Κυριακή, Φεβρουαρίου 2

SOS!!! Ο ΣΠΙΤϊΙΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ…ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ!

Προλάβετε την εξάπλωση ενός οξύτατου κοινωνικού προβλήματος.
1
Παρακάτω δημοσιεύουμε το μήνυμα που έφτασε στο Μακελειό και περιγράφει με πολύ συνοπτικό και ουσιαστικό τρόπο το πρόβλημα που μαστίζει αυτή την στιγμή την ελληνική κοινωνία, αλλά κυρίως τις μεγάλες πόλεις ,όπως την Αθήνα. Τα σπίτια σε κέντρο και κοντά στο μετρό ή δεν νοικιάζονται για μακροχρόνια μίσθωση ή νοικιάζονται σε τιμή…έπαυλης!


SOS!!! Ο Σπιτιϊός εξαπλώνεται

Σπιτιϊός είναι ο Ελληνικός κορονοϊός.
Στην Ελληνική Αγορά δεν διατίθεται καμία κατοικία προς ενοικίαση. Λόγω δε της ανύπαρκτης παροχής, οι τιμές έχουν διπλασιαστεί, ώστε αυτοί των οποίων λήγει ή σύμβαση και αυτοί των νομίμων κατοικούντων που εντέλλονται να εγκαταλείψουν τις κατοικίες, βρίσκονται ήδη στον δρόμο. Προβλέπεται δε ότι μέχρι το καλοκαίρι, θα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες με τα σκεύη τους στα πεζοδρόμια.
Έχουν γίνει πειράματα, τα οποία μπορείτε να επαναλάβετε. Αναγράψτε σε οιοδήποτε ΜΜΕ ή και μεσιτικό γραφείο:
       “Ζητώ διαμέρισμα, περίπου 60 τμ, προς Ε400 περίπου.” στοιχεία μέχρι χθες, δεν θα απαντήσει κανείς.
       “ Διατίθεται διαμέρισμα, 60 τμ. προς Ε600.” θα σπάσουν τα τηλέφωνα.
Κυριολεκτικά, δεν νοικιάζει κανείς! Φαίνεται ότι τα κρατούν για ενοικιάσεις λίγων ημερών, σε τουρίστες (airbnb). 
Το θέμα είναι, ήδη, οξύτατο κοινωνικό, το οποίο συντόμως θα γίνει μεγαλύτερο από τον κορονοϊό, σε όλη την Ελλάδα. Με μαθηματικό υπολογισμό θα υπάρξουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και οικιακά σκεύη στα πεζοδρόμια! Αυτή είναι μία πρώτη προειδοποίηση. Τα υπουργεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να λάβουν ΑΜΕΣΑ τα κατάλληλα μέτρα. Ακόμη και για την διαφύλαξη των θέσεών τους. Η ίδια υποχρέωση βαρύνει και όλα τα ΜΜΕ, για να συνδράμουν τις υπηρεσίες, αλλά και να ενημερώσουν το κοινό.
Θα υπάρξουν πολλά θέματα, τα οποία οι αρμόδιοι οφείλουν να επιλύσουν. Η κατοικία είναι μεν ιδιοκτησία, αλλά, κατά κανόνα, μόνο για μακροχρόνιο κατοικία, ντόπιων και ξένων. Για τους προσωρινούς ξένους, υπάρχουν μόνο τα ξενοδοχεία και τα ανάλογα καταλύματα, τα οποία ήδη υπολείπονται. Η μόνη προσωρινή εφικτή λύση είναι να μη βγούν αυτοί οι ενοικιαστές στον δρόμο. Θα πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν οι πολίτες.
Θα πρέπει με κάποια νομική διάταξη να δοθεί παράταση των εν λόγω ενοικιαστών, όσοι δεν μπορούν, μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να αποφευχθεί το άμεσο πρόβλημα της τουριστικής περιόδου. Τα κατά παράταση ενοίκια μπορούν να ανατιμηθούν μέχρι και 10%.
Η προσωρινή λύση θα πρέπει να είναι εντός ημερών, για να μην υπάρξει σχετική έκρηξη.