Μαύρη ημέρα για την Ιταλία - Στους 1.266 οι νεκροί

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες που ήταν 1.016.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από τα 15.113 χθες.

Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258 .
Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί.
Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201.
Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.
Ενεδεχόμενο αναβολής των περιφερειακών εκλογών
Την ίδια ώρα η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει έως το φθινόπωρο τις περιφερειακές εκλογές σε έξι περιοχές, με πληθυσμό περίπου 20 εκατ., που θεωρητικά επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, λόγω του κορωνοϊού.
Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αφορούσαν την Τοσκάνη, τη Μάρκε, την Απουλήια, την Καμπανία, το Βένετο και τη Λιγουρία. Μέχρι στιγμής καμία ημερομηνία δεν έχει εξετασθεί για την προοπτική διεξαγωγής των εκλογών αυτών.
«Είναι δύσκολο να εγγυηθούμε την κανονική και ενιαία διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας στο σύνολο της εθνικής επικράτειας», εκτιμά η κυβέρνηση σύμφωνα με το προσχέδιο νομοθετικού διατάγματος, το οποίο ενδέχεται να κυρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, μεταδίδει το πρακτορείο AGI.
Tην ίδια πληροφορία αναπαράγει και η εφημερίδα La Repubblica, η οποία επιπλέον τονίζει πως το σχεδιαζόμενο για τις 29 Μαρτίου δημοψήφισμα για τη μείωση του αριθμού των κοινοβουλευτικών εδρών ήδη έχει αναβληθεί για μία ημερομηνία περί τα τέλη Μαΐου, η οποία επίσης μπορεί να επανεξεταστεί αναλόγως της κατάστασης. «Είναι πολύ πιθανόν με βάση το που βρισκόμαστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το 2021», εκτιμά η εφημερίδα.
Η μικρή περιφέρεια της Βαλ ντ' Αόστα, στη μεθόριο με τη Γαλλία, που επρόκειτο να διεξαγάγει τις εκλογές στις 19 Απριλίου, τις μετέθεσε για τις 10 Μαΐου, μία ημερομηνία που επίσης μπορεί να αλλάξει δεδομένης της έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.
Οι δημοτικές εκλογές, που αφορούν περίπου τους 1.000 από τους 8.000 δήμους της χώρας, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τύχη, εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.zougla.gr