ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ – ΚΟΥΛΗ, ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝ ΧΥΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ…

poli simantiko
Με ομάδες περιφρούρησης και λαϊκές συνελεύσεις περιμένουν οι νησιώτες την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Mega.
Το κλίμα παραμένει τεταμένο, ο Νότης Μηταράκης καλεί τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν, ενώ την όλη ατμόσφαιρα της έντασης επιτείνει η πληροφορία ότι 14 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εν πλω για Λέσβο και Χίο.

Στη Λέσβο, ομάδες κατοίκων περιφρουρούν νυχθημερόν την επιταγμένη περιοχή στην Καράβα.
Στη Χίο, πολίτες και αυτοδιοίκηση έχουν ήδη κηρύξει ολομέτωπο αγώνα ενάντια στη δημιουργία της νέας δομής.
Αντίθετα, στη Σάμο τηρούν στάση αναμονής και χαμηλούς τόνους.
nisia-630x350
Τα δύο δημοτικά συμβούλια βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις.
Σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει τις αντιδράσεις, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κάλεσε με επιστολή του τα συναρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, καθώς και τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, να συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας που συστήνεται, με σκοπό τη διευθέτηση διαδικαστικών θεμάτων για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στο Βαθύ και τη ΒΙΑΛ.
Οι τοπικές κοινωνίες, πάντως, περιμένουν σε θέσεις μάχης την πρώτη κυβερνητική κίνηση στο έδαφος των επιταγμένων περιοχών.

 makeleio.gr

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα