Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13

Γ. Τράγκας: Απελευθέρωση με τους Γερμανούς στην Αθήνα και επανεκκίνηση με νέα Λωζάνη;

crashonline.gr
Ο Πάιατ ξεκαθάρισε. Όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με την ηπειρωτική Ελλάδα. Συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων, όπως η Κρήτη. Οι Αμερικανοί ισχυροποιούν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ελλάδα.
Για δεύτερη φορά οι Γερμανοί αποκλείουν την Ελλάδα από διάσκεψη που θα γίνει την Κυριακή στο Μόναχο για τη Λιβύη.

Η Τουρκία σε οικονομική δίνη. Η ανεργία έφτασε στο 13,3%, περίπου 4,5 εκατομμύρια Τούρκοι εκτός εργασίας. Η λίρα κατρακυλάει. Η οικονομική κρίση πιέζει τον Ερντογάν σε κλιμάκωση προκλητικών ενεργειών. Χθες φώναζε ότι σε αντίποινα σκότωσε 100 Σύρους στρατιώτες. Πολλαπλασιάζονται τα φέρετρα που επιστρέφουν στην Τουρκία και φυσικά οι τραυματίες που μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

Ο Κινέζος πρόεδρος εμφανίστηκε με μάσκα. Κοντεύουν 1000 οι νεκροί του κορονοϊού.
Νέο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τη ζωή των νησιωτών. Θα φτιάξει – όπως γράφουν – γιγαντιαίες φυλακές. Θα επιτάξει δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Μετά από 6 μέρες φάνηκαν πάλι πλαστικές βάρκες και αποβιβάστηκαν μετανάστες σε όλα τα νησιά.
Ομολογώ ότι προβληματίστηκα με το μήνυμα της κας Γιάννας Αγγελοπούλου, που ως ιδανική εκπρόσωπος της ολιγαρχίας συντονίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο 200 ετών από την επανάσταση των φτωχών και ταπεινών Ελλήνων. Των ραγιάδων. Των σκλάβων επί τουρκοκρατίας. Απελευθέρωση – επανεκκίνηση με ποιο τρόπο; Με 30.000 παιδιά να σιτίζονται πλημμελώς, όπως λέει η έρευνα του ινστιτούτου Prolepsis; Με μαθητές που λιποθυμούν από πείνα ή με 1 στους 3 καρκινοπαθείς να στερείται τα φάρμακά του και την έγκαιρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για να θεραπευτεί ριζικά ή να επιμηκύνει τη ζωή του ή να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Επανεκκίνηση ενός Έθνους χωρίς μονάδες εντατικής θεραπείας; Με διαλυμένο το εθνικό σύστημα υγείας, επειδή ο πολιτικός κόσμος του περιέκοψε τα πάντα υπέρ των δανειστών και των τραπεζών; Αλήθεια πως ξεκινάς από την αρχή με τους ίδιους ανθρώπους που υπήρξαν και είναι οι δήμιοι που στέρησαν το χαμόγελο από τα μέλη της οικογενείας; Ποιος θα χειροκροτήσει την έντονα μακιγιαρισμένη κυρία, εκπρόσωπο της πλουτοκρατίας, την ώρα που θα χάνει το σπίτι του ή σκέφτεται ότι το έχασε και είναι στο δρόμο; Θα φωνάξει μπράβο Γιάννα, μπράβο Κυριάκο, ζήτω το Έθνος, αυτός που είναι άνεργος στο καφενείο; Που έχασε τη δουλειά του στα λιγνιτωρυχεία; Ή αυτός που περίμενε επενδύσεις και το μόνο που είδε ΞΑΝΑ είναι βολέματα ημετέρων; Η επανεκκίνηση δεν θέλει σόου, δεν θέλει να ξεχάσεις το παρελθόν σου για να φτιάξεις ένα μέλλον, χωρίς ρίζες, χωρίς συνέχεια, χωρίς αρχές, χωρίς ιστορική μνήμη.
