Τρίτη, Φεβρουαρίου 18

H Kυπριακή ΑΟΖ δεν ακουμπάει πλέον την Ελληνική ΑΟΖ. Μεγάλη επιτυχία Aναστασιάδη!

ΟΛΑ ΣΕ ΒΗΜΑΤΑ…
Πρώτα ο Ερντογάν τραβάει γραμμή Δυτικά της Κύπρου με την οποία ορίζει τα ανατολικά της Τουρκικής ΑΟΖ,

 • μετά ο Αναστασιάδης βγάζει τον παραπάνω χάρτη, με τον οποίο η Ελλάδα δήλωσε την ΑΟΖ της στον ΟΗΕ, κάτι που έπρεπε να κάνει και η Ελλάδα των ΜΟΕ με τη Τουρκία (που  υποκαθιστούν στα κρυφά τις διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, βασικά λένε τί να μή κάνεις…) και

 • στο τέλος έσκασε η συμφωνία Λιβύης και Τουρκίας που δεν πρόλαβε να υποπτευθεί ο Πρωθυπουργός της Εθνικής Ηττας Μητσοτάκης, με την οποία ορίζοντα τα δυτικά της Τουρκικής ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο. • σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν αποφεύγει να ακουμπάει την ΑΟΖ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, σε αντιστάθμιση για την ουδετερότητα τους.
 • ΧΑΡΤΗΣ 1
  O τρόπος που χώρισε η Κύπρος την ΑΟΖ της (χάρτης της κορυφής) δεν είναι ίδιος με αυτόν της αποπάνω φωτογραφίας. 5 μοίρες κάνουν τη διαφορά! Τα σημεία 1, 2 και 3 έπρεπε να σχηματίζουν μικρότερη γωνία στον χάρτη της κορυφής και αυτό ΔΕΝ ισχύει. Αυτό επιτρέπει στη Τουρκία να φτάσει ως την ΑΟΖ της Αιγύπτου. Το κίτρινο τρίγωνο στον κύκλο απο κάτω, γίνεται Τουρκική ΑΟΖ!!!


  ΧΑΡΤΗΣ 2
  Ποιός EAST MED θα πάει απο Αίγυπτο; Αμα τον δείτε… 
  East Med θα υπάρξει μόνο μετά απο την αποδοχή της συνεκμετάλλευσης απο την Ελλάδα με τη Τουρκία και με τη Βούλα της Χάγης ή με άλλο κόλπο που θα σκεφτεί το ΕΛΙΑΜΕΠ. Η Ελλάδα με τη συνεκμετάλλευση θα μειώσει τα οποιαδήποτε κέρδη της απο τον αγωγό. Το Μαξίμου και οι δέκα εγκάθετοι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ μάλλον θα τα αυξήσουν.
  ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ “ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ” ΕΠΙ ΜΑΝΙΑΤΗ.
  ΤΥΧΑΙΟ;
  Να προσθέσω πως λάθος στο σχεδιασμό της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας υπάρχει και στο σχεδιασμό της προς τη μεριά της Λιβύης. Δέστε τα κόκκινα τόξα στον προηγούμενο χάρτη. Η υφαλοκρηπίδα Μανιάτη θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Και εδώ απέτυχαν αυτοί που ψηφίζετε να σχεδιάσουν ένα χάρτη με την αρχή των ίσων αποστάσεων. Διεθνείς απατεώνες είναι.
  ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ
  Σε λίγο καιρό θα ακούσετε εγκάθετους να λένε πως η υφαλοκρηπίδα Μανιάτη οριοθετήθηκε με Ελληνικό νόμο! Μόνο που αυτό έξω δεν αναγνωρίζεται. Τους τα λένε και οι Τούρκοι. Αυτό μετράει μόνο στην Ελλάδα και απλά διασώζει εν μέρει τον Μανιάτη και όσους συνυπέγραψαν την σχετική πράξη απο ποινικά προβλήματα. Η υφαλοκρηπίδα χωρίς συμφωνία με τη Λιβύη και με οριοθέτηση δεν έχει καμμία ισχύ εκτός Ελλάδας. Για να αποφευχθούν τέτοιες κομπίνες αλα Μανιάτη, ανακήρυξη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας δεν υπάρχει στο Νόμο της Θάλασσας. Μόνο οριοθέτηση υπάρχει, τίποτε άλλο. Μη τους επιτρέπετε να σας δουλεύουν.
  ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΧΙ.
  Στη χώρα υπάρχουν δέκα συνεργαζόμενοι έμποροι ειδήσεων που στήνουν σκηνοθετικά δρώμενα και σας δουλεύουν, όπως π.χ. ο Τράγκας ο “πατριώτης” Ταραντούλας, ο… Μακεδονομάχος χα χα
  ή ο Τούρκος “Διαβιβαστής” σε ΜΜΕ της Κρήτης που στήνει Ανεξαρτησία Κρήτης εν γνώσει της ΕΥΠ.
  Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΗΥΣΥΧΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

