Κυριακή, Φεβρουαρίου 16

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Μητσοτο-υιός!





1.1k
altsantiri.gr
«Άσε» μου λέει ένας φίλος μου που ζει στο Λονδίνο. «Τρόμαξα να βρω σπίτι και τελικά βρήκα στην Τσαϊνατάουν. Με το που το νοίκιασα σκάει η ιστορία με τον κινεζοϊο».
«Και τώρα» του λέω;;

«Πετάω το νοίκι κάτω απ’ την πόρτα και τρέχω».

«Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου» λέει το δικό μας τραγούδι.
Αλλά στην Κίνα δεν τις τραγουδάνε τις νυχτερίδες, τις τρώνε και μάλιστα γεμιστές
με κασέρι.

Νυχτερίδα χάμπουργκερ με σως μερμύγκι.

Γαμώ τις γεύσεις.
*** Τις καλύτερες στιγμές της «ζει» η Εκκλησία στην Ελλάδα, γεγονός που φαίνεται και από τις γεμάτες πάθος ανακοινώσεις σκοταδιστικού περιεχομένου που κανει χωρίς καμία ντροπη εν έτει 2020. Τελευταίο «χτύπημα» είναι ο εκ νέου «αφορισμός» των εκτρώσεων, καθώς την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επανέλαβε ότι η εκούσια έκτρωση είναι φόνος. Ακόμα κι αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού.
Μια χαρά πάμε.

Σπρώχτε λίγο ακόμα και φτάσαμε στον Μεσαίωνα.
Φτάνει τόση υποκρισία από τους νομιζόμενους συνεχιστές του Χριστού επί γης!

Φτάνει!!
Ας βάλουν τα χρυσά τους τα άμφια κι ας προσκυνάνε τους μεγαλοσχήμονες.

Εκκλησία είναι πίστη δεν ειναι μερσεντές και μπράβοι και υπουργοί!
* Άλλο ένα ρεσιτάλ ευαισθησίας έδωσε ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος ειρωνεύτηκε τη μαθήτρια στον Πύργο που λιποθύμησε επειδή ήταν νηστική. Όχι, για το 30% των σχολικών γευμάτων που δεν δίνονται στα σχολεία δεν είπε κάτι. Δεν τα λένε αυτά στον ΣΚΑΪ.
Κάποια στιγμή ο Άρης που παραπονιέται για τον Ρουβίκωνα πρέπει να δει τον αληθινό του εαυτό στον καθρέφτη.
Φασιστομαζέματα φτηνολαϊκισμοί και άπειρο τηλεοπτικό θράσος.
*** Τρεις φίλοι στα Τρίκαλα βγήκαν έξω από την ταβέρνα για να κάνουν τσιγάρο πριν ξεκινήσουν τη μάσα. Μόλις επέστρεψαν είδαν ότι η πιατέλα με τα ζεστά παϊδάκια ήταν άδεια κι άρχισαν να φωνάζουν. Τελικά, τα παϊδάκια τα είχε πάρει ένας 80χρονος που καθόταν δίπλα για να ταΐσει τον σκύλο του, τον Γκέκα. Τα ξανάβαλε από τη σακούλα στην πιατέλα, αλλά ποιος να τα φάει.


Το ίδιο συμβαίνει και με ποτά, να ξέρετε, στα μπαράκια.

Μόνο που τα ποτά δεν τα πίνουν οι σκύλοι, τα πίνουν οι διπλανοί!!
*** Στο Αγρίνιο ένας καφετζής έβαλε ταμπέλα στην πόρτα, απευθυνόμενος προς την Αστυνομία, που ενημερώνει πως οι καπνιστές τον γράφουν στα «τέτοια τους» και δεν σβήνουν το τσιγάρο. Κι αυτός επειδή είναι μόνος του φοβάται και τους αφήνει να καπνίζουν. Τι προβλέπει ο νόμος σε αυτή την περίπτωση;
Nα παίζει μπουνιές ο καταστηματάρχης ή να ρουφάει τον καπνό μαζί με την κυρά του;;

Παρεμπιπτόντως το κάπνισμα έχει ξαναρχίσει.

Το λέω για να μην έχει ψευδαισθήσεις ο Κυριάκος.
*** Πήγε ο Κυριάκος στη Σαουδική Αραβία και τρόμαξε τον Σαουδαραβα. Νόμιζε ο έρμος ότι θα του πετάξει το τσάι στα μούτρα.
Σου λέει αυτός δεν ελέγχει τα χέρια του, θα μας στράψει καμία στα μούτρα.
Κι αν δεν πιστεύετε, δείτε το video:

*** Η Αθήνα δεν τίμησε τη μνήμη των τριών πεσόντων στα Ίμια και ο Ερντογάν είπε πως υπήρξε προηγουμένως σχετική συνεννόηση. Το Υπουργείο Εξωτερικών αν κι απαντά χρόνια τώρα σε κάθε δήλωση της τουρκικής πλευράς, αυτή τη φορά επέλεξε για πρώτη φορά τη σιωπή. Γιατί δεν διέψευσε τις δηλώσεις του Σουλτάνου αν ήταν ψευδείς; Μήπως γιατί ήταν αλήθεια;
Ασφαλώς και ήταν αλήθεια.

Φαίνεται ότι υπάρχει συνεννόηση για ό,τι γίνεται.

Ο Κυριάκος ό,τι θα κερδίσει με κόπο στην κοινή γνώμη, θα το χάσει σε μια μέρα.
Εκείνη τη μέρα.
*** Και εκεί που όλο και περισσότερο ακούγεται και γράφεται το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, βγήκε ο αναπληρωτής σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος και είπε πως η Ελλάδα «θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης». Έτρεχαν να το μαζέψουν μετά από το Μαξίμου λέγοντας ότι ήταν προσωπική του άποψη. Από πότε ο αναπληρωτής σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού έχει προσωπική άποψη που τη λέει σε εφημερίδα;


Δεν το είπε τυχαία.

Ούτε ήταν προσωπική άποψη.

Είναι στα πλαίσια της συνεννόησης.
Μπράβο Κυριάκο.
Το πας καλά σε γενικές γραμμές, αλλά αν πατήσεις στις γραμμές των συνόρων και πειράξεις τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν θέλεις να φαντάζεσαι…
*** Μία σαλαμάνδρα στη Βοσνία καθόταν ακίνητη εδώ και επτά χρόνια και φυσικά ενθουσίασε τους επιστήμονες. Εμένα μου θύμισε πάλι τον Κωστάκη τον Καραμανλή.
*** Μόλις δύο στους 300 βουλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία στη Βουλή. Θα μου πεις στην ιστορία της πολιτικής είναι συχνότερο οι εθνοπατέρες να πίνουν το αίμα των υπηκόων και όχι να το δίνουν. Ή μήπως θεωρούν τους εαυτούς τους γαλαζοαίματους, άρα όχι συμβατούς με τους απλούς θνητούς;
*** Στη Θουριγία της Γερμανίας οι δεξιοί του CDU συνεργάστηκαν με τους ακροδεξιούς του AfD ώσπου να μην εκλεγεί ο αριστερός υποψήφιος. Επειδή κάτι τέτοια συνέβαιναν και στη δεκαετία του ’30, ας αρχίσουμε να πηγαίνουμε τοίχο-τοίχο. Με τους Γερμανούς ποτέ δεν είσαι σίγουρος πότε θα επαναλάβουν τη «μ@λ@κί!α».
*** Εκείνη η Ειρήνη Αγαπηδάκη που είχε διοριστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι καλά στην υγεία της; Γιατί από τότε που διορίστηκε δεν ακούσαμε ούτε δήλωση, ούτε πράξεις, ούτε έναν ψίθυρο. Τι κάνουν αυτοί οι μετακλητοί; Όρκο σιωπής παίρνουν όταν διορίζονται;
***Ο άλλος εξαφανισμένος της κυβέρνησης είναι φυσικά ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βέβαια είναι φυσικό να σιωπά μετά το τιτάνιο έργο της μ@λ@κί@ς που έχει επιτελέσει. Από τους λίγους στον πλανήτη που κατάφερε σε μόλις έξι μήνες να αφήσει τους πάντες δυσαρεστημένους και να κάνει πραγματικότητα «έχω ένα πρόβλημα για κάθε σας λύση».
*** Έρευνα του ΣΕΒ αποδεικνύει πως το 10% των Ελλήνων κατέχει το 42% του πλούτου της χώρας. Πάλι καλά, τα περίμενα χειρότερα. Υπάρχουν ελπίδες, πάντως, για τους πλούσιος ν’ ανεβάσουν το ποσοστό τους με Μητσοτάκη πρωθυπουργό.
Το σίγουρο είναι ότι θ’ ανεβάσουν οι φτωχοί το ποσοστό της φτώχειας τους.
*** Τις προάλλες πήρε το μάτι μου έναν καυγά δύο παικτριών στο My Style Rocks. Δυστυχώς, όμως, δεν είχαν βάλει υπότιτλους και δεν πολυκατάλαβα τι έλεγαν. Έπιασα το «με προσέλαβες» που είπε η μία στην άλλη και σε εκείνο ακριβώς το σημείο αισθάνθηκα μια ντουζίνα εγκεφαλικά κύτταρα να πεθαίνουν. Φααααπ. Έτσι στα ξαφνικά.
Αυτά συμβαίνουν όταν ως μοναδικό κριτήριο εισόδου στο παιχνίδι είναι τα likes στο instagram.
Αμ, πώς;

Χιονίζει παντού.

Ψοφόκρυο.

Τέλεια.

Το γκομενάκι έπεσε στην ανάγκη μου.

«Άναψε το τζάκι ρε Στέλιο».