Απελευθέρωση- επανεκκίνηση. Ο ιστορικός που διάλεξε ο Μητσοτάκης έχει όνομα που θυμίζει Γερμανό ή Αυστριακό. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλος ιστορικός ή μεγάλος επιστήμονας. Σημασία έχει – όπως διάβασα- ότι λέει ότι ένα άλλο μέλλον, χρειάζεται ένα άλλο παρελθόν χωρίς προκαταλήψεις. Αν κατάλαβα καλά, γιατί μπορεί να είμαι μικρόνους, πρέπει να αποδεχθούμε μια άλλη Ελλάδα, με διαφορετικά σύνορα, διαφορετικό πληθυσμό, διαφορετικές επιρροές, άλλο μείγμα πολιτισμού. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να χαλαρώσουμε τις σχέσεις μας με το κυρίαρχο θρήσκευμα, να σβήσουμε την ιστορία που μάθαμε οι γενιές τουλάχιστον του τελευταίου αιώνα και να αποδεχθούμε ένα άλλο στάτους ύπαρξης και συνύπαρξης με τους γείτονες. Δηλαδή ο κος Μαζάουερ, η κα Γιάννα, ο κος Μητσοτάκης μας προσκαλούν ευγενικά σε μια φιέστα – νεκρώσιμη ακολουθία, ενταφιασμού της παλιάς Ελλάδας που ξέραμε. Των συνόρων που ξέραμε. Της κοινωνίας που γνωρίζαμε. Είναι μια πρόσκληση σε ένα μέλλον ιδιαίτερα πικρό και σκοτεινό. Ιδιαίτερα πικρό για τους νησιώτες, τους Μακεδόνες και γενικά όλους τους Έλληνες. Γιατί, η νέα κατάσταση στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, θέλει μικρότερο τον ελληνισμό, απολύτως ελεγχόμενο από τους ευρωπαίους, απολύτως ελεγχόμενο από τους Γερμανούς και τους συμμάχους του, τους Τούρκους. Η γεωπολιτική κυριαρχία και η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ είναι δεδομένη με όλες τις κυβερνήσεις και με όλους τους τωρινούς ή μελλοντικούς χάρτες της Ελλάδας.
Απελευθέρωση – επανεκκίνηση.
Το μήνυμα βγαίνει μέσα από την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό των συμβούλων του Μητσοτάκη. Των Ροζάκηδων, των Ρεπούσηδων και όλων εκείνων που θέλουν εκπτώσεις στην ιστορική μνήμη. Θέλουν τη σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη να τιτλοφορείται εθνοκάθαρση. Θέλουν να φτάσουμε στο σημείο η σφαγή του Πόντου να την πούμε κάποια στιγμή … αναγκαία απομάκρυνση των Ποντιακών Συμμοριών από τον Εύξεινο. Όπως το είπε δηλαδή ο Ερντογάν στην ομιλία του εκεί, τονίζοντας: «πετάξαμε στη θάλασσα τις συμμορίες των Ποντίων».
Απελευθέρωση. Πώς;
Πουλώντας γεωτρύπανα η ελληνική ολιγαρχία στους Τούρκους; Δίνοντας πετρέλαια για να διευκολυνθεί η απόβαση του Αττίλα και η διχοτόμηση του νησιού της Αφροδίτης; Παραδίδοντας το Καστελόριζο και άλλα νησιά, προκειμένου ο εσμός των προυχόντων να διατηρήσει τα κεκτημένα του; Απελευθέρωση με τουρκικές παραγωγές και πλύση εγκεφάλου σε βασικά τηλεοπτικά κανάλια που υπερασπίζουν και προωθούν τη σημερινή κυβέρνηση και αύριο την επόμενη αρκεί να είναι υπάκουη στο Βερολίνο;
Το Βερολίνο μας απέκλεισε για 2η φορά από τη διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει στο Μόναχο την προσεχή Κυριακή
