Δευτέρα, Μαρτίου 23

Καιρός-Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 7 μποφόρ και μόνο στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες τοπικά έως 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται
στο σύνολο της χώρας, προς το βράδυ όμως θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο και στα νότια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 2 έως 7 βαθμούς, στη Θράκη από 7 έως 11, στη Θεσσαλία από 8 έως 12, στην Ήπειρο και στη Στερεά Ελλάδα από 10 έως 17, στην Πελοπόννησο από 11 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 23. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί από το μεσημέρι και έπειτα.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά έως το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.
Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε ανατολικούς και στη συνέχεια σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετράωρου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Μικρή πιθανότητα καταιγίδας υπάρχει έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά του νομού έως το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται το μεσημέρι.