οι σύμβουλοί του, οι αδελφοί του άρχισαν να μαγειρεύουν την οδό της Χάγης. Τώρα ο Ερντογάν βήχει στο τηλέφωνο και ο Μητσοτάκης παγώνει μαζί με όλη την κυβέρνησή του. Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο Ερντογάν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε διαψεύδει, ούτε αντιδρά. Επί εποχής του εναλλασσόμενου φωτεινού σηματοδότη, του οποίου τα μάτια αποκαλύπτουν τα πίσω μπρος της ψυχής του χάνουμε τα νησιά του Αιγαίου. Οι Τούρκοι τα γεμίζουν με μουσουλμάνους έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη για αυτούς η υπόθεση στη Χάγη. Σε λίγο με αυτά που κάνει, ανέχεται και υπακούει ο Μητσοτάκης, οι καλύτεροι φίλοι του θα στραφούν απέναντί του. Ήδη οι περισσότεροι υπουργοί αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ανεπάρκεια ή δόλος ή και τα δύο μαζί. Είναι λυπηρό ότι επί των ημερών του εσκεμμένα τα νησιά του Αιγαίου προωθούνται ακόμη περισσότερο στην αγκαλιά της Τουρκίας.
Την ώρα που ο Ερντογάν αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά τον προστάζει, τον φοβίζει και του έχει μπλοκάρει την ψυχή, εκείνος λέει η πολιτική άλλαξε, τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται και μπαίνει τάξη στις ΜΚΟ. Όλες οι κινήσεις του Ερντογάν έχουν στρατηγική. Έφτιαξε την ΑΟΖ με τη Λιβύη. Έπεισε τους μεγάλους να λένε στην Ελλάδα ότι πρέπει να πάμε σε καλόπιστες συνομιλίες μαζί του. Έβαλε το ΓΙΑΒΟΥΖ στο οικόπεδο 8 της Κύπρου. Είναι θέμα ημερών να βγάλει ερευνητικά σκάφη νοτίως της Κρήτης και λίγο πιο κάτω από το Καστελόριζο. Τώρα, επίτηδες βγήκε χθες να γκριζάρει όλη την περιοχή και να αποκαλύψει ότι ο Μητσοτάκης παγώνει ή φοβάται όταν ακούει μια διαταγή του. Οι Νοταράδες των Αθηνών, μετέχοντες στη μπίζνα του μεταναστευτικού, ξέχασαν τα εθνικά συμφέροντα. Ξέχασαν το έθνος. Ξέχασαν τους νησιώτες. Σιγά σιγά, όπως γράφουν οι σημερινές εφημερίδες σκάνε οι αλήθειες για τις συντάξεις και τις ανακρίβειες του Βρούτση και κυρίως εμφανίζεται στον ορίζοντα το τέρας των πλειστηριασμών. Θα γίνουν άγρια πράγματα στην Αθήνα.