Απελευθέρωση με φιλογερμανικές κυβερνήσεις; Ήδη μάθαμε ότι για μια ακόμη φορά, το Βερολίνο απέκλεισε τον κο Μητσοτάκη και την Αθήνα από μια νέα διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει την Κυριακή στο Μόναχο. Πόσες φορές αλήθεια πρέπει να πει ο Γιούνκερ ότι οι Γερμανοί ήταν και είναι εκδικητικοί και τιμωρητικοί απέναντί μας; Για να καταλάβει ο κάθε Μητσοτάκης ότι οι πολιτικές και διπλωματικές αντιδράσεις πρέπει να είναι διαφορετικές; Νισάφι πια. Αν τα συμφέροντα της Ελλάδος είναι με αλησμόνητους πρωθυπουργούς να παραδίδονται κομμάτια της ή να έχουμε κάθε τόσο μια συμφωνία Μαδρίτης ή Πρεσπών, τότε γίνεται αντιληπτό τι σημαίνει απελευθέρωση και επανεκκίνηση. Αντιληπτό και θλιβερό γιατί αναλαμβάνουν να συντονίσουν και να προβάλουν την επέτειο όλοι αυτοί που δεν ήθελαν ποτέ να διαδηλώσουν σε μια πλατεία. Μαζί με το Χριστόδουλο, το Μίκη Θεοδωράκη, τους Μακεδόνες ή τον απλό κόσμο για τη Μακεδονία ή το Αιγαίο. Πόσες φορές πρέπει ο Γερμανός να σπρώξει Έλληνες στην αυτοκτονία ή στη μετανάστευση ή να τους ρίξει στο δρόμο, για να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση. Πόσες φορές πρέπει να ακούσουμε τον κο Στουρνάρα να κραυγάζει ως κοινός χούλιγκαν υπέρ των δάνειων δυνάμεων – έτσι τους λέει. Πόσες φορές πρέπει να ακούσουμε τον κο Γεωργιάδη ή οποιονδήποτε άλλο υπουργό να φωνάζει ότι οι τράπεζες αξίζουν περισσότερο από τους ανθρώπους;
Οι φιλογερμανοί των Αθηνών, οι θαμώνες και οι επισκέπτες της γερμανικής πρεσβείας, οι ονειροπόλοι της ισότιμης και αλληλέγγυας ευρωπαϊκής ένωσης, πρέπει να αντιληφθούν ότι τα τελευταία 10 χρόνια, μεταβληθήκαμε σε ευρωπαίους πολίτες τρίτης κατηγορίας. Η απομόνωση των ανθρώπων, των δημοσιογράφων, των πολιτικών και των κοινωνικών δυνάμεων που αντέδρασαν σε αυτό, δεν έφερε, ούτε θα φέρει καλά αποτελέσματα. Ζούμε με ένα συνεχές ΝΕΙΝ, ένα όχι του Βερολίνου σε ό,τι ανθρώπινο ζητάμε, ενώ το πολιτικό προσωπικό της χώρας λέει ΝΑΙ, σε όλες τις μειοδοσίες.
Όλες οι έρευνες που γίνονται δείχνουν ότι είμεθα τριτοκοσμική περιοχή. Ένας στους τρεις καρκινοπαθείς δηλώνει ότι έχει πρόβλημα πρόσβασης στο γιατρό του, ενώ 1 στους 4 αντιμετώπισε πρόβλημα στην πρόσβαση των φαρμάκων. Το 60% των διαβητικών και των υπερτασικών είχαν πρόβλημα στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Απελευθέρωση – επανεκκίνηση. Απελευθέρωση με τους Γερμανούς και τους ΕΛΙΑΜΕΠ μέσα στο Μαξίμου; Επανεκκίνηση με οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και με εισροή χιλιάδων μουσουλμάνων; Επανεκκίνηση με τα ταμεία όλου του κράτους να δουλεύουν για την ολιγαρχία και τα ταμεία συγκεκριμένων πολιτικών οικογενειών; Πόσοι πρέπει να μας πουν ότι 10 χρόνια είμαστε σε τιμωρία, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο. Ποια θα είναι η συνέχεια μετά την επανεκκίνηση της κας Αγγελοπούλου και γιατί μια κυβέρνηση ακόμα και κεντροδεξιά διαλέγει αυτό το πρόσωπο για να εκφράσει έναν ταλαιπωρημένο και πολυβασανισμένο λαό; Μιλάμε για ανάπτυξη, ενώ οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό και χιλιάδες παιδιά στερούνται ικανοποιητικού φαγητού, σιτίζονται πλημμελώς. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη αυτής της κυβέρνησης είναι η υπακοή της στο Βερολίνο. Η εμφανής υπακοή της. Ο Μητσοτάκης και η Λευκωσία δεν αντέδρασαν στην ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης. Δεν κήρυξαν την ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου. Θα το πληρώσουμε.
 crashonline.gr