  KAI OI ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΜΩΣ… ΤΟ ΧΑΟΣ

  Οι περισσότεροι δεν έχουν δίπλωμα ενώ οργανώνουν τραπέζια με συγκεκριμένες ερωτήσεις και με συγκεκριμένα πρόσωπα, διαφθείροντας τη εθνική συνείδηση και την έλλογη σκέψη.
  ΓΝΩΜΕΣ + ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ – EΙΔΗΣΕΙΣ = ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
  Σημειώστε την παραπάνω εξίσωση και ότι οι πιο “παραγωγικοί” στη χώρα και οι εγκάθετοι ξένων και ντόπιων συμφερόντων είναι πρώτη καρέκλα ως “ειδικοί” στη τηλεόραση.
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ OI ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ
  (ΟΥΤΕ ο Τούρκος “Διαβιβαστής” σε ΜΜΕ της Κρήτης που στήνει Ανεξαρτησία της Κρήτης εν γνώσει της ΕΥΠ)

  Στους χάρτες βλέπετε τα όρια της Τουρκικής ΑΟΖ που θέλει να χαράξει ή έχει ήδη χαράξει η Τουρκία ή αυτά που έχουν κυκλοφορήσει Τουρκικά ΜΜΕ, όσον αφορά την οριοθέτηση με τη Λιβύη και με το … Ισραήλ.  Μέση γραμμή σε ότι κυκλοφορεί σε χάρτη  για την ΑΟΖ Τουρκίας - Λιβύης στο διαδίκτυο έχουν χρησιμοποιήσει οι Τούρκοι.
  Παρατηρείστε
  1. πως η Τουρκία εφαρμόζει την αρχή της μέσης γραμμής με τη διευρυμένη έννοια. Χρησιμοποιεί την αρχή των ίσων εμβαδών (δέστε την οριοθέτηση στη θέση 1 και στους δύο χάρτες) που αν εφαρμοσθεί σωστά και ληφθούν υπόψη τα νησιά με επήρια 1, έχω εξηγήσει τί είναι (βλέπετε εδώ), τότε το αποτέλεσμα της οριοθέτησης των ΑΟΖ και με αυτή τη μεθοδολογία ελάχιστη διαφορά θα έχει απο το γνωστό αποτέλεσμα, του χάρτη μου απο κάτω που ξέρετε όλοι (υπάρχει και version 2 στο χάρτη αυτό, ανανεωμένη απο εμένα, δέστε π.χ. Χάρτη 1 ανωτέρω, στην οποία έχει διορθωθεί το λάθος Μανιάτη στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΕΘΝΩΣ οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με τη Λιβύη, που δεν έχει σχέση με το αν συνυπολογισθεί μέσα η Γαύδος ή όχι. Το καταλάβανε αυτό το τελευταίο, που είπα στο υπ. Εξωτερικών ή να κλάσω μέσα στο εγκέφαλό τους;).
  2. πως η μαύρη προπαγάνδα, οι ξεπουλητές της χώρας, οι διαστρεβλωτές της ιστορίας, οι εγκάθετοι, οι ταραντούλες μιλούν ξαφνικά για τάση να χρησιμοποείται η αρχή της αναλογικότητας μεταξύ των θαλασσίων επιφανειών και του μήκους των ακτών. Αν αυτό που θέλουν αυτά τα ζώα ίσχυε, τότε τα όρια των ΑΟΖ στους δύο χάρτες θα ήταν στη θέση 2 και στους δύο χάρτες. Αν συνέβαινε αυτό η Τουρκία δεν θα είχε δικαίωματα στη περιοχή μεταξύ των γραμμών 1 και 2 και στους δύο χάρτες. Στη περίπτωση της Λιβύης, η Τουρκία με της αρχή της αναλογικότητας δεν θα μπορούσε να κάνει καμμία έρευνα κάτω απο τη Κρήτη!
  ΠΑΛΙ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Καλό είναι στο υπουργείο εξωτερικών τα ζώα που παριστάνουν τους ειδικούς να με ρωτάνε. Είναι άσχετοι.
  Σας το απέδειξα πάλι, με πρωτόγνωρες αναλύσεις, και άσχετοι ή κομπλεξικοί δεν πρέπει να παίζουν με εθνικά θέματα. Σε λίγο όλοι θα λένε τα ίδια, αφού με αντιγράφουν.
  Οι Τούρκοι μάλλον γελοιοποιήθηκαν. Κρίμα στον Αγώνα που κάνει ο Ερντογάν! Με τέτοιους επιστήμονες… θα μπορούσε να μιλήσει μαζί μου για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα; Xλωμό… Δεν θα μπορούσαν να με διαβάσουν.

  https://zcode-gr.blogspot.com/2020/02/h-k.html