Δευτέρα, Φεβρουαρίου 3

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών

Αλλά τα σπίτια της εκκλησίας που τα έδωσαν Έλληνες Χριστιανοί τα χαρίζει σε ΛΑΘΡΟμουσουλμάνους ενώ Έλληνες κοιμούνται σε παγκάκια ! Χειροκροτήστε τον αρχηγό της χριστιανοσύνης!
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών
Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τέλεσε σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Υπαπαντή του Ιησού Χριστού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στα Μυκονιάτικα.

«Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, κατά την αναφορά του στη σημερινή εορτή. Μίλησε για τα ονόματα της Παναγίας, την προσφορά της προς το ανθρώπινο γένος, αλλά και τη συνέκρινε με το πρόσωπο της Εύας. Επ' αυτού, επισήμανε ότι πρόκειται για δύο μορφές που ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στο κάλεσμα του Θεού: «Η Εύα πλάστηκε από τα χέρια του Θεού και ζούσε προνομιακά στον Παράδεισο, αλλά επαναστάτησε και βρέθηκε απέναντι από τον Παράδεισο χάνοντας την κοινωνία που είχε με τον Θεό, ενώ η Παναγία μεγάλωσε στην Ναζαρέτ, σε ένα χώρο δύσκολο. Και όμως μέσα σε αυτόν τον χώρο αποκαλύφθηκε ο Αρχάγγελος και δεν της είπε εύκολα λόγια. Εκείνη ταράχτηκε, αλλά δεν αρνήθηκε. Γι' αυτό οι γενεές των ανθρώπων κάθε φορά που θα ακούν την ιστορία της Εύας θα λένε "ουαί τη αθλία", ενώ κάθε φορά που θα ακούν την ιστορία της Παναγίας θα λένε "Μακαρία, Ευλογημένη"», σημείωσε.
Καταληκτικά, στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «σήμερα παρόλο που βρισκόμαστε τόσο μακριά τοπικά και χρονικά από τότε, διδασκόμαστε ότι είμαστε παιδιά και της Παναγίας και της Εύας. Κάθε φορά, λοιπόν, που απομακρυνόμαστε από την κοινωνία με τον Θεό και πατέρα, θεωρούμαστε παιδιά της Εύας, ενώ κάθε φορά που είμαστε κοντά στον Θεό θεωρούμαστε παιδιά της Θεοτόκου».
Πηγή: ΑΠΕ