Γ. Τράγκας: Σκέπτονται εκλογές γιατί δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος που βάζουν οι Γερμανοί στα «καυτά» προβλήματα

crashonline.gr
Είτε πάμε για εκλογές τον Οκτώβριο, όπως γράφουν οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης, είτε δεν πάμε η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη πρέπει να περάσει από βουλκανιζατέρ. Έχουν ανάψει προειδοποιητικά φωτάκια σε όλο το ταμπλό και φαίνεται ότι δεν λειτουργεί ούτε το κομπιούτερ του οχήματος, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει βλάβες στα υδραυλικά και σίγουρα θέλει αλλαγή στα λάστιχα. Εντοπίζονται αρρυθμίες και ατομικές πρωτοβουλίες από υπουργούς που
από τώρα σκέφτονται το μέλλον τους και ασφαλώς την τσέπη τους. Η απέναντι πλευρά εντελώς προγραμματισμένα και βλέποντας τα αδιέξοδα να πιέζουν τον κο Μητσοτάκη, άρχισε να σηκώνει μύτη, να αυξάνει στροφές και να φωνάζει από την Ήπειρο, ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι ανίκανη και κυνική. Ανίκανη γιατί φυσικά όπως και η προηγούμενη έχει ένα άλυτο μεταναστευτικό, έχει μπροστά της τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και τη Χάγη και δείχνει ανάλγητη γιατί κακά τα ψέματα έχει κορόνα στο κεφάλι της τις τράπεζες και την ολιγαρχία, που δεν την ενδιαφέρει αν η χώρα απωλέσει εδάφη ή πληγεί περισσότερο η κοινωνία, αρκεί αυτή να διατηρήσει τα πλούτη της και τα κεκτημένα της.
Ας μην έχουμε αυταπάτες, όπως έλεγα χθες, πρόκειται για μια περιοχή στην οποία το πάνω χέρι έχουν οι δάνειες δυνάμεις, που κινούν ως μαριονέτες τόσο τον Κυριάκο Τσίπρα, όσο και τον Αλέξη Μητσοτάκη.
Ας πάρουμε τα πράγματα ένα – ένα για να δούμε αν μπορεί κάποια κυβέρνηση είτε βυσσινί, είτε γαλάζια να έχει λύσεις, αν δεν σηκώσει κεφάλι και ανάστημα απέναντι στις δυνάμεις κατοχής. Αν δεν έχει σπονδυλική στήλη και παραμένει σφουγγοκολάρια, δεν μπορεί να λύσει ούτε τα κοινωνικά, ούτε τα οικονομικά, ούτε τα εθνικά θέματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια σειρά από γεγονότα που δείχνουν ότι τόσο οι γαλάζιοι, όσο και οι βυσσινί της αντιπολίτευσης κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες υποταγής και ηττοπάθειας. Οι φίλοι μας, οι Γερμανοί, μας απέκλεισαν από τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Από τη διάσκεψη στο Βερολίνο. Τώρα, μας αποκλείουν και από τη διάσκεψη στο Μόναχο. Δηλαδή, προωθούν, κατοχυρώνουν και εμπεδώνουν τη συμφωνία της Άγκυρας με τον παραπαίοντα Σάρατς στην Τρίπολη. Την ώρα που ο Ερντογάν έχει ανοίξει μια σειρά από μέτωπα, προκειμένου να εξάγει τη φοβερή οικονομική κρίση της χώρας του και να ισοσκελίσει την απύθμενη δυστυχία των Τούρκων με το όραμα της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Γερμανοί τον στηρίζουν και σπρώχνουν την Ελλάδα σε ακρωτηριασμό. Σήμερα, διαβάζουμε ότι όλες οι ελληνικές προτάσεις για μείωση των πλεονασμάτων ήρθαν πάλι αντιμέτωπες με τις αρνητικές θέσεις του Βερολίνου. Ο κος Γιούνκερ έχει δίκιο όταν λέει ότι οι Γερμανοί όχι απλά είναι τιμωρητικοί απέναντι στην Ελλάδα αλλά ήθελαν και θέλουν ένα Έθνος να τιμωρηθεί ως παράδειγμα. Έχουμε δηλαδή στην Ευρώπη ένα κράτος – τη Γερμανία – υπεύθυνο για δύο παγκόσμιους πολέμους και ωκεανούς αίματος, να θέλει να τιμωρήσει μια ιστορική χώρα, γενέτειρα του πολιτισμού και δυστυχώς έχει πολλούς πράκτορες και πιόνια εδώ στην Αθήνα που τη βοηθάνε.
Γιατί τρωγόμαστε; Γιατί κονταροχτυπιούνται τα κόμματα, αφού ελέγχονται και έχουν νήματα στην πλάτη; Μαριονέτες που κινούνται από το Βερολίνο; Φωνάζει τώρα ο κος Τσίπρας για την ανικανότητα και την αναλγησία του κου Μητσοτάκη. Όντως υπάρχει έκδηλη και ανικανότητα και αποκρουστικό πρόσωπο απέναντι στην κοινωνία. Αυτό όμως υπάρχει γιατί αποδέχονται ο Μητσοτάκης και οι πολιτικοί της ΝΔ τις οδηγίες που παίρνουν από τους Γερμανούς και τις δάνειες δυνάμεις. Γιατί φωνάζει όμως ο Τσίπρας όταν ο ίδιος, το κόμμα του και οι εφημερίδες του κραυγάζουν υπέρ των μεταναστών και ουσιαστικά είτε στα νησιά, είτε εδώ, τους θέλουν όλους εδώ. Δηλαδή ασκούν δριμύτατη κριτική για την αποσυμφόρηση των νήσων αλλά δεν μας λένε που θα πάνε εντός Ελλάδος. Δεν μας λένε γιατί αυτοί δεν έπεισαν την κα Μέρκελ να κάνει κατανομή στον ευρωπαϊκό χώρο. Επίσης, στα θέματα της οικονομίας και όσον αφορά τους πλειστηριασμούς έχουν κάτι καινούργιο να προσκομίσουν; Γιατί η πολιτική και ο κυνισμός του Μητσοτάκη είναι καρμπόν με μια ουγκιά μεγαλύτερης ψυχρότητας και υπουργικής βλακείας. Όλοι είναι με τις τράπεζες, με τους αριθμούς, με τα νούμερα. Όλοι είναι πιονέροι της γερμανικής πρεσβείας.
Ο Τσίπρας ήταν και είναι διαβρωμένος από τους ανθρώπους του Τζορτζ Σόρος και από τους εθνοτερμίτες του Σημίτη. Δίπλα του, δούλευε ο καθηγητής Κοτζιάς, δούλευαν όλοι εκείνοι που ξύπνησαν ένα πρωί και σκέφτηκαν πως θα αναγνωρίσουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα τους Σκοπιανού ως Μακεδονική φυλή, ως Μακεδονικό έθνος. Δηλαδή, πως θα υλοποιήσουν τις εντολές της κας Μέρκελ που υποσχέθηκε κάποια ανακούφιση στην οικονομία, αρκεί να βάλουμε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη. Συνεννοημένοι απόλυτα ο Κυριάκος Τσίπρας με τον Αλέξη Μητσοτάκη. Και οι δύο με την πλάτη γυρισμένη στον ελληνικό λαό. Ότι πει η κα Μέρκελ. Ότι ήθελε ο κος Σόρος και τα λεφτά του. Ο κος Στέλιος Ζαβός εξυπηρετούσε τα ραντεβού του κου Τσίπρα. Ο επίσης διαπρεπής καθηγητής αδελφός του, σημερινός υφυπουργός στην υπηρεσία του κου Μητσοτάκη. Ο κος Τσίπρας μιλούσε απευθείας με τον κο Σόρος, η πρώτη εξαδέλφη του κου Μητσοτάκη, η κα Λυμπεράκη, διευθύνει την οργάνωση του κου Σόρος στην Αθήνα. Μια οικογένεια. Ο ένας στην πρύμνη, ο άλλος στην πλώρη. Οι ίδιοι που μας είπαν επί Τσίπρα ότι οι Τούρκοι ήταν τα καλύτερα παιδιά, τόσο στη Σμύρνη, όσο και στον Εύξεινο Πόντο.. Οι ίδιοι που έφτιαξαν στην αρχή της οικονομικής κατοχής, το περίφημο ντοκιμαντέρ για το ’21, είναι οι ίδιοι που είναι σήμερα θαμώνες στο Μαξίμου.
Οι «Ροζάκηδες» σπρώχνουν και τους δύο σε εκσυχγρονισμό της Λωζάνης και Κόφι Ανάν 2
Φυσικά, ούτε ο Κυριάκος Τσίπρας, ούτε ο Αλέξης Μητσοτάκης είναι μάγοι και διαθέτουν το εξκάλιμπερ για να επιλύσουν το μεταναστευτικό και να πείσουν τους Έλληνες ότι πρέπει να ξαναμοιράσουμε το Αιγαίο με την Τουρκία. Έχει ήδη αποκαλυφθεί, μυρίζει από παντού, είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι και τα δύο κόμματα θέλουν να πάμε σε εκσυγχρονισμό της Λωζάνης, σε ένα Κόφι Ανάν 2 και σε πλήρη συνεκμετάλλευση του χώρου. Το θέλουν και οι δύο ηγεσίες, το θέλουν οι Νοταράδες στη νέα πόλη, αλλά δεν το θέλουν οι πολίτες. Εδώ αρχίζουν να μπερδεύονται τα πράγματα. Εδώ, όσο και να φθείρεται ο Μητσοτάκης, δεν ανεβαίνει ακόμη ο Τσίπρας, γιατί φοράνε την ίδια προβιά και μυρίζουν μειοδοσία, γερμανίλα και τουρκίλα από μακριά.
Ο Τσαβούσογλου ήταν χθες στην Αλβανία. Πονηρή επίσκεψη. Σε μέρες πονηρές. 15 λεπτά κράτησε μόνο η συνάντηση του Παναγιωτόπουλου με τον Ακάρ. Στη Θράκη – εντελώς συμπτωματικά – άρχισαν να καλούν τους νέους μουσουλμάνους στα όπλα, προκειμένου να πλησιάσουν περισσότερο τη μητέρα Τουρκία. Άρχισαν να φωνάζουν: «είναι δικαίωμά τους να ενωθούν με τη μητέρα Τουρκία». Λεπτομέρειες έγραψε χθες η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.
Την ίδια ώρα, μαθαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να βγουν οι μάσκες των προστατευομένων μαρτύρων και να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που κατήγγειλαν όλους τους υπουργούς της ΝΔ. Επίσης, μαθαίνουμε ότι επί των ημερών της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Σακελλαροπούλου, στο ΣτΕ υπήρξε απόφαση με την οποία καθορίζεται ότι η θρησκευτική συνείδηση δεν αποτελεί αποστολή του υπουργείου Παιδείας.
Η ζωή θα γίνει κόλαση σε λίγο και για αυτό αρκετοί σκέφτονται πρόωρες εκλογές. Πώς να μη γίνει κόλαση η ζωή των Ελλήνων κατοίκων, όταν ο κος Σταϊκούρας ομολογεί ότι οι υπάρχουσες ρυθμίσεις δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία.
Η κατάσταση πολιτικά και εθνικά εκτροχιάζεται και ήδη στα νησιά του ακριτικού Αιγαίου, αισθάνονται οι πολίτες αποκομμένοι από το Έθνος. Αυτό είναι πολύ άσχημο. Πολύ περισσότερο την ώρα που και τα δύο μεγάλα κόμματα, όλο το πολιτικό προσωπικό εμφανίζεται ανέπνευστο και χωρίς σχέδιο να επιλύσει την κατάσταση.